مردان بايد بيشتر از زنان ميوه و سبزيجات بخورند
يکشنبه 7 شهريور 1395 - 9:43:43 AM
چه خبر - فوايد سبزيجات

دکتر حقيقي فوق تخصص گوارش ضمن تاکيد بر لزوم مصرف ميوه و سبزي، خواص برخي سبزيجات را تشريح کرد. سبزي‌هاي معطر و اشتهاآوري مانند شاهي، ريحان، تره، نعنا، جعفري، ترخون، مرزه، تربچه و … که پاي ثابت سفره بسياري از خانواده‌هاي ايراني است، هر کدام ويژگي‌هاي تغذيه‌اي و درماني خاص خودشان را دارند.

بدانيد، تمام گياهان معطر يا اسانس‌دار مانند ريحان، نعناع، مرزه و… در چهار خاصيت ضد نفخ، ضد درد، ضد اسپاسم و ضد ميکروب مشترک هستند، اما جدا از اين خواص مشترک، هر کدام‌شان ويژگي‌هاي خاص خودشان را دارند. مثلا ريحان خاصيت آنتي ‌اکسيداني دارد و در نتيجه ضد سرطان است. ريحان اشتها آور، خلط‌ آور (جهت درمان سرفه) و ضد تهوع است، باعث تحريک ترشح شير در مادران شيرده مي‌شود و در از بين بردن کرم‌هاي روده‌اي و در درمان کرامپ معده، ورم معده، يبوست و التهاب روده هم کاربرد دارد .ريحان بر روي سيستم عصبي تاثير مي‌گذارد و در درمان تحريک‌هاي عصبي، خستگي، افسردگي، اضطراب و بي‌خوابي نقش قابل توجهي دارد.

تره نيز تا حدي قادر است بيماري آسم را تسکين دهد. تره در جلوگيري از بروز بيماري‌هاي قلبي نقش دارد و براي بهبود بواسير هم به کار مي‌رود. در ضمن با افزودن تره به غذاهايي مثل گوشت و ماهي مي‌توان بوي بد آن‌ها را کاهش داد. با خوردن يک و نيم وعده اضافي سبزي‌هاي برگ‌دار سبزرنگ،خطر ابتلا به ديابت تا 14 درصد کاهش پيدا مي‌کند، اما خوردن ميوه و سبزي بيشتر،همراه هم اثر چنداني در اين زمينه ندارد.

سبزي‌هاي تازه نقش آنتي اکسيداني دارند و مصرف آن‌ها موجب افزايش حافظه مي‌شود. در واقع سبزي‌هاي تازه با خنثي کردن راديکال‌هاي آزاد مي‌توانند حالت ارتجاعي رگ‌هاي خوني را حفظ کنند و موجب خونرساني بهتر به مغز و اعصاب ‌شوند و بدين ترتيب از کاهش توانايي‌هاي فکري و حافظه پيشگيري کنند.

سبزي‌ها انواع مختلفي از گياهان هستند که در حقيقت اگرچه ترکيبات يکساني ندارند، اما از نظر مواد تشکيل‌ دهنده مشابه هم هستند. به عنوان نمونه تمامي گياهان با درصدهاي متفاوتي از نظر وجود آب، چربي، ميزان کم يا زياد فيبر و رنگ با هم مشترک هستند. اما در مواردي نيز برخي از مواد تشکيل‌ دهنده فقط در يک نوع گياه وجود دارد و اين مساله باعث متمايز بودن‌شان مي‌شود. به طور کلي اگر از نظر وجود B1، B6، B5، روي،‌ املاح، پتاسيم، منگنز و … جدولي را در نظر بگيريم و در آن 10 گياه را در کنار هم قرار دهيم، اگرچه ممکن است گاهي اوقات درصد آن‌ها شبيه به هم باشد، اما بر هم ريختگي خاصي از نظر ترکيبات قابل مشاهده است.

از سوي ديگر، با توجه به اين که هر گياه املاح و ويتامين خاص خود را دارد، بايد توجه داشت که مصرف نوع خاصي از آن باعث ورود پتاسيم، آهن، روي، منگنز يا ويتامين C بيشتري به بدن مي‌شود و در نتيجه تمامي مواد مورد نياز و ضروري با خوردن يک نوع سبزي دريافت نخواهند شد. بنابراين مصرف مخلوط سبزي خوردن به عنوان يک عادت غذايي مناسب توصيه مي ‌شود.

اما با وجود اينکه مصرف سبزيجات براي همه ضروري است، تازه‌ترين تحقيقات نشان مي‌دهد که مردان بايد بيشتر ميوه و سبزي بخورند. بنا بر گفته کارشناسان، مردان در مقابل برخي از بيماري‌ها از جمله بيماري‌هاي قلبي آسيب‌پذيرترند و به همين دليل بايد تا مي‌توانند ميوه و سبزيجات مصرف کنند. مردان بايد روزي 9 وعده ميوه و سبزيجات مصرف کنند و اين در حالي است که اين ميزان براي زنان به هفت وعده کاهش مي‌يابد.

مصرف ميوه قبل از صبحانه، اضافه کردن سالاد به وعده‌هاي نهار و شام و استفاده از ميوه و سبزي به عنوان ميان‌وعده از جمله روش‌هايي است که کمک مي‌کند مصرف ميوه و سبزي افزايش يابد. براي نگهداري سبزي خوردن در يخچال، ابتدا آن را پاک کنيد و بشوييد. سپس در پارچه نازکي بريزيد و داخل يخچال بگذاريد. در صورتي که مقدار سبزي زياد است، براي اين که سالم‌تر بماند، پس از پاک کردن، قسمتي را به صورت نشسته داخل کيسه بريزيد و در يخچال نگه داريد و هنگام مصرف بشوييد.




منبع:isna.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/39632/مردان بايد بيشتر از زنان ميوه و سبزيجات بخورند
بستن   چاپ