دو شاخ بودن رحم در زنان چيست؟ و راه درمان آن
پنجشنبه 21 مرداد 1395 - 7:44:02 AM
چه خبر - تاثير دو شاخ بودن رحم بر بارداري

دکتر شيرين قاضي‌زاده, مسئول پنل هيستروسکوپي پانزدهمين کنگره بين المللي زنان و مامايي ايران در آستانه برگزاري پانزدهمين کنگره بين‌المللي زنان و مامايي ايران دربارهدو شاخ بودن رحم و تاثير آن بر بارداري گفت: دو شاخ بودن رحم اختلالي است که در آن قسمت تحتاني رحم طبيعي و قسمت فوقاني آن غيرطبيعي مي‌شود. در حين تکامل جنين دو شاخ رحم بايد به هم متصل شوند و تنه اصلي رحم را ايجاد کنند اما در برخي افراد در به هم چسبيدن شاخ‌هاي رحم در دوران جنيني اشکال متفاوتي ايجاد مي‌شود که موجب دو شاخ شدن رحم مي‌شود.

در مواردي که فقط قسمتي از شاخ‌ها به هم نچسبيده است رحم دوشاخ نسبي و در مواردي هم که دوشاخ کاملا به‌هم نچسبيده‌اند، به آن رحم دوشاخ کامل گفته مي‌شود.

اين اختلال مي‌تواند عوارض مختلفي مانند ايجاد اختلال در رشد جنين، نچرخيدن جنين در رحم و ... شود که بر حسب سن ابتلا و ميزان شدت بيماري نوع درمان در مبتلايان متفاوت خواهد بود.

علايم ابتلا به اختلال دوشاخ بودن رحم

به طور کلي اختلالات رحمي از جمله دو شاخ بودن رحم خود را با علامت شايعي مانند:

-افزايش خونريزي -طولاني بودن قاعدگي

نشان مي‌دهد به همين دليل به خانم‌ها بعد از سن بلوغ توصيه مي‌شود به محض افزايش خونريزي به پزشک مراجعه کنند.

درمان دوشاخ بودن رحم

در زمان تشخيص اختلالات رحمي مانند دو شاخ بودن رحم، پوليپ و يا فيبروم پزشک در صورت امکان هيستروسکوپي که يک روش کم تهاجمي است براي درمان تجويز مي‌کند که بسياري از اختلالات از جمله دو شاخ بودن رحم با اين روش درمان مي‌شود.هيستروسکوپي به آندوسکوپي داخل رحم گفته مي‌شود که طي آن فرد بدون جراحي تحت درمان و حذف اختلال رحمي قرار مي‌گيرد.






منبع:salamatnews.com


http://www.CheKhabar.ir/News/38083/دو شاخ بودن رحم در زنان چيست؟ و راه درمان آن
بستن   چاپ