اين کودکان را تنبيه بدني نکنيد!
يکشنبه 15 شهريور 1394 - 10:02:13 AM
تنبيه در اين کودکان قواعد خاص خود را دارد... مهدي تهراني‌دوست با اشاره به مشکلات رفتاري که مبتلايان به بيش‌فعالي و کم‌توجهي در محيط‌هاي مختلف دارند، اظهار داشت: مبتلايان در خانه، مدرسه و هر محيطي که قرار گيرند، مشکلات رفتاري متعددي ايجاد مي‌کنند و همين موجب آزار خانواده و اطرافيان آنها مي‌شود.

تنبيه بدني ممنوع
عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران اذعان داشت: تنبيه بدني از سوي برخي والدين که فرزندان مبتلا به بيش‌فعالي و کم‌توجهي دارند، راهي است براي کنترل رفتارهاي آزاردهنده کودک، در حالي که اين روش کاملاً مطرود است و هر چند به طور آني کودک را آرام مي‌کند، اما او از تنبيه درس نمي‌گيرد. وي افزود: تحقيقات نشان مي‌دهد که تشويق تأثير بسياري بر مبتلايان به بيش‌فعالي و کم‌توجهي دارد.

مبتلايان به بيش‌فعالي و کم‌توجهي به تشويق حساس‌ترند
اين متخصص حوزه بهداشت روان گفت: مبتلايان به تشويق حساس‌تر هستند و درمانگران بايد برنامه‌اي به خانواده کودک مبتلا دهند تا رفتارهاي مثبت او را شناسايي کند و با تشويق، تعداد رفتارهاي مثبت کودک را افزايش دهند. تهراني‌دوست تصريح کرد: محروم کردن از برخي امتيازها، فعاليت‌ها و جوايز جزو تنبيه‌هايي است که براي مبتلايان به بيش‌فعالي و کم‌توجهي در نظر گرفته مي‌شود، همچنين مي توان از تنبيه «اتاق خلوت» براي اين کودکان استفاده کرد. در اين روش چنانچه کودک رفتار آزاردهنده‌اي داشته باشد، او را در اتاقي خلوت قرار مي‌دهند تا براي مدتي تنها بماند.

تنبيه مبتلايان به بيش‌فعالي قواعد خاص خود را دارد
وي افزود: تنبيه بدني به هيچ‌وجه درست نيست و تنبيه در اين کودکان قواعد خاص خود را دارد. عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران گفت: بيش‌فعالي و کم‌توجهي شايع‌ترين اختلال دوران کودکي تلقي مي‌شود که معمولاً از سنين قبل از دبستان خود را نشان مي‌دهد و ممکن است تا بزرگسالي ادامه يابد. وي ادامه داد: اين اختلال به سه نوع تقسيم مي‌شود در نوع اول بيش‌فعالي و کم‌توجهي به صورت توأم ديده مي‌شود، نوع دوم با بيش‌فعالي و نوع سوم با کم‌توجهي خود را نشان مي‌دهد.

علائم مبتلايان به بيش‌فعالي
اين متخصص حوزه بهداشت روان خاطر نشان کرد: پرتحرکي و پرحرفي، تکانشگري، دست زدن به رفتارهاي پرخطر، کم‌توجهي، اضطراب و خجالتي بودن مجموعه علائم اختلال ADHD يا بيش‌فعالي و کم‌توجهي را تشکيل مي‌دهد.

www.
منبع : فارس

مطالب پيشنهادي:
اختلال بيش فعالي چيست؟(1)
اختلال بيش فعالي(2)
غذاهايي مخصوص کودکان بيش فعال
آزموني براي تشخيص کودکان بيش فعال
آيا کودک بيش فعال داريد؟!
http://www.CheKhabar.ir/News/3693/اين کودکان را تنبيه بدني نکنيد!
بستن   چاپ