تمام افتخارات جهاني استاد محمدرضا شجريان
سه شنبه 12 مرداد 1395 - 3:45:14 PM
چه خبر - جوايز جهاني محمدرضا شجريان

صداي روح‌افزاي استاد محمدرضا شجريان از سال 1338 به گوش جان مردم ايران نشست اما از دهه 60 جاني جهاني يافت؛ از خسرو خوبان تا فرش قرمز هنري‌ترين جشنواره سينمايي جهان.

يکي از صميمي ترين دوستان استاد محمدرضا شجريان که رفاقت 40 ساله اي با او و کارهايش دارد درباره اش مي گويد: «ويژگي هاي ممتازي در او ديده ام اما بزرگ ترين حسن او در ارتباط با مردم، اين است که هيچ وقت به آنها و سرزمينش دروغ نگفته. از سوي ديگر، نخبگان بسياري آوازش را تأييد کرده و گفته اند که تکرارشدني نيست. در کنار اين، هم ساز مي زند و هم يک اديب است. در طول تمام اين سال ها يک بار هم نديده ام کسي براي آوازش شعر انتخاب کند، خودش هميشه اين کار را مي کند. بالاتر از همه اينها اشراف کاملش بر قرآن است؛ شجريان قرآن را مي خواند، خواندني که هم معني و هم تجويدش را مي داند. خطش هم خوب است، ايرانگرد قهاري هم هست و يک متخصص پرورش گل و گياه به شمار مي رود. مي خواهم بگويم او، ذوالفنون است. اگر اقبال السلطان، تاج، بنان و... هرکدام گلي هستند در موسيقي ايراني، شجريان يک گلستان است.»

صحبت از محمدرضا شجريان است، عصاره موسيقي اصيل ايراني. وي را مي توان از زمره مفاخر موسيقي سنتي ايران ناميد که علاوه به تسلط به شيوه هاي آوازي گذشتگان و انتقال آن به نسل هاي بعدي نقش بسزايي در شکوفايي و زنده نگهداشتن اين هنر ماندگار داشته است اما اين نگين تابناک موسيقي ايران در جهان هم طرفداراني دارد و افتخاراتي بزرگ ولي به غربت خود موسيقي ايراني در دنيا، نه چندان کافي و درخور.

جايزه پيکاسو و يونسکو

شجريان در سال 1378 موفق به دريافت جايزه پيکاسو و ديپلم افتخار از طرف سازمان يونسکو در پاريس شد.
اين جايزه هر پنج سال به هنرمندي که براي شناساندن فرهنگ و هنر کشورش مي کوشد اهدا مي شود.
پيش از وي، اين جايزه را نصرت فاتح علي خان خواننده قوالي از پاکستان دريافت کرده بود.

جايزه موتزارت يونسکو

محمدرضا شجريان در سال 2006 ميلادي نشان موتزارت را از سازمان يونسکو دريافت کردند.

جايزه معتبر گرمي

محمدرضا شجريان در دهه 80 و در دو دوره به خاطر آلبوم هاي «فرياد» و «بي تو به سر نمي شود»، نامزد جايزه گرمي شد. جايزه گرمي معتبرترين جايزه موسيقي در آمريکا است.
هر ساله پنج کاست از بخش موسيقي کلاسيک براي نامزدي اين جايزه معرفي مي گردند.

جايزه بيتا

28 آبان سال 1389 مراسمي با نام «سومين سال بزرگداشت ادب و هنر پارسي» در دانشگاه استنفورد آمريکا برگزار شد که طي آن جايزه بيتا به دست بنيانگذار آن که يکي از مديران ارشد شرکت گوگل است به استاد محمدرضا شجريان اهدا شد.
اين جايزه به پاس برگزاري کنسرت هاي متعدد و اشاعه موسيقي ايراني در داخل ايران و کشورهاي اروپايي و آمريکا و کانادا اهدا شد.
جايزه بيتا را بخش مطالعات ايراني دانشگاه استنفورد بنيان نهاده است.

نشان شواليه

نشان شواليه ملي يا لياقت در آييني رسمي، دوم تير سال 1393 (23 ژوئن 2014) در سفارت فرانسه در تهران به شجريان اهدا شد.
در اين آيين، شجريان نشان عالي وزارت فرهنگ و هنر دولت فرانسه را از برونو فوشه سفير فرانسه در تهران دريافت کرد و نامش در رتبه کساني که اين نشان را از دولت فرانسه دريافت کرده، ثبت شد.

منتخب «ان پي آر»

«راديوي عمومي ملي» (National Public Radio) مشهور به (ان پي آر) يک نظرسنجي مردمي را براي انتخاب 50 صداي برتر جهان برگزار کرده بود که در ميان اسامي نامزدان اين عنوان جهاني نام محمدرضا شجريان، استاد آواز ايران قرار داشت.
طبق اعلام «ان پي آر» در اين نظرسنجي عمومي در ژانويه سال ٢٠١٠، «ان پي آر» از کاربران خود خواست تا نام خوانندگان محبوب خود را براي تشکيل فهرست اوليه بهترين خوانندگان دنيا به اين سايت ارسال کنند که بيش از ٣٥٠٠ ايميل، ١٢٠٠ پست فيس بوک و صدها برچسب توييتر در همين ارتباط فرستاده شد و فهرست نهايي خوانندگان برتر از ميان نظرات مردم شکل گرفت.
راديو «ان پي آر» اين نظرسنجي را با هدف کشف صداهاي برتر جهان در گذر زمان انجام داد.

جشنواره کن

پخش صداي استاد به انتخاب سازندگان فيلم «فروشنده» و مشخصا اصغر فرهادي در مراسم فرش قرمز شصت ونهمين جشنواره سينمايي کن هنگام حضور گروه ايراني هم از ارزش و اعتبار والاي اين صدا حکايت داشت.
جايي که اصغر فرهادي پخش آواز «دلشدگان» استاد را براي خود که ديگر شخصيتي کاملا شناخته شده در هنر جهان است، يک افتخار بزرگ مي داند.

اميد که سالها اين معجون موسيقي ايراني، اين صداي بي بديل، همچنان رامشگر روح و جان همه دلشدگان وطني و جهاني باشد.




منبع : irna.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/37368/تمام افتخارات جهاني استاد محمدرضا شجريان
بستن   چاپ