افسردگي شما به فرزندانتان ارث مي رسد؟
يکشنبه 24 مرداد 1395 - 9:46:15 AM
چه خبر - آيا افسردگي وراثتي است؟

يک مطالعه جديد نشان مي دهد افرادي که پدر و مادر و پدربزرگ و مادربزرگشان از افسردگي رنج مي بردند خيلي بيشتر از ديگران در معرض خطر ابتلا به اين بيماري هستند.
اين پژوهش نشان داده که اگر يکي از پدربزرگ و مادر بزرگ يا پدر و مادر هر شخصي دچار افسردگي بوده است، شانس او براي ابتلا به اين اختلال سه برابر است.

يک پژوهشگر در زمينه سلامت مغزي تاکيد مي کند افسردگي هيچگاه اجتناب ناپذير نبوده است حتي در افرادي که خانواده هايي با سابقه اين بيماري دارند. دکتر جفري بورنستين رئيس مرکز تحقيقات پايه رفتار و مغز در نيويورک بيان مي کند که:"با اينکه سابقه خانوادگي بيماري خطر ابتلا به افسردگي را افزايش ميدهد اما اين بدين معنا نيست که يک نفر به طور قطع افسرده خواهد شد.

وي اظهار مي کند که پيامي که بايد به خانواده ها اعلام شود آن است که افراد بايد نسبت به سوابق خانوادگي خود آگاه باشند و به محض احساس علائم، براي دريافت کمک تا زماني که افسردگي پيشرفت نکرده، اقدام کنند.


در تحقيق ديگري که شامل 251 جوان همراه با والدين و پدر بزرگ و مادربزرگهاي آنان مي شود. به اين نتيجه رسيدند که در مقايسه با جواناني که والدين آنها افسردگي نداشته اند آنهايي که والدينشان مبتلا به افسردگي مزمن بوده اند به ميزان 2 برابر شانس بيشتري جهت ابتلا به بيماري مشابه را داشته اند و همچنين در معرض خطر بالاتري جهت اختلالات عصبي مخرب، اعتياد،افکار خودکشي و تمايل به آن و عملکرد ضعيف در کارها هستند.

تيم تحقيقاتي دريافتند که جواناني با هر دو والد افسرده و اجداد افسرده به ميزان سه برابر خطر ابتلا به افسردگي مزمن در آنها افزايش مي يابد.دکتر ويکتور فورناري روانپزشک کودکان و نوجوانان در بيمارستان زوکر هيلسايد در نيويورک، بيان ميکند که تحقيق جديد انجام شده حائز اهميت است چرا که هيچ مطالعه اي قبلا تاثير سابقه افسردگي خانوادگي را در والدين و اجداد با بررسي مستقيم در طول سه نسل مشخص نکرده است.


دکتر فورناري معتقد است که از آنجا که شناخت زود و پيش از موقع مي تواند به جلوگيري يا درمان افسردگي کمک کند مشخص کردن سابقه خانوادگي افسردگي در کودکان و نوجوانان در طول دو نسل قبلشان اکنون به طور واضح حائز اهميت است.


چگونه ميتوان نسبت به بروز افسردگي درکودکان و نوجوانان اگاهي پيدا کرد؟

برخي از علائم فيزيولوژيک و روحي ميتوانند نشانه هاي روشن و زنگ خطري براي ابتلا به افسردگي باشند از جمله:

نشانه هاي فيزيولوژيکدردهاي بي دليل مانند سردرد و دردهاي شکمياختلالات خواب يا خواب بيش از حدتغيير در عادات غذائي که منجر به افزايش يا کاهش وزن غير قابل انتظار مي شوداحساس خستگي يا کمبود انرژي داشتنحرکات بدن که به صورت آهسته يا مضظرب يا بي قرار باشد

نشاته هاي روحي و رواني:زودرنجي يا بد اخلاقي و کج خلقيسخت فکر کردن و تصميم گرفتناعتماد به نفس پائين، از خود ناراضي بودن و احساس اينکه ديگران به طور غير منصفانه نقد ميکننداحساس گناه و ناميدي و ياسکنار کشيدن از اجتماع مانند عدم جذابيت در دوستاناضطراب و پريشاني مانند نگراني بيش ازحد يا ترس از دوري از خانوادهتفکر درباره مرگ يا احساس ميل به خودکشي

حال با توجه به سابقه خانوادگي افراد و علائم ذکر شده بايد نسبت به بروز افسردگي در خانواده هايي با سابقه آن آگاه و حساس بود و با شناسايي و درمان به موقع از پيشرفت آن جلوگيري کرد.





منبع: سيمرغ


http://www.CheKhabar.ir/News/38368/افسردگي شما به فرزندانتان ارث مي رسد؟
بستن   چاپ