آيا خودآزمايي پستان مي تواند جايگزين ماموگرافي باشد؟
پنجشنبه 3 تير 1395 - 7:42:12 AM
چه خبر -

بسياري از پزشکان، خودآزمايي پستان را به عنوان راهي براي کاهش ميزان مرگ و مير ناشي از سرطان پستان معرفي مي کنند. خودآزمايي پستان عبارت است از چک کردن پستان به صورت منظم و ماهانه به منظور پيدا کردن توده يا تغييرات غير طبيعي. با اين حال، يافته هاي جديدي که در مجله سرطان بريتانيا منتشر شده، بيان مي کند که خودآزمايي پستان به همان اندازه مي تواند در کاهش خطر مرگ و مير ناشي از سرطان پستان موثر باشد که پيدا کردن اتفاقي سرطان.

يافته هاي جديد در مورد خودآزمايي سرطان پستان

محققان دانشگاه لندن رابطه بين خودآزمايي پستان و مرگ و مير ناشي از سرطان پستان را بررسي کردند. اگرچه در برخي مطالعات قبلي نشان داده شده بود که خودآزمايي پستان باعث کاهش 36 درصدي مرگ و مير ناشي از سرطان پستان مي شود، اما محققان در تحقيقات جديد به اين نتيجه رسيدند که به طور کلي خودآزمايي پستان تاثير اندکي بر مرگ و مير ناشي از سرطان پستان دارد.

بر اساس تجزيه و تحليل اين محققان، خودآزمايي پستان به هيچ عنوان نمي تواند جايگزين مناسبي براي ماموگرافي باشد حتي اگر به صورت منظم انجام شود. البته اين مطالعه بيان مي کند که با وجود اين نتايج، باز هم زنان بايد به صورت منظم خودآزمايي پستان انجام دهند و در صورت مشاهده هر گونه تغييري با پزشک مشورت کنند.

آگاهي در مورد سلامت پستان ها را فراموش نکنيد

با اين حال فراموش نکنيد که خودآزمايي پستان با آگاهي در مورد سلامت پستان تفاوت دارد. آگاهي در مورد سلامت پستان به معني آگاهي در مورد شکل و حس پستان ها و در نتيجه آگاهي از تغييرات اساسي در پستان ها است. اکثر سازمان هاي مرتبط با سرطان پستان درباره مزاياي آگاهي در مورد سلامت پستان جزواتي را منتشر مي کنند و آموزش هاي رايگاني را ارئه مي دهند. اين سازمان ها بعد از انتشار نتايج جديد، نگران اين قضيه هستند که زنان ديگر تمايلي به انجام چک آپ هاي منظم نداشته باشند.

خودآزمايي هاي پستان قادر به تشخيص سرطان پستان در مراحل اوليه نمي باشند، لذا نمي توانند تاثير قابل توجهي بر روي ميزان مرگ و مير ناشي از سرطان پستان داشته باشند، با اين وجود انجام خودآزمايي پستان به صورت منظم مي تواند باعث شود که سرطان شما در مرحله اي تشخيص داده شود که مراحل درمان کوتاه تر و غير تهاجمي تر باشد. پس بهتر است براي داشتن مراحل درماني ساده تر و کوتاه تر انجام خودآزمايي پستان را ادامه دهيد.

تشخيص زودهنگام

شايد انتشار مقالاتي از اين دست تنها باعث سردرگمي و اضطراب در زنان شده و زنان نسبت به اينکه چه بايد بکنند و چه نبايد بکنند به شک بيفتند. بهتر است بدانيد که آگاهي در مورد سلامت پستان بسيار مهم است و بيش از 80 درصد موارد سرطان پستان توسط خود زنان يافته مي شود.

خودآزمايي پستان با آگاهي در مورد سلامت پستان متفاوت است. خودآزمايي پستان نياز به آموزش هاي نيمه تخصصي داشته و لازم است به صورت منظم و ماهانه انجام شود. در حالي که آگاهي در مورد سلامت پستان روال منظمي نداشته و تنها لازم است که شما شکل ظاهري و احساس پستان هاي خود را بدانيد، به گونه اي که بتوانيد هر گونه تغييري در شکل و احساس پستان ها را تشخيص داده و به پزشک مراجعه کنيد.

تشخيص زودهنگام سرطان پستان مانند ساير سرطان ها بسيار مهم بوده و مي تواند درمان را راحت تر کرده و احتمال گسترش سرطان در ساير بافت هاي بدن را تا حد زيادي کاهش دهد. با وجود اينکه خودآزمايي پستان تاثير چنداني در کاهش مرگ و مير ندارد اما با اين وجود بسياري از زنان، سرطان پستان را خودشان تشخيص مي دهند، اما مشکل اصلي اينجاست که اين افراد بعد از تشخيص سرطان، پيگير مشکل خود نشده و معمولا دير به پزشک مراجعه مي کنند. مراجعه به پزشک بلافاصله پس از مشاهده تغييرات در شکل و احساس پستان ها از اهميت بسيار بالايي برخوردار است.

يک مشکل رو به رشد

سالانه بيش از 40000 زن مبتلا به سرطان سينه در بريتانيا تشخيص داده مي شود. خوشبختانه ميزان تشخيص سالانه ابتلا به بيماري سرطان پستان در حال افزايش است و مي توان علت آن را افزايش غربالگري سراسري و انجام ماموگرافي به صورت منظم در زنان بالاي 50 سال دانست. لازم به ذکر است که 80 درصد سرطان هاي پستان در زنان بالاي 50 سال بروز مي کند. نرخ زنده ماندن بيش از 5 سال (پس از تشخيص) براي زنان مبتلا به سرطان پستان نيز در حال افزايش است. اين ميزان در حال حاضر تقريبا 75 درصد است.

نکاتي که بايد تمام زنان بدانند

علائم اصلي که بايد مد نظر داشته باشيد و بلافاصله پس از مشاهده به پزشک مراجعه کنيد عبارتند از:

يک توده يا بافت سفت در هر منطقه اي از پستان که بعد از پايان دوره قاعدگي به صورت خود به خود بهبود پيدا نکند.

تغيير در اندازه يا شکل پستان.

تغيير در پوست پستان مانند فرورفتگي يا برآمدگي.

درد در پستان که بعد از دوره قاعدگي بهبود پيدا نکند.

راش پوستي.

تغيير در موقعيت نوک پستان.

ترشحات از نوک پستان.




منبع:shafajoo.com



http://www.CheKhabar.ir/News/34150/آيا خودآزمايي پستان مي تواند جايگزين ماموگرافي باشد؟
بستن   چاپ