پسر 9 ساله ام فيلم مبتذل ديده است، چگونه او را توجيح کنم؟
سه شنبه 22 تير 1395 - 10:40:00 PM
چه خبر -

سوال کاربر :

پسري 9 ساله دارم که چند روز پيش در تبلت فيلم مبتذل ديده است. خواهش مي‌کنم راهنمايي‌ام کنيد چه کار کنم؟

در خصوص اين پرسش، براي پاسخگويي بسيار مهم است که بدانم کودک، دختر بوده يا پسر. همچنين فيلم، مربوط به تبلت پدر بوده يا مادر، کودک چه نوع فيلمي ديده و آيا اولين بار بوده يا خير. پاسخ دادن به چنين سوال هايي از مخاطبان که کلي و مبهم است، آن هم بعد از مدت زيادي که از اتفاق مورد نظر گذشته کمک چنداني به والدين مشکل دار نمي کند. شايد براي کساني که هنوز با چنين مشکلي برخورد نکرده اند، مناسب تر باشد. با اين حال والدين گرامي پسر 9 ساله، مشکلي که شما با آن مواجه شده ايد، تابه حال براي بسياري از خانواده ها پيش آمده است. در اينجا راهکارهايي براي پيشگيري و حل چنين اتفاقاتي ارائه مي شود.

تعيين حريم خصوصي

با کودک خود درباره حريم خصوصي صحبت کنيد. لازم است او بداند هر فردي داراي وسايل شخصي است که فقط مختص اوست مثل مسواک، شانه، موبايل، تبلت و ... . هر فردي زماني مختص خود دارد مثل زماني که کودک در حال درس خواندن است و ديگران نبايد به اين حريم وارد شوند.هر فردي مکان اختصاصي دارد مثل اتاق خواب والدين در زمان خواب که جزو حريم خصوصي آن هاست. بعضي اعضاي بدن هر فرد (حتي بهتر است به آن ها اشاره شده و نام برده شوند) خصوصي خود او هستند و کسي اجازه ندارد به آن ها دست بزند و مثال هايي از اين قبيل.

تعيين حد و حدود استفاده

براي خود و کودک تان حد و مرز استفاده از وسايل مجاز را مشخص کنيد و بر اساس قراردادي که مي بنديد، عمل کنيد؛ براي مثال اگر کودک اجازه دارد از تبلت شما استفاده کند، زمان مشخص و محتواي معلومي را تعيين کنيد.

دقت در وسايل مورد استفاده کودک

بچه هاي ما بسيار باهوش تر و زرنگ تر از چيزي هستند که ما تصور مي کنيم. مراقب باشيد که وسيله اي که در اختيار کودک قرار مي دهيد چه چيزهايي را به کودک منتقل مي کند: اگر اجازه دارد از تبلت يا گوشي همراه شما استفاده کند، آن را از هرگونه مطلبي که مناسب کودک تان نيست خالي کنيد يا در صورت لزوم کلا آن را از دسترس او دور نگه داريد. در ضمن براي حفظ سلامت رواني خانواده و بنا به دلايل زيادي خودتان هم سمت چنين محتواهاي مخربي نرويد. اين تصور که او نمي تواند تبلت را روشن يا از آن استفاده کند، اشتباه است.

برخورد آرام در مواجهه با فرصت از دست رفته

اگر با وجود همه تمهيداتي که به کار گرفته ايد، کودک شما در معرض تماشاي تصاوير يا فيلم نامناسب قرار گرفت، خونسردي خود را حفظ کنيد. او پس از ديدن چنين فيلمي حال خوشي ندارد و به تسلي نياز دارد؛ نصيحت و سرزنش را به زمان ديگري موکول کنيد و به آرامي او را از فضاي ناخوشايندي که در آن قرار گرفته خارج کنيد. اگر اين اولين باري باشد که کودک چنين تصاويري مي بيند، بيشتر نياز دارد او را آرام کنيد. ممکن است حتي احساس گناه کند و از يادآوري فيلم، بترسد. او را در آغوش بگيريد و به او بگوييد که دوستش داريد. شايد در ابتدا به هيچ توضيحي نياز نباشد و او فقط به آرامشي که از طرف شما مي بيند اکتفا کند.

وقت و زمان مناسب براي توضيح

براي توضيح موضوع، نه آنقدر زياد وقت بگذاريد که جريان بيش از اندازه بزرگ شود و نه آنقدر آن را از دايره بحث خارج کنيد که کودک کنجکاوي خود را از طريق ديگران- مثلا دوستانش- برطرف کند.
حتما در اين زمينه با مشاور مدرسه يا يک مشاور خانواده صحبت کنيد و از او کمک بخواهيد.
در خصوص هر توضيحي، لازم است شما بدانيد کودکتان چه فيلمي ديده است. با صلاحديد مشاور، به کودک خود کمک کنيد که به آرامي از موقعيتي که در آن قرار گرفته، خارج شود.



منبع : khorasannews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/35677/پسر 9 ساله ام فيلم مبتذل ديده است، چگونه او را توجيح کنم؟
بستن   چاپ