مشکلات لثه و دندان در دوران بارداري طبيعي است؟
يکشنبه 15 شهريور 1394 - 9:29:34 AM

تورم و بزرگ شدن لثه در دوران بارداري چندان شايع نيست، اما در موارد شديد، لثه ها رشد کرده و ممکن است روي دندان ها را به طور کامل بپوشانند.

مشکلات لثه و دندان در دوران بارداري

اگرچه اغلب افراد از ضرورت بهداشت دهان و دندان در دوران بارداري، براي حفظ سلامتي مادر و کودک آگاهند اما اين باور غلط در ميان اغلب مادران به وجود آمده است که به منظور پيشگيري از خطرات احتمالي براي جنين و ايمن نبودن روش هاي درماني در دوران بارداري، به دندانپزشک مراجعه نمي کنند. نکته مهم اين است که دندانپزشک مي تواند اقدامات درماني ايمن و موثر را براي شما انجام دهد. اين اقدامات براي مبارزه با عوارض منفي بيماري هاي دهان در طي بارداري ضروريند.

در دوران بارداري وضعيت دهان و دندان در زنان با تغييرات قابل ملاحظه اي همراه است. اين تغييرات معمولا به صورت التهاب لثه، تومورهاي دهان و تورم خفيف تا شديد لثه ها بروز مي کنند. از نظر باليني، علايم التهاب لثه در زنان باردار با ساير افراد تفاوتي ندارد. بيمار علايمي همچون قرمزي و التهاب لثه ها، خونريزي و حرکت دندان ها را تجربه مي کند. 30 تا 100 درصد زنان باردار به درجاتي از التهاب لثه مبتلا مي شوند. خونريزي و التهاب لثه ها در همه دوران بارداري مشاهده مي شوند و معمولا در صورت رعايت بهداشت دهان و دندان و مراجعه به دندانپزشک، 3 تا 6 ماه پس از زايمان ازبين مي روند.

تومورهاي دهان در 10 درصد زنان باردار مشاهده مي شوند. اين تومورها سرطاني نبوده، به صورت رشد بخشي از بافت دهان ظاهر مي گردند و پس از زايمان خود بخود محو مي شوند. تومورهاي دهان در دوران بارداري معمولا بدون درد، به رنگ بنفش يا قرمز بوده اما با خونريزي همراه هستند. در صورتي که اين تومورها دردناک و همراه با خونريزي شديد باشند و يا در خوردن فرد اختلال ايجاد کنند، توسط جراحي خارج مي شوند.

تورم و بزرگ شدن لثه در دوران بارداري چندان شايع نيست، اما در موارد شديد، لثه ها رشد کرده و ممکن است روي دندان ها را به طور کامل بپوشانند. متخصصان معتقدند که التهاب و تورم لثه ها در دوران بارداري در نتيجه واکنش به باکتري هاي دهان ايجاد مي شوند، بنابراين مهم ترين اقدام در پيشگيري از اين اختلالات، رعايت بهداشت دهان و دندان مي باشد. در صورتي که بهداشت دهان قبل از شروع بارداري و در طي آن رعايت نشود، تومورهاي دهان، التهاب و تورم لثه ها در اين دوران حساس، وخيم شده و سلامت مادر و جنين را به خطر مي اندازند.

توصيه مي شود که زنان باردار به طور منظم و هر 6 ماه يک بار به دندانپزشک مراجعه کرده و در صورت مشاهده هرگونه تغيير در بافت لثه و دندان ها حتما با متخصص مشورت کنند.

تهيه و تدوين: گروه سلامت سيمرغ

اختصاصي سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/3537/مشکلات لثه و دندان در دوران بارداري طبيعي است؟
بستن   چاپ