پيشگيري اورژانسي از ايدز!
يکشنبه 15 شهريور 1394 - 2:12:11 AM

براي پيشگيري اورژانسي از ايدز، فرد بايد هرچه زودتر و حتماً ظرف 72 ساعت پس از مواجه درمانش شروع شود.

پيشگيري بعد از مواجه، عبارت از اقداماتي است که فرد بلافاصله پس از مواجه با ويروس اچ آي وي آن را انجام مي‌دهد تا خطر ابتلا به بيماري را کاهش دهد. اين اقدام‌ها شامل مصرف برخي داروها است که از تکثير ويروس و منتشر شدن آن در بدن جلوگيري مي‌کند. دکتر محمدرضا صفري‌نژاد با اشاره به اين مساله گفت:‌«براي اينکه پيشگيري بعد از مواجه مؤثر واقع شود بايد حتماً ظرف 72 ساعت پس از مواجه باشد چون در اين مدت ويروس به اندازه کافي نمي‌تواند تکثير يابد.»

وي در ادامه توضيح داد: «گاهي فرد به واسطه ماهيت شغلي در معرض خطر ابتلا به اين بيماري قرار دارد مثلاً افرادي که بنا به ماهيت کارشان (مثل پرسنل بهداشتي درماني) ممکن است به خاطر فرو رفتن سوزن آلوده به دست يا بريده شدن دست توسط چاقو و... در معرض ويروس اچ‌آي‌وي قرار گيرند. در مواردي هم ممکن است فرد خارج از محل کار به واسطه رابطه جنسي، تجاوز جنسي توسط فرد آلوده، استفاده از سرنگ‌هاي مشترک جهت تزريق و... در معرض اين ويروس قرار بگيرد.»

اين استاد دانشگاه با تأکيد مجدد بر اينکه پيشگيري بعد از مواجه بايد حتماً ظرف 72 ساعت پس از مواجه باشد، گفت: «براي مؤثر بودن پيشگيري، فرد بايد هرچه زودتر و حتماً ظرف 72 ساعت پس از مواجه درمانش شروع شود. وقتي فرد در معرض احتمالي ويروس قرار گرفت، لازم است پس از شروع درمان، 6 هفته، 3 و 6 ماه پس از مواجه از نظر وجود ويروس اچ‌آي‌وي در بدن چک شود. پيشگيري بعد از مواجه شامل مصرف 3-2 داروي ضدويروس اچ‌آي‌وي است که بايد به مدت 28 روز مصرف شوند و اين پزشک است که مشخص مي‌کند چه نوع درماني براي فرد شروع شود. درمان با توجه به چگونگي در معرض قرار گرفتن فرد با اين ويروس تعيين مي‌شود هرچند مصرف اين داروها بدون خطر بوده ولي ممکن است در برخي افراد باعث ايجاد عوارضي مثل تهوع شود.»

به گفته اين اورولوژيست اگر فردي که لازم است درمان پيشگيري پس از مواجه دريافت کند يک خانم باردار يا شيرده باشد در اين شرايط هم خطر ابتلا براي مادر مطرح است و هم خطر ابتلا براي جنين، به خصوص اينکه انتقال ويروس به جنين در مرحله عفونت حاد بالاست. با اين حال براي خانم‌هاي باردار نيز داروهاي مؤثر وجود دارند که توسط پزشک متخصص در اين زمينه تجويز مي‌شوند.

صفري‌نژاد در پايان عنوان کرد: «بايد به خاطر داشته باشيم که پيشگيري بعد از مواجه براي موارد ناخواسته و غير مترقبه است و فرد نمي‌تواند بدون کاندوم رابطه جنسي برقرار کند به اميد اينکه از پيشگيري بعد از مواجه استفاده خواهد کرد. چون پيشگيري بعد از مواجه صددرصد مؤثر نيست، بنابراين فرد در مدت زماني که تحت درمان است بايد تمام احتياطات لازم براي جلوگيري از ابتلا به ويروس اچ‌آي‌وي را انجام دهد.»



منبع : سلامانه

http://www.CheKhabar.ir/News/3425/پيشگيري اورژانسي از ايدز!
بستن   چاپ