زياده روي در مصرف سويا بسيار خطرناک است
چهارشنبه 13 مرداد 1395 - 11:43:06 AM
چه خبر - مضرات سويا

امروزه مصرف سويا در خوراکي‌هاي گوناگون به شکل گسترده‌اي رواج پيدا کرده، اما همواره از فوايد آن در رسانه‌ها صحبت شده است. در گفت‌و‌گويي که با سروش نيکناميان، متخصص بيوشيمي داشتيم به بخشي از مضراتي که سويا به بدن وارد مي‌کند، اشاراتي کرده‌ايم که در ادامه مي‌خوانيد.

بروز رفتارهاي خشن با مصرف سويا

مصرف سويا فعاليت استروژن يا همان هورموني که ميزان بالاي آن تأثير منفي بر سلول‌هاي جنسي مردان دارد را افزايش مي‌‌دهد. به گفته اين متخصص، سويا سبب ناباروري در مردان مي‌شود و افرادي که ميزان سوياي بيشتري مصرف کرده‌اند، اسپرم کمتري نسبت به کساني دارند که سويا نخورده‌اند. مصرف فراوان سويا در مردان سبب تأثير منفي بر رفتار اجتماعي آنان و بروز رفتارهاي خشن مي‌شود، در پسران نيز ريسک ايجاد سرطان بيضه را در بزرگسالي افزايش مي‌دهد. اين ماده غذايي حاوي مقادير زيادي مواد ضدمغذي از جمله مهار‌کننده‌هاي آنزيمي هستند که با اتصال به تريپسين و ساير آنزيم‌ها از عملکرد و جذب پروتئين جلوگيري مي‌کنند. در مطالعات حيواني، رژيم‌هاي غني از مهارکننده‌هاي تريپسين سبب ايجاد و حاد شدن مشکلات پانکراس و سرطان لوزالمعده مي‌شود.

عملکرد شيرخشک‌هاي حاوي سويا

نيکناميان با اشاره به اينکه مطالعات متعدد، حاکي از تأثير سويا در اختلال عملکرد تيروئيد و اختلال جذب يد است، مي‌افزايد: سويا حاوي هماگلوتينين است، ماده‌اي که سبب تشکيل لخته خون و چسبيدن گلبول‌هاي قرمز به يکديگر مي‌شود که نه تنها مشکلات قلبي -عروقي مي‌آفريند بلکه سبب کاهش اکسيژن‌رساني به بافت‌ها مي‌شود. گفتني است ترکيبات موجود در سويا مي‌تواند سبب ايجاد اختلالات داخلي در کودکان و زنان شود، مطالعات متعدد نشان داده است که در نوزاداني که شيرخشک حاوي سويا دريافت کرده‌اند نسبت به آنهايي که با شيرخشک معمولي تغذيه شده‌اند، بلوغ زودرس بيشتر اتفاق مي‌افتد، زيرا غلظت بالاي فيتواستروژن‌هاي سويا سبب مي‌شود که سطح هورموني در کودکان همانند بالغان شود.

به گفته او، نوزاداني که فرمولاي سويا مصرف کرده‌اند، دو برابر بيشتر از ساير کودکان، مبتلا به ديابت نوع يک مي‌شوند، شيرخشک حاوي سويا علاوه بر تأثيرات منفي هورموني، هزار برابر بيشتر از فرمولاي معمولي، آلومينيوم دارد، ميزان بالاي آلومينيوم در خون از عوامل ايجاد انواع سرطان، بيماري‌هاي سيستم عصبي و نارسايي کليه به شمار مي‌رود.

اين متخصص بيوشيمي توصيه مي‌کند: کمتر از غذاهاي حاوي سويا استفاده کنيد، زيرا اين غذاها، ميزان نياز بدن به ويتامين D را افزايش مي‌دهد و مي‌توان گفت از دلايل همه گيرشدن کمبود اين ويتامين مهم که کنترل عملکرد مناسب بيشتر ژن‌هاي بدن را در اختيار دارد، مصرف اين ماده ضد مغذي است. لازم به ذکر است در سويا ماده‌اي وجود دارد که سبب اختلال در جذب مواد معدني مورد نياز بدن مي‌شود، از جمله اين مواد مي‌توان کلسيم، منيزيم، مس و روي که موجب بيماري پوکي استخوان، بيماري‌هاي سيستم ايمني و سرطان سينه در زنان مي‌شود، را نام برد.




منبع:روزنامه ايران



http://www.CheKhabar.ir/News/37426/زياده روي در مصرف سويا بسيار خطرناک است
بستن   چاپ