علايم جسماني داشتن اضطراب و استرس
سه شنبه 9 شهريور 1395 - 7:43:42 PM
چه خبر - آيا داشتن اضطراب و استرس علايم جسماني هم دارد؟

زندگي در آرامش، آرزوي هميشگي بشر است و قرن‌ها تلاش و پيشرفت علم و دستاوردهاي بشري براي رسيدن به اين خواسته صورت گرفت، اما آيا آرامش در دنياي کنوني برقرار است؟ آمارها نشان مي‌دهد در جهان اول و اروپا که به نظر مي‌رسد زندگي در عالي‌ترين سطح قابل تصورش جاري است، بيشتر از پنج درصد اروپايي‌‍‌ها با مشکلات اضطراب دست‌وپنجه نرم مي‌کنند.

بسياري درباره درک آنچه اضطراب ناميده مي‌شود، دچار نگراني دائمي، ناراحتي و تنش هستند. اضطراب با راه‌هاي زيادي مي‌تواند سلامت جسمي شما را تحت‌تأثير قرار دهد که بسياري از مردم از آن آگاهي ندارند.

دردهاي ماهيچه‌اي

درد مي‌تواند علامتي شايع از اضطراب باشد. انجمن اضطراب و افسردگي آمريکا اعلام کرده است، تنش‌هاي عضلاني و دردهاي ماهيچه‌اي به‌ويژه در ناحيه شانه مي‌تواند مهم‌ترين نشانه اضطراب فرد باشد.

سردرد

درد در پيشاني، بالا و پشت سر و پشت گردن و شانه از مهم‌ترين علائم اضطراب است و استفاده از کافئين بيش از حد اين‌گونه سردردها را بيشتر هم مي‌کند.

خستگي

مشکلات روحي و رواني مانند اضطراب يا افسردگي مي‌تواند خيلي ساده در يک روز احساس خستگي شديدي به شما القا کند. اين نوع خستگي‌ها با خواب نيز برطرف نمي‌شوند و حتي بعد از يک خواب طولاني نيز فرد با خستگي دست‌وپنجه نرم مي‌کند و اين خستگي انجام کارهاي روزمره را بسيار سخت و طاقت‌فرسا مي‌کند، چراکه خستگي روحي شما به خستگي جسمي بدل شده است.

مشکلات گوارشي

کساني که دچار اضطراب مزمن هستند اغلب مشکلات گوارشي هم در آنها گزارش شده است. سندروم روده تحريک‌پذير، شايع‌ترين بيماري افراد مضطرب است. دل‌درد و اسهال در اين افراد بيشتر ديده مي‌شود و حساسيت‌ آنها به غذاها بسيار بيشتر از ساير افراد است.

هوس شيريني

وقتي کسي خيلي به‌دنبال شيريني و شکلات مي‌رود بايد به اضطراب او مشکوک شد. بدن افراد در هنگام استرس سطح بالاتري از انرژي طبيعي خود را مصرف مي‌کند و مصرف بيشتر به اين معني است که نياز به سوخت بيشتري دارند، در نتيجه تمايل به غذاهاي شيرين که به‌سرعت به انرژي تبديل مي‌شوند بيشتر است. بااين‌حال قند بالا، مصرف سريع و آغاز دوباره اين چرخه براي سلامتي بسيار مضر است.

مشکلات خواب

بي‌خوابي و بيدارشدن بيش از حد از خواب در طول شب از مشکلات رايج افراد مبتلا به اضطراب است. افکار نگران‌کننده و مداوم، آرامش شما را در حالت خاموش‌شدن در خواب از بين مي‌برد. مؤسسه سلامت روان و ذهن بريتانيا توصيه مي‌کند، اتاق خواب خود را به فضايي آرام و ساکت تبديل کنيد و پيش از خواب مراقب خوردن و نوشيدن خود باشيد و تکنيک‌هاي تنفس آرام را تمرين کنيد.

نوسانات خلقي

تغييرات غيرمنتظره در خلق‌و‌خو از مواردي است که به اختلال اضطراب مربوط مي‌شود. عدم تعادل هورموني، خستگي و ترس از ديگر عوارض جانبي اضطراب است که به نوسانات خلقي مي‌انجامد.






منبع:روزنامه وقايع اتفاقيه


http://www.CheKhabar.ir/News/39860/علايم جسماني داشتن اضطراب و استرس
بستن   چاپ