اضطراب تان با اين خوراکي ها صد برابر مي شود!!!
شنبه 12 تير 1395 - 10:39:57 PM
چه خبر - خوراکي هاي اضطراب آور

در حالي که مواد غذايي که مصرف مي کنيد، علت اصلي احساسات شما نيستند، ولي مي توانند بر شدت و چگونگي اين احساسات به طور کامل تاثير بگذارند. يکي از حالات رواني که با مصرف برخي غذاها تشديد مي شود، اضطراب است. اضطراب را مي توان با سطوح ناکافي سروتونين مغز که يک انتقال دهنده عصبي براي کمک به کاهش هورمون هاي استرس است، مرتبط دانست. سطوح اضطراب با تحريک بيش از حد هورمون هايي مانند گلوتامات و اپي نفرين که مي توانند منجر به واکنش هاي شديد اضطراب شوند، ارتباط دارد.
در اين ميان برخي غذاها به توليد مواد شيميايي که خلق و خوي را افزايش مي دهند، کمک مي کنند در حالي که برخي ديگر از غذاها تشديد کننده اضطراب هستند. غذاهاي فراوري شده مقصران اصلي افزايش اضطراب شناخته شده اند. خبر خوب اين است که با کاهش مصرف اين محرک هاي غذايي مي توان اضطراب را به کلي سرکوب کرد.

قهوه اضطراب تان را بيشتر مي کند

کافئين داراي يک اثر محرک بر روي سيستم عصبي است و باعث آزاد سازي هورمون استرس به نام کورتيزول مي شود. آزاد سازي اين هورمون با بي خوابي و افزايش سطوح اضطراب ارتباط دارد؛ به ويژه در افراد مبتلا به اختلالات وحشت و اضطراب اجتماعي. در حالي که مصرف کافئين در ابتدا باعث افزايش سطح هورمون سروتونين مي شود، اما مصرف بيش از حد آن منجر به کاهش نفوذ کافئين براي ايجاد احساس خوب مي شود.

نوشابه هاي انرژي زا و افزايش اضطراب

مصرف اين نوشابه ها مي تواند دوز اضطراب را دو برابر کند. اين نوشيدنيها نه تنها حاوي کافئين است بلکه شيرين کننده هاي مصنوعي به نام آسپارتام دارد که به طور قابل توجهي منجر به کاهش سطح سروتونين در مغز مي شود.

گوشت گاو ازخوراکي هايي است که اضطراب و استرس تان را بيشتر مي کند

اگرچه گوشت قرمز حاوي ويتامين هاي گروه ب است و باعث کاهش سطح استرس مي شود، اما افزودني هاي موجود در اين گوشت از قبيل منو سديم گلوتامات منجر به افزايش سطح گلوتامات در مغز مي شود؛ يکي از هورمون هاي تحريک کننده اضطراب و استرس بالا. در انتخاب گوشت گاو از فروشگاه هاي مواد غذايي بايد نوع کم سديم و بدون افزودني آن انتخاب شود.

لبنيات پرچرب

اين نوع لبنيات حاوي چربي هاي ترانس باعث اختلال جريان خون به مغز مي شوند و يکي از پيامدهاي مصرف آنها افسردگي، اضطراب و ديگر مسائل مرتبط با بهداشت رواني است. يکي از مطالعات نشان داده افرادي که به طور عمده از غذهاي سرخ شده، گوشت هاي فراوري شده، لبنيات با چربي بالا و دسرهاي شيرين استفاده مي کنند، 58 درصد بيش از سايرين در معرض خطر افسردگي و اضطراب قرار دارند.

افزايش اضطراب با خوردن ماکاروني

کربوهيدرات هاي تصفيه شده مانند ماکاروني سفيد، نان سفيد، نان شيريني، آب نبات و نوشيدني هاي شيرين، مي توانند با افزايش ناگهاني قند خون و افت سريع آن خلق و خوي را تحت تاثير قرار دهند. محققان دانشگاه کلمبيا نيز معتقدند در عوض رژيم هاي غذايي سرشار از غلات سبوس دار مانند برنج قهوه اي، کوينولا و ... خطر ابتلا به افسردگي را به ميزان زيادي کاهش مي دهد.

سس گوجه فرنگي

اين نوع سس منبع پنهان فروکتوز بالا است که درست مانند کربوهيدرات هاي ساده منجر به افزايش سريع قند خون و کاهش ناگهاني آن مي شود که خود اضطراب شديد را به همراه دارد. يک ضرر ديگر اين نوع سس نيز ايجاد هوس دائمي مصرف آن، و ابتلا به افزايش وزن است.

الکل

حدود 20 درصد از مبتلايان به اختلال اضطراب اجتماعي از وابستگي به الکل رنج مي برند. اين در حالي است که اگر چه الکل در کوتاه مدت موجب کاهش علايم اضطراب مي شود اما مصرف دايمي آن باعث تشديد اضطراب در طولاني مدت مي گردد، آنهم از طريق دستکاري سيستم عصبي مرکزي و نرخ هاي پايين قند خون. علاوه بر اين الکل ادرار آور است و مي تواند منجر به کم آبي بدن شود. اختلال در عملکرد شناختي و عدم توانايي در تمرکز ناشي از مصرف الکل مي تواند منجر به بروز اضطراب دائمي شود.

گروهسبک زندگي سيمرغ

منبع : آواي سلامت

http://www.CheKhabar.ir/News/34854/اضطراب تان با اين خوراکي ها صد برابر مي شود!!!
بستن   چاپ