آنتي اکسيدان چيست؟ و منابع آنتي اکسيدان و مکمل هاي ضدپيري کدامند؟
يکشنبه 24 مرداد 1395 - 7:43:52 AM
چه خبر - آنتي اکسيدان Antioxidant چيست؟

آنتي اکسيدان ها يا آنتي اکسيدانت ها به خنثي سازي راديکال هاي آزاد درون بدن کمک مي کنند. راديکال هاي آزاد موادي هستند که به طور طبيعي در بدن توليد مي شوند اما چربي ها، پروتئين ها و DNA را درون سلول ها مورد تهاجم قرار مي دهند که اين مسئله مي تواند عامل بروز بيماري هاي مختلف و تشديد فرآيند پيري گردد. آنتي اکسيدان ها نقش مهمي در سلامتي ايفا مي کنند.

ويتامين هايي مانند ويتامين C، بتاکاروتن ها، فلاونوئيدها و ليکوپن ها (هر سه رنگدانه هاي گياهي هستند)مثال هايي از آنتي اکسيدان ها هستند.

بهترين منابع براي آنتي اکسيدان ها کدامند؟

بهترين منابع براي آنتي اکسيدان ها ميوه ها و سبزي ها و گياهان علفي (گياهان سبز کوتاه قامت و داروئي) هستند. برخي موارد خوب آنها شامل:

-ذغال اخته-تمشک-سيب-کلم بروکلي-کلم-اسفناج-بادمجان -حبوبات مانند لوبياي قرمز يا لوبياي سياه-چاي سبز-چاي سياه-چاي سفيد-شراب قرمز-شکلات تلخ

معمولا وجود رنگ در گياه نشانگر حضور يک آنتي اکسيدان خاص در آن است. نکته اصلي در اينجا تنوع اين ميوه ها است. يعني هنگام خريد سعي کنيد تعداد زيادي از ميوه ها و سبزيجات را با رنگ هاي مختلف تهيه کنيد و در برنامه خود داشته باشيد. يک طيف منظمي از رنگ ها در رژيم غذايي شما، طيف گسترده اي از آنتي اکسيدان هاي سودمند را در اختيار شما قرار مي دهد.


مزيت هاي مصرف آنتي اکسيدان ها کدامند؟-تاخير در پيري-رشد سالم پوست-کاهش خطر ابتلا به سرطان-کمک به رفع مواد زائد در بدن
آيا مهم است که منابع آنتي اکسيدان ها را به صورت پخته مصرف شود يا خام؟

بسته به هر موادغذايي مشخص، دما و روش پختن و پز گاهي ميتواند باعث کاهش يا افزايش سطح آنتي اکسيدان هاي آن گردد. نکته مهم آنجاست که شما غذاي غني از آنتي اکسيدان ميل کنيد، بنابراين هر گونه که مايل هستيد آن را آماده کنيد. البته دست شما تا جايي باز است که مواد غذايي را کاملا سرخ نکنيد!

آيا آنتي اکسيدان هاي افزودني(مکمل ها) به همان اندازه آنتي اکسيدان هاي طبيعي موثر هستند؟

بله، ويتامين هايي مانند ويتامين C، A و E مي توانند به غذاها اضاقه شوند- و معمولا هم همين گونه است مانند آب پرتقال ها. نکته درباره آنهايي که افزدوني هستند وجود دارد آن است که آنها هم عملي مشابه با آنتي اکسيدان هاي طبيعي در بدن دارند. تفاوت فيزيولوژيکي معني داري بين آنتي اکسيدان هاي افزودني با آنهايي که به طور طبيعي در منابع غذايي موجود هستند وجود ندارد. با اين حال هيچ مدرکي هم مبني بر اين که دريافت آنتي اکسيدان ها به عنوان يک رژيم مکمل غذايي به خوبي آنتي اکسيدان هاي موجود در مواد غذايي عمل کند وجود ندارد.

اين مسئله مهم است که نبايد با مصرف مکلمل هاي غذايي دريافت آنتي اکسيدان ها را بيش از حد بالا برد چرا که اين مسئله استفاده بيش از حد از يک ماده خوب است که اثري نخواهد داشت. در حالي که با مصرف مواد غذايي به ندرت اتفاق مي افتد که مصرفي بيش از حد از آنتي اکسيدان ها داشته باشيد.

آيا هر فرد بايد مقدار مشخصي از آنتي اکسيدان ها را به صورت روزانه مصرف کند؟

مقدار مجاز پيشنهادي روزانه مشخصي توسط سازمان شرح منابع و دسترسي (RDA) براي آنتي اکسيدان ها ارائه نشده است، اما ابزار جديد MyPlat (دپارتمان کشاورزي آمريکا) بر اساس رژيم غذايي مردم آمريکا ارائه شده است که توصيه مي کند نيمي از بشقاب شما را سبزيجات و ميوه ها تشکيل دهد. به اين ترتيب مي توانيد مطمئن باشيد تا آنتي اکسيدان هايي را که نياز داريد بدست مي آوريد.



منبع: سيمرغ



http://www.CheKhabar.ir/News/38347/آنتي اکسيدان چيست؟ و منابع آنتي اکسيدان و مکمل هاي ضدپيري کدامند؟
بستن   چاپ