اگر شما هم با دستکش هاي ظرفشويي قهر کرده ايد، بهتر است بخوانيد!!!
سه شنبه 15 تير 1395 - 10:39:59 AM
چه خبر - چرا بايد از دستکش ظرفشويي استفاده کنيم؟ +راهنماي خريد

بسياري از افراد هنگام انجام کارهاي خانه مانند شستن ظروف، تميز کردن سرويس بهداشتي و شستن شيشه‌ها و حتي گردگيري دستکش دست نمي‌کنند و مي‌گويند با دستکش راحت نيستند، اما اگر يکي دوبار از دستکش استفاده کنيد طوري عادت مي‌کنيد که ديگر بدون دستکش نمي‌توانيد کار کنيد.

لازم است بدانيد ماده اصلي شوينده‌هاي ضدعفوني‌‌کننده، سفيدکننده و حتي همان مايع ظرفشويي يا قليايي است يا اسيدي که هر دو نوع مي‌تواند سبب تحريک و سوزش پوست دست شود.
اين ترکيبات نه‌ تنها سد دفاعي پوست را تحريک و احتمال بروز واکنش‌هاي حساسيتي را زياد مي‌کند، بلکه با تضعيف منافذ پوستي باعث نفوذ باکتري‌ها و قارچ‌ها به پوست مي‌شوند و حتي به قدري پوست را حساس مي‌کنند که در تماس با گرد و خاک پوست دچار اگزما مي‌شود.
در نتيجه هنگام کار با هر نوع شوينده‌اي حتما از دستکش‌هاي دولايه استفاده کنيد و کساني که پوست دست‌شان به لايه داخلي اين دستکش‌ها حساسيت نشان مي‌دهد بهتر است زير دستکش پلاستيکي از دستکش نخي استفاده کنند.

استفاده از دستکش در تماس با مواد غذايي

بيشتر افراد در آشپزخانه، پس از تماس دستشان با مواد غذايي، عادت دارند دستشان را با آب و مواد شوينده بشويند که استمرار در اين کار باعث مي‌شود لايه شاخي پوست تخريب شود.
با تخريب اين لايه امکان دارد پوست دست به انواعي از مواد غذايي نيز واکنش‌هايي همچون قرمزي، پوسته‌ريزي و خارش نشان دهد. رايج‌ترين مواد غذايي ايجاد‌کننده اين عوارض گوجه‌فرنگي، فلفل، آب مرکبات، سير، پياز، تربچه و آناناس است.

حساسيت به ادويه‌هايي مانند فلفل، دارچين، جوز هندي، زنجبيل، برگ بو و وانيل به شکل التهاب پوست يا بادکردن کف دست و انگشتان نيز ديده مي‌شود که اين افراد بايد از تماس مستقيم دست با اين ترکيبات اجتناب و از دستکش استفاده کنند.

استفاده از دستکش در حين شستشوي مرغ، گوشت و ماهي نيز براي پيشگيري از انتقال برخي ميکروب‌هاي بيماري‌زا از طريق زخم‌هاي تازه يا کهنه توصيه مي‌شود.

راهنماي خريد دستکش ظرفشويي

ـ دستکش را کاملا اندازه دست خود انتخاب کنيد. دستکش گشاد يا تنگ مي‌تواند جلوي فعاليت‌هاي ظريف انگشتان دست را بگيرد.
- دستکش‌هاي تنگ خونرساني به کف دست و انگشتان را دچار اختلال مي‌کند و دستکش‌هاي گشاد چون فرد سعي در نگهداشتن آن در دست دارد موجب گرفتگي‌هاي عضلاني مي‌شود.
ـ جنس دستکش‌ها اغلب از نوع خشک، مرطوب يا چرب است که بنا بر نوع ماده مورد استفاده بايد انتخاب شوند. پس حين انتخاب دستکش به راهنماي مندرج روي بسته بندي آن توجه کنيد و اين را هم بدانيد دستکش‌هاي دو يا سه لايه همچون دستکش‌هاي نازک جراحي قابليت انعطاف‌پذيري زيادي نداشته و بيشتر جنبه حفاظتي دارند و اغلب براي کار با مواد شيميايي و حلال‌ها مناسب‌اند.
ـ بهتر است هميشه از دستکش‌هاي ساق بلند استفاده کنيد و لبه‌هاي آن را به بيرون تا بزنيد تا اگر دستتان را بالا آورديد کف يا مايعات روي ساعد يا بازوي شما نريزد.
ـ پس از استفاده از دستکش آن را بشوييد و با حوله خشک کنيد و براي عمر بيشتر دستکش، آن را در دماي زير 25 درجه سانتي‌گراد نگهداري و از آغشته شدن دستکش ظرفشويي به مواد نفتي، روغن‌ها و پارافين خودداري کنيد.



منبع : jamejamonline.ir/sara

http://www.CheKhabar.ir/News/35070/اگر شما هم با دستکش هاي ظرفشويي قهر کرده ايد، بهتر است بخوانيد!!!
بستن   چاپ