دريافت بيش از حد نمک 7 هشدار براي سلامت کلي بدن دارد
جمعه 8 مرداد 1395 - 3:41:29 AM
چه خبر - عوارض مصرف بيش از حد نمک:

کاهش عملکرد مغز:

مطالعات محققان کانادايي در سال 2011 و بر روي هزار و 200 نفر از بزرگسالان کم تحرک، و کساني که رژيم غذايي با سديم بالا دارند، نشان داد شانس ابتلا به زوال عقل در اين افراد نسبت به کساني که نمک کمتري مصرف مي کردند، بيشتر بوده است.

احساس تشنگي بيش از حد:

مواد غذايي با سديم بالا مانند چيپس، سس اسپاگتي، پيتزا و ... باعث عدم تعادل مايعات در بدن و از دست رفتن الکتروليت ها و در نتيجه احساس تشنگي مي شود.

تورم در بدن:

مصرف نمک زياد باعث افزايش احتباس مايعات در بدن مي شود و بسياري از زنان دچار ورم قوزک پا، ادم و ... مي شوند. ادم مي تواند نشانه اي از يک بيماري زمينه اي باشد ولي در اغلب موارد همراه با مصرف سديم رخ مي دهد که البته کاهش مصرف نمک، کاهش ورم اندام ها را به دنبال خواهد داشت. راه حل ساده اين است که در هنگام خريد مواد غذايي، به برچسب آنها دقت کنيد و گزينه هاي کم سديم را انتخاب نماييد.

نکته:توضيح ادم Edema: وقتي کليه نارسا شده و خوب کار نميکند نميتواند آبي را که از طريق خوردن و آشاميدن وارد بدن ميشود به خوبي دفع کند. اين مشکل موجب ميشود آب زيادي در بدن باقي مانده و بدن متورم شود. به اين تورم ادم Edema ميگويند. به علت تاثير جاذبه اين تورم معمولا در اندام تحتاني بخصوص در ساق و مچ پا بيشتر است. در بيماران مبتلا به نارسايي کليوي دراز کشيدن موجب ميشود آبي که در ساق تجمع پيدا کرده در کل بدن پخش شود. اين بيماران صبح ها که از خواب بيدار ميشوند ورم ساق کمي داشته و به عوض صورت آنها متورم و پف کرده است.

ابتلا به سنگ کليه:

رژيم غذايي سرشار از سديم مي تواند مانع عملکرد موثر کليه ها شود. مصرف نمک بالا مقدار پروتئين موجود در ادرار را افزايش مي دهد و افزايش پروتئين در ادرار خود عامل خطر ابتلا به بيماري هاي کليوي است. علاوه بر اين، رژيم غذايي با سديم بالا، خطر ابتلا به سنگ کليه را نيز افزايش مي دهد.

زخم معده:

مطالعات ثابت کرده اند که مصرف بيش از حد نمک با آسيب رساندن به لايه پوشاننده معده، باعث زخم معده شود. مطالعات ديگر نيز رابطه مستقيم بين مصرف نمک بالا و ابتلا به سرطان معده را ثابت کرده اند؛ به طوري که اگر مصرف نمک در آنها کم شود، شيوع سرطان معده نيز بسيار پايين است.

فشار خون بالا:

مصرف زياد نمک در افرادي که فشار خون بالايي دارند، به مراتب بيشتر است. مصرف نمک زياد در غذا باعث تغيير برنامه ريزي مغز مي گردد و اين امر در تداخل با يک مکانيزم دفاعي طبيعي قرار دارد که بطور طبيعي از افزايش فشار خون جلوگيري مي کند. کاهش مصرف نمک، فورا باعث کاهش فشارخون بالا مي شود و اگر هميشه به مقدار کم نمک مصرف کنيد، با افزايش سن دچار فشار خون بالا نخواهيد شد.

پوکي استخوان:

نمک زياد، کلسيم را از استخوان ها مي گيرد و باعث دفع آن از ادرار مي شود. به همين دليل باعث نازک شدن استخوان مي شود. در نتيجه با افزايش سن، استخوانها به راحتي مي شکنند.

چگونه مي توانيد مصرف نمک را کاهش دهيد؟- هرگز به غذاي خود نمک اضافه نکنيد.- افزودني هاي پرنمک مثل سس گوجه و ترشي را نبايد به ميزان زياد مصرف کرد.- غذاهاي آماده مثل انواع کنسرو و غذاي بيرون از خانه داراي نمک زيادي هستند.- نبايد بيشتر از 6 گرم در روز نمک مصرف کنيد.

شوري يا بي نمکي غذا، علاوه بر مقدار نمک موجود در آن به حساسيت گيرنده هاي چشايي در دهان شما نيز بستگي دارد. با کاهش مصرف نمک، در ابتدا ممکن است غذا بي نمک به نظر آيد، ولي بعد از گذشت 2 يا 3 هفته، حساسيت گيرنده هاي چشايي دهان شما افزايش مي يابد و مي توانيد طعم واقعي غذا را چشيده و احساس کنيد.

مصرف نمک به مقدار محدود در هنگام اسهال و استفراغ و فعاليت شديد بدني در هواي گرم مي تواند املاح از دست رفته بدن را جبران کند. بر اساس استانداردهاي سازمان جهاني بهداشت، حد پايين تعيين شده براي مصرف نمک، 2 گرم در روز و حد بالاي آن 5 گرم است.






منبع:avayesalamati.com


http://www.CheKhabar.ir/News/37007/دريافت بيش از حد نمک 7 هشدار براي سلامت کلي بدن دارد
بستن   چاپ