لبخند زيبا مي خواهيد، بخوانيد
يکشنبه 15 شهريور 1394 - 9:40:41 AM

اگر رفلاکس اسيد داريد، با کنترل آن به حفظ ميناي دندان و سلامت دهان خود کمک کنيد.

با اضطرابِ مراجعه به دندانپزشک مبارزه کنيد

اگر فکر نشستن روي صندلي دندانپزشکي شما را مضطرب ميکند، دفعه بعد گوشي همراه يا پلير و هدفون خود را ببريد و به کمک گوش دادن به موسيقي هاي دلخواهتان، خود را دعوت به آرامش کنيد. چون برخي افراد هنگامي که عصبي ميشوند نفسشان را در سينه حبس ميکنند، احساس اضطرابشان تقويت ميشود بنابراين بر تنفس خود دائما توجه کنيد. علاوه بر اينها ميتوانيد با دندانپزشک خود صحبت کنيد. او ترس شما را ميفهمد و کمک ميکند احساس آرامش پيدا کنيد.

اول نخ دندان بکشيم بعد مسواک بزنيم يا برعکس؟

وقتي اول نخ دندان ميکشيد، مسواک زدن موثرتر ميشود چون ذرات غذا از بين دندانها و لثه خارج ميشود و اجازه ميدهد مسواک با خود دندان تماس پيدا کند. اگر استفاده از نخ دندان معمولي برايتان راحت نيست، ميتوانيد از داروخانه نخ نگهدار (floss holder) تهيه کنيد. هنگام مسواک حتما زاويه موهاي مسواک بايد با خط لثه 45 درجه باشد، سپس با ملايمت مسواک بزنيد و آن را به جلو و عقب حرکت دهيد.

از خلال دندان درست استفاده کنيد

اگر نخ دندان در دسترس نداريد، ميتوانيد ذرات باقيمانده غذا را با خلال دندان از بين دندانها و لثه خارج کنيد اما اين کار را بايد با ملايمت انجام دهيد . ممکن است حواستان نباشد و خلال دندان را به لثه فشار دهيد و به آنها آسيب وارد کنيد يا حتي بدتر از آن، قسمتي از خلال دندان زير خط لثه شکسته و جدا شود. نخ براي در آوردن ذرات غذا از بين دندانها گزينه بهتري است و با خارج کردن باکتريهايي که در آن ناحيه تشکيل شده اند، به جلوگيري از تشکيل پلاک نيز کمک ميکند. اگر مرتبا از خلال دندان براي در آوردن ذرات غذاي گير کرده بين دندانها در يک ناحيه مشخص از دهان استفاده مي کنيد، ممکن است با مشکل بزرگتري مواجه باشيد و نياز به معاينه دندانپزشک داشته باشيد.

مسواک خود را عوض کنيد

به مرور زمان موهاي مسواک مستهلک و ناکارامد ميشوند. براي حفظ کارايي مسواک و لبخند زيبا، مسواک خود را هر سه تا چهار ماه يک بار عوض کنيد. در مورد مسواکهاي برقي توصيه کارخانه سازنده را رعايت کنيد. اگر بيمار هستيد، با عوض کردن مسواک در ابتدا و پايان بيماري، از ايجاد مخفيگاه براي باکتريها جلوگيري کنيد.

اگر دندانهاي سفيد دوست داريد، پنير بخوريد

کازئين و پروتئين وي (whey) موجود در پنير با کاهش معدني زدايي دندان، به حفظ ميناي دندان کمک ميکند. پنير حاوي کلسيم نيز ميباشد که براي ساخت دندان حياتي است. فراموش نکنيد ويتامين D نيز در رژيم غذايي خود داشته باشيد. ويتامين دي به جذب کلسيم کمک ميکند. معدود غذاهاي سرشار از ويتامين دي عبارتند از شير (غني شده)، زرده تخم مرغ و ماهي.

با جوش شيرين از زرد شدن دندانها جلوگيري کنيد

اگر عاشق قهوه يا ديگر نوشيدنيها و غذاهايي هستيد که موجب زرد شدن دندانها ميشوند، سعي کنيد دو بار در ماه مقداري جوش شيرين (همانند خمير دندان) بر روي مسواک خود بريزيد سپس دهانتان را شستشو دهيد تا خنده تان زيبا تر شود. اگر جوش شيرين ساده لثه يا دندانهايتان را تحريک ميکند، ميتوانيد از خمير دنداني استفاده کنيد که حاوي جوش شيرين است يا اين که کلا از اين توصيه صرف نظر کنيد.

غذاها ميتوانند دندانها را سفيد يا زرد ميکنند

برخي بر اين عقيده اند که توت فرنگي ميتواند خاصيت سفيد کنندگي براي دندانها داشته باشد اما بهتر است پس از خوردن غذاهايي که ممکن است دندان را لکه دار کنند (مانند بلوبري) و مصرف سيگار، مسواک بزنيد. براي به حداقل رساندن تغيير رنگ دندانها، مسواک زده و سپس سيب، گلابي، هويج يا کرفس بجويد. همه اين مواد تحريک کننده بزاق هستند و به سفيد شدن دندانهايتان کمک ميکنند.

رفلاکس اسيد معده تان را تنظيم کنيد

اگر رفلاکس اسيد داريد، با کنترل آن به حفظ ميناي دندان و سلامت دهان خود کمک کنيد. غذاهاي متداولي که رفلاکس را تحريک ميکنند عبارتند از شکلات، الکل، نوشيدنيهاي کافئين دار مانند نوشابه، قهوه و چاي، سير و پياز، گوجه فرنگي، مرکبات، نعنا، ادويه هاي تند، غذاهاي چرب و سرخ شده.

مراقب زبان خود باشيد

هر بار که مسواک ميزنيد، زماني را نيز به مسواک زدن يا تميز کردن زبان اختصاص دهيد. زبان نقش مهمي در ميزباني باکتريهايي که بوي بدي ايجاد ميکنند دارد بنابراين با استفاده روزانه از اسکراب زبان يا مسواک به کاهش ترکيبات ايجاد کننده بوي بد کمک کنيد.

داروها ممکن است موجب خشکي دهان شوند

دهان براي سلامت خود نياز به بزاق دارد اما صدها دارو مانند داروهاي ضد افسردگي، فشار خون و آنتي هيستامين بزاق را خشک ميکنند. دارو تقريبا متداولترين علت خشکي دهان است. براي مرطوب نگه داشتن دهان مصرف مايعات را افزايش دهيد. از دندانپزشک در مورد توليد مصنوعي بزاق يا جويدن آدامس بدون شکر پس از غذا صحبت کنيد.

تهيه و ترجمه: گروه سلامت سيمرغ

اختصاصي سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/3579/لبخند زيبا مي خواهيد، بخوانيد
بستن   چاپ