سندرم بينايي رايانه و راه هاي مقابله با ان
دوشنبه 18 مرداد 1395 - 9:44:12 AM
چه خبر - سندرم بينايي رايانه (CVS) چيست؟

آيا شما ساعت‌ها مقابل صفحه نمايشگر رايانه مي‌نشينيد و سپس با سر درد، چشم‌هاي تار و خشک و گردن دردناک از پشت ميز بلند مي‌شويد؟ اگر چنين است دچار سندرم بينايي رايانه(CVS) هستيد. اين بيماري براي کساني اتفاق مي‌افتد که در روز، بيش از سه ساعت مقابل يک صفحه نمايش مي‌نشينند. سندرم بينايي رايانه اي براي حدود 70 ميليون نفر در سراسر جهان اتفاق مي‌افتد.

بعضي محققان معتقدند، اين سندرم در حال تبديل شدن به اولين خطر شغلي قرن 21 است. گردن درد، سردرد تنشي و خشکي چشم از عواقب اجتناب‌ناپذيري خواهند بود که در صورت رعايت کردن برخي نکات، بسادگي قابل برطرف شدن هستند. همچنين با رعايت آنها حداقل مي‌توانيم به فرزندانمان عادات خوب نشستن در مقابل صفحه نمايش را ياد دهيم.

مطالعه روي 642 دانش‌آموز 11 تا 18 سال نشان مي‌دهد که 70 درصد از آنها حداقل دو ساعت در روز از رايانه استفاده مي‌کنند. بيش از نيمي از آنها از درد چشم، تاري ديد، سردرد و خشکي چشم شکايت دارند. اين شرايط براي افرادي که دوربين يا نزديک‌بين بودند، وخيم‌تر بود. حالت‌هاي ياد شده پس از دور شدن از مقابل صفحه نمايش بسرعت برطرف مي‌شد. البته براي برخي هم چند روز طول مي‌کشيد تا چشم‌ها به حالت عادي برگردند. فاصله چشم حدود يک‌سوم از اين افراد تا مانيتور بسيار کم بود.

زماني که شما مطلبي را از روي نمايشگر رايانه مي‌خوانيد، چشم فشار بيشتري را تحمل مي‌کند، چرا که تصاوير از پيکسل‌ها (نقاط نوراني کوچکي که مرکز روشن و لبه‌هاي تار دارند) ساخته شده‌اند. چشم ما به طور دائم بايد برا ي خواندن کلمات و تصاوير، تمرکز، استراحت و دوباره تمرکز کند که اين کار عضلات چشم را بسيار خسته مي‌کند. قانون 20ـ20ـ20 با چنين حالتي مقابله مي‌کند. اين قانون مي‌گويد: پس از هر 20 دقيقه کار در مقابل مانيتور، 20 ثانيه به نقطه‌اي که 20 متر از شما فاصله دارد، خيره شويد.

هنگام خيره‌شدن به مانيتور، تعداد پلک زدن‌هاي ما از حالت عادي کمتر است. بنابراين پلک زدن را آگاهانه بيشتر کنيد تا با مرطوب شدن سطح چشم التهاب چشم‌ها کاهش يابد. مانيتورهاي مسطح با فيلترهاي ضد اشعه و داشتن نور کافي، دوست چشم شما محسوب مي‌شوند. اگر عينکي هستيد، از شيشه ضدتشعشع استفاده کنيد.

در خصوص نحوه نگاه کردن و فاصله چشم تا صفحه بايد گفت، اين موضوع تا حدودي تجويزي است. بهتر است، از بالا به صفحه نگاه کنيد و مانيتور حدود 10 تا 15 درجه زير سطح چشمان شما قرار گرفته باشد. همچنين فاصله مناسب چشم تا صفحه مانيتور بين 46 تا 66 سانتي‌متر است. فاصله نزديک‌تر باعث مي‌شود، چشم براي تمرکز بيش از حد فشار تحمل کند. همچنين هنگام نشستن از صندلي‌هاي مناسب استفاده کنيد تا به گردنتان آسيب کمتري برسد.




منبع: jamejamonline.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/37795/سندرم بينايي رايانه و راه هاي مقابله با ان
بستن   چاپ