ادويه و سبزيجات خشک را تا چند سال مي توان نگهداري کرد؟
شنبه 6 شهريور 1395 - 12:43:23 PM
چه خبر - چگونه بفهميم ادويه ها و سبزيجات خشک قديمي شده اند؟

سبزيجات خشک شده و ادويه جات به نظر جاودانه مي آيند، اگر نگاهي به قفسه ادويه جات مادربزرگتان بيندازيد خواهيد ديد برخي از آن ادويه جات سنشان از شما هم بيشتر است! اما حقيقت اين است که سبزيجات خشک و ادويه جات هم تاريخ انقضا دارند – براي حداکثر مزيتشان. از نظر فني همچنان خوراکي به حساب مي آيند، اما وقتي ديگر طعمي ندارند و يا قدرتشان در تغيير غذا کم شده دليلي ندارد که استفاده شوند.
با استفاده از راهنمايي که در ادامه خدمتتان مي دهيم مي توانيد کاري کنيد کابينت ادويه جات خانه از تبديل شدن به موزه نجات پيدا کند، همچنين به شما مي آموزيم که چگونه آنها را نگهداري کنيد تا طعمشان تا مدت ها قوي بماند.

طول عمر گياهان خشک و ادويه جات

طول عمر ادويه جات و گياهان خشک به نوع آماده سازي و نحوه نگهداري شان مربوط مي شود. ادويه جات خرد شده، ادويه جات کامل، و گياهان خشک شده هر کدام به نحوي عمرشان بالا مي رود.

ادويه جات خرد شده

ادويه جاتي که خوب خرد شده اند و تبديل به پودر شده اند، مانند جوز هندي، دارچين، زيره سبز، و کاري، 2 تا 3 سال دوام مي آورند.

ادويه جات کامل

ادويه جات کامل مانند چوب ميخک و دارچين، که به همان شکل کامل و طبيعي خود خشک شده اند طول عمر بيشتري دارند. اين ادويه جات کامل را قبل از اينکه بي خاصيت شوند مي توانيد 4 تا 5 سال نگهداري کنيد. در اين ميان يک استثنا وجود دارد و آن فلفل کامل است، که حدود 5 تا 6 سال دوام مي آورد.

گياهان و سبزيجات خشک شده

گياهان و سبزيجات خرد شده مانند ريحان، جعفري و پونه کوهي 2 تا 3 سال دوام دارند. اگر در همان شکل طبيعي خود خشک و نگهداري شوند، ممکن است کمي بيشتر عمر کنند، چيزي حدود 3 تا 4 سال.

دانه ها

بسياري از دانه ها مانند رازيانه حدود 4 سال عمر مي کنند. دانه خشخاش و کنجد در اين ميان استثنا هستند و بايد پس از 2 سال به دور انداخته شوند.

عصاره ها

عصاره هايي مانند نعنا مي توانند تا 4 سال سالم بمانند. با اين حال عصاره خالص وانيل، شامل اين مورد نمي شود – اين عصاره به علت محتواي بالاي الکلش تا آخر سالم مي ماند.

توصيه هايي براي نگهداري و ذخيره سازي

براي اينکه عمر ادويه جات را بالا ببريم، آنها را در جايي خشک و خنک نگهداري کنيد مانند يک گنجه. ذخيره سازي ادويه جات در قفسه اي نزديک به اجاق گاز ايده خوبي نيست، چون گرما سرعت در هم شکستن ادويه جات و سبزيجات خشک شده را بالا مي برد.

پرهيز از رطوبت اضافي

خشک نگه داشتن ادويه جات و گياهان خشک شده عطر و طعمشان را براي مدت زمان طولاني تري قوي نگه مي دارد. کاهش رطوبت خارج از بطري ها نيز به کاهش خطر خرابي کمک مي کند. ادويه جات را هنگام اضافه کردن به غذا مستقيم روي آن نگيريد چون بخار غذا به ادويه رطوبت مي دهد به جاي اين کار از يک قاشق خشک براي منتقل کردن ادويه به غذا کمک بگيريد.
فريزر نيز يکي ديگر از مکان هاي اشتباه براي نگهداري ادويه جات است، هر بار که ظرف نگهدارنده ادويه از فريزر خارج مي شود، چگالش ايجاد مي شود که بيشتر طعم ادويه را از بين مي برد.

چطور متوجه شويم که ادويه ارزش استفاده کردن را دارد؟

اگر خاطرتان نيست که دقيقا چه زماني آن مرزنجوش را خريده ايد، مقداري از آن را کف دست خود بريزيد و با انگشت بماليدش سپس استشمام کنيد. وقتي ادويه را با انگشت ماليديد در واقع روغن هاي درون آن را فعال کرديد، و بايد بويي قوي بدهد. اگر ادويه بوي خاصي نداشت پس بهتر است جايگزينش کنيد.
اگر ادويه تان کم خاصيت شده ولي باز هم مي خواهيد استفاده اش کنيد، دوبرابر آنچه در دستور پخت گفته شده بريزيد.



منبع : bedunim.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/39556/ادويه و سبزيجات خشک را تا چند سال مي توان نگهداري کرد؟
بستن   چاپ