عوارض مصرف درازمدت ژلوفن، بسيار مراقب باشيد
سه شنبه 26 مرداد 1395 - 7:44:03 PM
چه خبر - عوارض قطع ناگهاني دارو

بطور کلي هر دارويي براي هر بيماري غيرمرتبط مصرف شود ممکن است خطر آفرين باشد، از يک استامينوفن ساده گرفته تا باقي داروها، برخي از داروها بالقوه خطراتشان به نسبت از بقيه داروها بيشتر است حتي براي خود آن بيماري اصلي هم که تجويز مي شوند بازهم عوارضي را به دنبال دارند. در خصوص اطلاعات بيشتر در اين زمينه با يک داروساز به گفت و گو نشسته ايم.

دکتر کاوه سالارمند، داروساز بيان کرد :مسموميت دارويي يکي از متداول‌ترين انواع مسموميت‌هاست. استفاده بيش از حد مجاز هر دارو يا ماده‌اي مي‌تواند باعث اين نوع از مسموميت شود.البته گاهي حتي استفاده از داروهايي که به قصد درمان فرد تجويز شده‌اند، در همان دوز مجاز مصرفي ممکن است به دلايلي مانند وجود مشکلات زمينه‌اي در فرد و يا تداخل دارويي با يک داروي مصرفي ديگر، منجر به بروز مشکلات در بدن فرد و مسموميت دارويي شوند.

يک دارو ممکن است عملکرد يک داروي ديگر را تغيير داده و حتي مانع جذب آن در بدن شود. اين حالت به‌خصوص براي داروهايي که براي پيشگيري از شرايط خطرناک مانند حمله قلبي و سکته تجويز مي‌شوند، اهميت بسيار بالايي دارد. بعضي از داروها اگر با هم مصرف شوند، احتمال بروز خطر بالاتر خواهد رفت.

بطور مثال وارفارين، داروي ضد انعقاد خون خوراکي است که براي پيشگيري از لخته شدن خون در رگ‌ها تجويز مي‌شود. اين دارو در بسياري از سالمندان، معمولا همراه آسپرين مصرف مي‌شود درحالي‌که هر دو خطر خونريزي را افزايش مي‌دهند، بنابراين زماني که با هم مصرف شوند، خطر چندين برابر مي‌شود وحتي اگر افراد عادي اين دارو را مصرف کنند خطرات جبران ناپذيري را به دنبال دارد حتي افرادي که مشکلات قلبي دارند بايد با ملاحظات خاصي اين دارو را مصرف کنند چرا که ممکن است دچار اختلال در روند درمان بيمار گردد،تا جايي که ممکن است، موجب مرگ بيمار شود.

مصرف قرص ژلوفن در بيماران قلبي و عروقي مي تواند ريسک افزايش حملات قلبي را بالا ببرد. مصرف دراز مدت قرص ژلوفن و اين دسته از داروها با دوز بالا مي تواند منجر به خونريزي معده و زخم هاي گوارشي به ويژه در افراد بالاي 65 سال، سيگاري و الکلي شود. با توجه به قابل فروش بودن اين دسته از داروها بدون نسخه، شايد در ظاهر، داروهاي بي خطري به نظر برسند اما عوارض مختلفي براي ژلوفن و ساير داروهاي مشابه مطرح است،به همين دليل در بعضي گروه هاي جمعيتي خاص، اين داروها بايد با احتياط مصرف شود و يا تا حد امکان مصرف نشود.

بعضي از دارو ها در شرايط خاصي ممکن مشکل ايجاد کنند، به طور مثال پرازوسين يک داروي کنترل فشار خون است و باعث افت فشار خون مي گردد. اگر پس از مصرف اين دارو استحمام با آب داغ صورت گيرد ممکن است بيمار دچار افت جدي فشار خون شود.چرا که آب گرم به خودي خود مي تواند باعث باز شدن عروق و افت فشار خون گردد.

گاهي مواقع بيماران تصميم مي‌گيرند که به طور ناگهاني مصرف داروي خود را قطع کنند. اين حالت به طور بالقوه مي‌تواند بسيار خطرناک باشد زيرا ممکن است منجر به بروز مشکلات اساسي شود. به عنوان مثال اين مورد در رابطه با داروهاي اعصاب و روان مصداق دارد. مصرف اکثر داروهاي ضد اضطراب و خواب آور در دراز مدت باعث وابستگي به دارو مي شود و ترک ناگهاني اين دارو ها به صورت خود سرانه عوارض شديدي را به دنبال دارد و حتما مصرف و قطع دارو بايد تحت نظر پزشک صورت گيرد.‍‍




منبع:jamejamonline.ir



http://www.CheKhabar.ir/News/38655/عوارض مصرف درازمدت ژلوفن، بسيار مراقب باشيد
بستن   چاپ