از کار افتادن کليه و نشانه هاي آن
دوشنبه 18 مرداد 1395 - 7:44:25 AM
چه خبر - از کار افتادن کليه چه نشانه هايي مي تواند داشته باشد

کليه ها قهرمانان ناشناخته ي بدن هستند و دفع مواد زائد و مايعات اضافي بدن را به بهترين شکل ممکن انجام مي دهند. علاوه بر اين، کليه ها وظايف مهم ديگري نيز دارند که شامل تنظيم سطح نمک، پتاسيم و اسيد خون، کنترل فشار خون، توليد ويتامين دي (براي حفظ استخوان ها) و کنترل توليد گلبول هاي قرمز خون مي باشد. به همين جهت ابتلا به بيماري کليوي مي تواند موجب آسيب هاي گسترده اي شود.

بهترين راه براي محافظت از کليه ها، کنترل فشار خون و قند خون است. فشار خون بالا و ديابت دليل حداقل دو سوم از نارسايي هاي کليه هستند. بنابراين آزمايشات سالانه براي همه ي افراد به خصوص ديابتي ها و افراد دچار فشار خون بالا لازم است.

هنگامي که کليه ها آسيب مي بينند، نمي توانند به طور موثر فشار خون را کنترل کنند. فشار ناشي از جريان خون، به رگ ها نيرو وارد کرده و عروق کليه هم دچار زخم و آسيب ديدگي مي گردند

نشانه هاي آسيب کليه بسيار کلي و گاهي ظريف هستند و شايد افراد هرگز آن ها را نشاني از بيماري کليوي تلقي نکنند، تا جايي که از دست رفتن 90 درصد از عملکرد کليه هم ممکن نشانه ي آشکاري نداشته باشد.

ورم و افزايش وزن ناشي از تجمع مايعات

وظيفه ي کليه جمع آوري و دفع مواد زائد بدن از طريق ادرار است. اگر کليه به اندازه ي کافي با سرعت کار نکند و يا در انجام وظيفه ي خود دچار اختلال شود، مايعات حاوي مواد زائد دفع نمي شوند و در بدن تجمع مي يابند و اين مي تواند منجر به تورم بافت کليه شود.

ادرار کمتر از حد طبيعي

در اين حالت ادرار بيشتري در کليه به دام مي افتد و ميزان کمتري از آن به سمت مثانه جهت تخليه مي رود و اين موجب مي شود شخص کمتر از هميشه، تخليه ادرار را تجربه کند.

احساس خستگي و خواب آلودگي زياد

بخشي از عملکرد کليه ها مربوط به تنظيم سطح هموگلوبين افراد مي شود. بنابراين اگر کليه ها به خوبي کار نکنند، فرد دچار کم خوني و در نتيجه افت انرژي شده و دائما احساس خستگي و خواب آلودگي مي کند.

کاهش اشتها، حالت تهوع و داشتن مشکلات فکري واضح

اين مشکل مي تواند زماني رخ دهد که مواد زائد کليه به بقيه ي اندام ها مانند معده و مغز برود و آنها را دچار مشکل نمايد.

افزايش فشار خون

اين يک چرخه ي بد است. هنگامي که کليه ها آسيب مي بينند، نمي توانند به طور موثر فشار خون را کنترل کنند. فشار ناشي از جريان خون، به رگ ها نيرو وارد کرده و موجب کشيدگي ديواره آن ها مي شود و در راستاي اين مشکل، عروق کليه هم دچار زخم و آسيب ديدگي مي گردند.

تپش قلب

آسيب کليه ها موجب تجمع پتاسيم در بدن مي شود و اين مشکل در نهايت سبب افزايش ضربان قلب مي گردد.




منبع: tebyan.net


http://www.CheKhabar.ir/News/37776/از کار افتادن کليه و نشانه هاي آن
بستن   چاپ