اين نشانه ها مي گويد مواد غذايي که استفاده مي کنيد فاسد هستند!!
شنبه 26 تير 1395 - 11:40:34 AM
چه خبر - از روي چه علائمي پي به فساد و ماندگي غذاها ببريم؟!حس بينايي

وقتي پاي ماندگي مواد غذايي به ميان مي‌آيد، افراد بايد دقت خود را در تشخيص اين مواد بالا ببرند. گرچه ممکن است فهميدن اين موضوع کار آساني نباشد، با اين حال در برخي اوقات مي‌توان با بررسي شکل ظاهري اين مشکل را تشخيص داد. به‌عنوان مثال در‌ مورد گوشت‌ها مي‌توان تا حدودي از روي ظاهر پي به تازگي يا ماندگي آنها برد.
يکي از ويژگي گوشت‌هاي مانده مخصوصا به‌ صورت خام، تيره شدن برخي قسمت‌هاي آن است. همچنين گوشت قرمز تازه رنگ طبيعي دارد و مرطوب و ليز نيست و از قوام خوبي برخوردار است و به‌ صورت غير طبيعي شل نيست. گوشت مرغ هم علاوه بر داشتن رنگ طبيعي نبايد پوست رويش چروکيدگي داشته باشد. گوشت مرغ فاسد، تيره، پرخون و کبود است و بر اثر نگهداري در شرايط نامناسب به‌ تدريج خاکستري و گاهي سبز روشن مي‌شود که در اين حالت بايد از مصرف آن جدا خودداري کرد.

حس بويايي

غير از شکل ظاهري مي‌توان از روي بوي نامطبوع حتي اگر مواد غذايي پخته شده باشند، اين ماندگي و فاسد شدن را تشخيص داد، چرا‌ که مواد غذايي مانده حين پخته شدن از خود بوي نامطبوعي توليد مي‌کنند.

حس چشايي

يکي ديگر از راه‌هاي تشخيص، طعم و مزه خوراکي‌هاست. همه ما با طعم غذاهاي سالم آشنا هستيم. به‌عنوان مثال مي‌دانيم شير تازه و سالم چه طعمي دارد و اگر طعم ترشيدگي بدهد، نشان‌دهنده فاسد بودن آن است. در‌ نتيجه تا حد زيادي مي‌توان با کمک برخي حس‌هاي پنج‌گانه اين مشکلات را تشخيص داد. درمورد ميوه و سبزيجات هم بايد بگويم که تشخيص ماندگي در اين دسته از خوراکي‌ها خيلي آسان‌تر از ساير مواد غذايي است.

چطور مي‌توان، فساد غذايي را تشخيص داد؟

همان‌طور که گفته شد براي تشخيص مواد غذايي مانده و حتي فاسد افراد مي‌توانند از حس‌هاي چشايي، بويايي و بينايي کمک بگيرند، اما وقتي پاي رستوران‌ها به ميان مي‌آيد تشخيص اين موضوع کار چندان آساني نيست، چرا که حين طبخ ممکن است از ترفندهاي زيادي از جمله مصرف ادويه‌جات عطرآگين و برخي افزودني‌هاي ديگر براي پوشاندن طعم و عطر نامطبوع، استفاده کنند.

براي همين توصيه مي‌شود افراد به رستوران‌هايي مراجعه کنند که از بهداشت آن اطمينان کامل دارند و مي‌دانند که مورد تاييد غذا و دارو، اتحاديه رستوران‌ها و وزارت بهداشت باشد. براي همين توصيه مي‌شود به رستوران‌هايي مراجعه کنند که مي‌دانند مواد غذايي در انبارهاي آنها به مدت زياد نگهداري نمي‌شود، چرا که بايد به‌ياد داشته باشيم غذاي مانده يکي از شاخص‌هاي مسموميت غذايي است.

کدام غذاها کمتر فساد پذيرند؟

خيلي اوقات شده هنگام مصرف غذاهاي رستوران هيچ تغييري در رنگ، بو و حتي مزه احساس نکرده‌ايد و حتي ممکن است ناآگاهانه از کيفيت غذا تعريف هم کرده باشيد؛ اما متاسفانه چند ساعت بعد از مصرف غذا، دچار مسموميت غذايي مي‌شويد. براي همين باز هم تاکيد مي‌شود غذا را از رستوران‌هاي معتبر تهيه کنيد.

با اين حال گاهي اوقات ممکن است شرايط طوري ايجاد شود که فرد مجبور به تهيه غذا از رستوراني شود که در مورد صلاحيت آن اطلاعاتي ندارد، در اين مواقع توصيه من به اين افراد اين است که غذايي را خريداري کنند که احتمال فسادپذيري‌اش کم باشد.

مثلا در گروه غذاهاي دريايي که فسادپذيري بالايي دارند، نباشد چون فساد‌پذيري غذاهاي دريايي خيلي بيشتر از غذاهاي پروتئيني است. به‌ طور کلي توصيه مي‌شود در شرايط استثنايي که از اعتبار و صلاحيت رستوران باخبر نيستيد، خوراکي‌هايي را سفارش دهيد که احتمال فسادشان کمتر است. به‌عنوان مثال در دسته پروتئين‌ها مرغ و تخم‌مرغ ديرتر فاسد مي‌شوند يا نان و برنج هم جزء آن دسته قرار مي‌گيرند.



منبع : مجله سيب سبز

http://www.CheKhabar.ir/News/35938/اين نشانه ها مي گويد مواد غذايي که استفاده مي کنيد فاسد هستند!!
بستن   چاپ