در فريز کردن مواد غذايي مراقب اين اشتباهات خطرناک باشيد!!
چهارشنبه 30 تير 1395 - 10:39:56 PM
چه خبر - نکته هايي مهم در فريز کردن مواد غذايي

منجمد کردن غذا سريع ترين و راحت ترين روش براي حفظ خوراکي‌ها در خانه است. امروزه با استفاده از کيسه‌هاي پلي اتيلن، ظروف پلاستيکي، برچسب‌هاي فريزر و ديگر لوازم، مي‌توانيم به راحتي انواع خوراکي‌ها را در فريزر نگهداري کنيم.رعايت اصول صحيح انجماد غذا به حفظ کيفيت و مواد مغذي خوراکي‌ها هنگام مصرف کمک مي‌‌کند.

تغييرات شيميايي هنگام عمليات انجماد

ميوه‌ها و سبزيجات پس از چيده شدن، تحت تاثير تغييرات شيميايي قرار مي‌‌گيرند که در نهايت موجب فساد و از بين رفتن آنها مي‌‌شود. رنگ، مواد مغذي و طعم مواد غذايي تحت تاثير آنزيم‌هاي موجود در آنها به مرور زمان تغيير مي‌‌کند. بنابراين اين محصولات بايد زماني که رسيده اند و کاملا با طراوت هستند منجمد شوند. بدين ترتيب آنزيم‌هاي موجود در آنها در اثر سرما غير فعال شده و مانع فساد خوراکي‌ها مي‌‌شود.

تغيير بافت مواد خوراکي در زمان انجماد

90 درصد وزن اکثر ميوه‌ها و سبزيجات از آب تشکيل شده است. اين آب و ديگر مواد شيميايي، در سلول‌ها قرار گرفته و ساختار و بافت مناسبي به آن مي‌‌بخشند. وقتي اين مواد در حالت انجماد قرار مي‌‌گيرند و آب درون آنها يخ مي‌‌زند، حجم شان بيشتر شده و بلورهاي يخ، ديواره‌هاي سلول را پاره کرده و بيرون مي‌‌زنند. در نتيجه، وقتي يخ اين محصولات، هنگام مصرف باز مي‌‌شود، بافت خوراکي‌ها بسيار نرم تر از قبل از زمان انجماد مي‌‌شود. اين تغييرات در محصولاتي مانند لوبيا، ذرت و نخود کمتر ديده مي‌‌شود. همچنين اگر سرعت يخ زدن محصولات بالا باشد، به جاي تشکيل بلورهاي يخ درشت، بلورهاي کوچکي به وجود مي‌‌آيد که نمي‌‌توانند حجم بالايي از سلول‌ها را از بين ببرند و ساختار محصول بهتر حفظ مي‌‌شود.

خطر قرار دادن غذاي گرم در فريزر

براي سالم نگه داشتن خوراکي‌هاي گرم در فريزر، آنها بايد پيش از انجماد کاملا سرد شوند. قرار دادن غذاي گرم در فريزر، دماي محيط را افزايش داده و موجب گرم شدن مواد خوراکي يخ زده اطراف آن و دوباره يخ زدن آنها پس از کاهش مجدد دما، مي‌‌شود. اين وضعيت طعم و بافت غذا را تغيير مي‌‌دهد. براي سريع خنک کردن غذا، آن را در کاسه اي فلزي قرار داده يا ظرف غذاي گرم را درون يک ظرف پر از آب سرد بگذاريد تا به دماي مناسب برسد.
روغن اضافي خورش‌ها و مواد غذايي مايع پرچرب را که پس از سرد شدن به روي غذا مي‌‌آيند را با قاشق برداريد و سپس غذا را در فريزر بگذاريد. چربي‌ها بدليل قابليت بالاي فساد پذيري از طول عمر غذاهاي منجمد شده مي‌‌کاهند.

سوختگي انجماد

با استفاده از کيسه‌هاي فريزري ضد رطوبت زيپ دار مانع سوختگي فريزري غذاها شويد. ورود هوا به داخل بسته بندي‌هاي غذاهاي منجمد شده، موجب تغيير رنگ و ايجاد لکه‌هايي روي مواد غذايي مي‌‌شود. البته غذا فاسد نمي‌‌شود اما طعم آن ديگر مانند قبل نخواهد بود. غذاها را در بسته‌هاي کوچک و به اندازه نيازتان بسته بندي نماييد دراينصورت هم سريعتر منجمد مي‌‌شوند و هم استفاده از آن راحت تر خواهد بود. در ضمن با استفاده از برچسب و ماژيک غير قابل پاک شدن در برابر رطوبت، نام غذاها، وزن و تاريخ انجمادشان را يادداشت کنيد.
طبقه‌هاي فريزر را با انباشتن بسته‌هاي غذايي پر نکنيد و به اندازه کافي فضا براي جا به جايي هوا بگذاريد تا بسته‌ها سريع تر منجمد شوند.

ذوب کردن غذاي منجمد شده

استفاده از يخچال يا مايکروويو براي انجماد زدايي و رسيدن به دماي محيط مناسب تر است. براي اين کار زمان کافي در نظر بگيريد. اين روش معمولا براي هر نيم کيلو غذا، حدود 5 ساعت طول مي‌‌کشد. براي پيشگيري از آلودگي هرگز غذا را در دماي اتاق ذوب نکنيد...
هنگام منجمد کردن خوراکي‌ها، دانستن اينکه هر کدام از خوراکي‌ها را چقدر مي‌‌توان در فريزر نگهداشت تا مواد مغذي‌اش حفظ شود، مهم است. در اين بخش مدت زمان نگهداري برخي از مواد در فريزر آورده شده است.



منبع : zendegionline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/36373/در فريز کردن مواد غذايي مراقب اين اشتباهات خطرناک باشيد!!
بستن   چاپ