بيش از نيم ساعت خوابيدن در طول روز براي شما بسيارخطرناک است
دوشنبه 8 شهريور 1395 - 9:45:10 AM
چه خبر - خواب نيمروزي بايد چقدر باشد؟

اخيرا در نشست علمي سالانه کالج قلب در آمريکا نتايج مطالعه‌اي ارائه شده که مي‌گويد، خواب روز اگر طولاني شود بسيار مضر خواهد بود و خطر ابتلا به سندروم سوخت‌وساز را به ميزان قابل توجهي افزايش مي‌دهد و از اين طريق مي‌تواند منجر به بروز بيماري‌هاي بسيار خطرناکي شود.

پژوهشگران در يک مطالعه جامع و پس از تحليل داده‌هاي بيش از 300 هزار نفر، که در 21 مطالعه گوناگون گردآوري شده بود، دريافتند افرادي که روزانه بيش از 60 دقيقه مي‌خوابند، و کساني که از خستگي شديد طي ساعات روز شکايت مي‌کنند، حدود 50 درصد بيش از افرادي که کمتر از يک ساعت در روز مي‌خوابند در معرض خطر ابتلا به ديابت قرار دارند. درواقع ميزان خواب طي ساعات روز در کنار خستگي روزانه خطر ابتلا به سندروم سوخت‌وساز را نيز به ميزان 50 درصد افزاش مي‌دهد.

سندروم سوخت‌وساز به مجموعه‌اي از عوامل خطرناک گفته مي‌شود که با بروز بيماري‌هاي قلبي مرتبط هستند و ازجمله اين عوامل مي‌توان به‌اندازه غيرطبيعي دور کمر، پرفشاري خون، و نيز ميزان بالاي تري‌گليسيريد خون اشاره کرد.

با اين حال، اين مطالعه نشان نمي‌دهد که در اين مسئله رابطه علت و معلولي در بين باشد. به همين دليل پژوهشگران نمي‌توانند با اطمينان بگويند که خواب طولاني روز مسبب اصلي و مستقيم افزايش خطر بروز چنين مشکلاتي است.

به گفته دکتر پيتر فرهي، استاديار پزشکي دانشگاه ميشيگان، در واقع ممکن است نياز بدن به خواب طولاني روز علامتي از وجود نوعي مشکل يا ناهماهنگي ديگر باشد. مثلا ممکن است فردي که روزها زياد مي‌خوابد به آپنه خواب مبتلا باشد و خودش از اين مشکل بي‌خبر باشد. آپنه خواب نوعي بيماري است که سبب اختلال در روند تنفس حين خواب مي‌شود. ابتلا به آپنه سبب مي‌شود حين خواب بدن اکسيژن کافي دريافت نکند و به همين دليل فرد ناخواسته مدام از خواب بيدار شود تا بتواند درست نفس بکشد.

فرهي مي‌افزايد نتيجه چنين خواب بي‌کيفيت و مقطع شبانه‌اي آن است که مرکز خواب در مغز مقادير زيادي از هورمون‌هاي استرس، مانند کورتيزول، آزاد مي‌کند. مقدار زياد کورتيزول مي‌تواند فشار خون را بالا ببرد و از اين طريق خطر ابتلا به سندروم سوخت‌وساز را افزايش دهد. پژوهش‌هاي گذشته نيز نشان داده بود که کورتيزول مي‌تواند قند خون را به ميزان قابل توجهي افزايش دهد و در نتيجه خطر ابتلا به ديابت نوع 2 را بالا ببرد.

فرهي توصيه مي‌کند، براي مقابله با اين مشکل بايد دست‌کم 7 ساعت در شب، درست و باکيفيت خوابيد. اگر چنين کرده‌ايد و همچنان احساس مي‌کنيد در طول روز خسته‌ايد و به خواب نياز داريد بايد با پزشکتان مشورت کنيد. حواستان باشد در طول روز بيش از 30 دقيقه نخوابيد، زيرا در اين مطالعه معلوم شده است که کمتر از 30 دقيقه خواب در ساعات روز به هيچ وجه خطر سندروم سوخت‌وساز يا ديابت را افزايش نمي‌دهد.




منبع: salamatonline.ir



http://www.CheKhabar.ir/News/39715/بيش از نيم ساعت خوابيدن در طول روز براي شما بسيارخطرناک است
بستن   چاپ