چرا در کشورها مختلف مردم در جهت هاي متفاوت رانندگي مي کنند؟!
شنبه 12 تير 1395 - 7:40:12 AM
چه خبر - رانندگي در جهت هاي مختلف !

اگر به کشوري برويد که مردم خودروهايشان را در جهتي که انتظارش را نداريد برانند، کاملاً گيج خواهيد شد. حقيقتا هم عجيب است. عجيب تر از آن دليلي است پشت اين قضيه نهفته است. براي اطلاع از دلايل تفاوت جهت جاده‌هاي کشورهاي مختلف، اين مطلب را بخوانيد.

امروزه حدود 75 درصد جمعيت دنيا در سمت راست جاده رانندگي مي‌کنند. به طوري که وقتي شما منطقه‌اي را ببينيد که اينگونه نيست، استرس شما را فرا مي‌گيرد. عادت کردن به اين نحوه‌ي رانندگي که جاي خود را دارد. به گفته‌ي نيويورک تايمز وقتي که کشور ساموا جهت رانندگي را تغيير داد، در اين کشور دو روز تعطيلات ملي اعلام شد تا مردم به نحوه جديد رانندگي عادت کنند.

اما در زماني که ترافيک جاده ها را انسان‌ها و ارابه ها تشکيل مي‌دادند، اکثراً مردم در سمت چپ حرکت مي‌کردند. دلايلي که آن‌ها را به سمت چپ مي‌کشاند از پيروزي در نبرد هاي سوار بر اسب تا نحوه شمشير زني متفاوت بود.

شلاق‌هاي اسب در روم باستان

در روم باستان، مردم اسب‌هاي خود را در سمت چپ مسيرها حرکت مي‌دادند. دليل اين کار هم به خاطر حفظ احترام ديگران بود. اما چگونه؟
بنا به گفته نشنال جئوگرافيک 85 درصد مردم متمدن روم راست دست بودند. در نتيجه اکثراً دهانه اسب را با دست راست و شلاق را در دست چپ خود مي گرفتند. در نتيجه اگر آن‌ها در سمت راست جاده ها حرکت مي‌کردند، هميشه هنگام شلاق زدن به جاي اسب، سواري را که از مقابل مي‌آيد ضربه مي‌زدند.

نقطه ضعف اين انتخاب جهت حرکت، به راست دست بودن آن‌ها بر مي‌گردد. چرا که به راحتي مي‌توان ارابه ران را با شمشير يا وسيله ديگر از سمت راست مورد حمله قرار داد. به هر حال اين انتخاب آن‌ها يک شمشير دو لبه بود که در کنار حفظ احترام ديگران، آسيب‌پذيري در حمله به راننده ارابه را بالا مي‌برد.

تسخير با دست راست!

تاريخ پر است از نبرد و در ادامه اين نبردها فتح و تسخير سرزمين هاي مختلف. اينطور که معلوم است اين تسخيرها گاهي جهت رانندگي ملتي را تغيير داده‌اند. ناپلئون بناپارت فرانسوي البته يکي از پشتيبانان نظريه رانندگي در سمت راست جاده تاريخ است.
به روايت مجله تايم، پيش از انقلاب فرانسه، اشراف در سمت چپ جاده حرکت مي‌کردند و دهقان‌ها را مجبور مي‌کردند در سمت راست حرکت کنند. اما در گير و دار انقلاب که شرايط براي اشراف زادگان خطرناک شده بود، آن‌ها نيز به سمت راست جاده مهاجرت کردند تا خود را جزوي از مردم عادي جلوه دهند. بعدها ناپلئون اين نحوه راندن را با لشکرکشي خود به روسيه، سوييس و آلمان به اين نقاط صادر کرد.

به گواه مجله تايم، حتي مردم آمريکا نيز در برهه‌اي اهل رانندگي در سمت چپ بوده‌اند. در ابتداي دوران استعمار آمريکا، جهت حرکت در جاده ها نيز همانند موارد ديگر از کشور بريتانيا به آمريکا آمد. در انتهاي قرن 18 ام، جهت رانندگي همانند ديگر سوغات استعمار در آمريکا تغيير کرد و رانندگان صندلي خود را به سمت چپ خودرو بردند. اين امر زماني تبديل به يک عادت عمومي شد که هنري فورد خودرو خود را که فرمان آن در سمت چپ قرار داشت به توليد انبوه رساند و اکثر مردم از آن استفاده کردند و در نتيجه به رانندگي در آن جهت عادت کردند. سپس در ابتداي قرن 20ام، حضور صندلي راننده در سمت راست خودرو نيز در استانداردها لحاظ شد. لازم به ذکر است که امروزه در فرانسه مردم در سمت راست جاده رانندگي مي کنند.

شمشير سامورايي!

باز هم مساله احترام و در اين حالت خاص، احترام به جان ديگران عامل تغيير جهت رانندگي است. کاملاً مشخص نيست که جهت رانندگي که امروزه در ژاپن متداول گرديده است از کجا منشاء مي گيرد. به هر حال، گفته مي‌شود که سامورايي ها شمشير خود را در سمت چپ بدن خود حمل مي‌کردند و از آنجايي که نمي خواستند هميشه در حال حرکت شمشيرشان به سواران ديگر برخورد کند، سمت چپ جاده مي راندند.

مدت‌ها بعد از سامورايي‌هاي اسب سوار، بريتانيايي ها براي ژاپن خط آهني ساختند که در سمت چپ حرکت مي کرد. به گفته‌ي بي‌بي‌سي همين اقدام شروع گسترش عادت رانندگي در سمت راست بود. اما باز هم حضور کشور خارجي باعث شد که در سال 1945، آمريکايي ها که به ناحيه اکيناوا آمده بودند، به نوعي مردم را مجبور کردند که در سمت راست جاده ها برانند. البته چند دهه بعد در سال 1978 مردم به همان نحوه رانندگي قديمي بازگشتند. مردم ژاپن هنوز هم در سراسر کشور خود در سمت چپ جاده رانندگي مي‌کنند. به اين ترتيب شما مي‌توانيد با خيال راحت در سفرهايتان به ژاپن شمشير سامورايي خود را به کمر بسته و مطمئن باشيد که کسي را آزار نخواهيد داد!




منبع: zoomit.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/34772/چرا در کشورها مختلف مردم در جهت هاي متفاوت رانندگي مي کنند؟!
بستن   چاپ