آنچه بايد درباره تربيت جنسي فرزندتان بدانيد (2)
يکشنبه 15 شهريور 1394 - 1:00:37 AM
غريزه جنسي يکي از غرايز مهم انسان است و تلاش در جهت ارضاي درست و مناسب آن نه تنها مذموم نيست بلکه بسيار نيکو و پسنديده مي باشد. بلوغ زودرس در مقابل بلوغ ديررس
پسران زودرس در نوجواني اعتماد به نفس و جذابيت دارند و پسران ديررس در نوجواني مضطرب و گوشه گير هستند.
پسران زودرس در بزرگسالي مضطرب و گوشه گير و پسران ديررس در بزرگسالي خشنود و راضي اند.
دختران زودرس در نوجواني مضطرب و گوشه گير و دختران ديررس در نوجواني جذاب و رهبر هستند.
دختران زودرس در بزرگسالي اعتماد به نفس دارند و جذاب هستند و دختران ديررس در بزرگسالي ناخشنود و مضطرب هستند.

شايد يكي از مهم ترين نگراني هاي پدر و مادرها در جامعه شلوغ و پر همهمه امروزي، تربيت و سلامت جنسي فرزندان شان باشد. در شرايطي كه كارشناس در اين زمينه كم است، اگر والدين با برنامه ريزي درست و بلند مدت اطلاعاتي در خصوص بلوغ و مسائل جنسي در اختيار فرزندان خود قرار دهند و آرام و آرام و به تناسب سنشان اين اطلاعات را در اختيار وي قرار دهند از بروز بسياري از مشکلات رفتاري و اختلالات جنسي در فرزندانشان جلوگيري خواهند کرد.

مثلا کودک در سن 2 تا 3 سالگي مراقبت هاي خاص خود را نياز دارد زيرا کودک در اين سن متوجه بدن خود و تفاوت هاي جنسيتي مي شود و اين مسئله کنجکاوي هايي را به همراه دارد که والدين بايستي مراقب کنجکاوي هاي بيش از حد کودک باشند. گاهي کودک سوالاتي درباره نحوه متولد شدن خود مي پرسد ابتدا بايد بررسي شود که اين سوال چرا و چگونه در ذهن کودک شکل گرفته و کودک چه اطلاعاتي در اين زمينه دارد سپس بر اساس دانسته هاي کودک به او پاسخ مي دهيم.

متاسفانه در فرهنگ جامعه ما اين آگاهي ها نه تنها در دوران کودکي به فرد داده نمي شود بلکه در دوران نوجواني که از بحراني ترين دوره ها است هم نوجوانان اطلاعات خود را در خصوص بلوغ و مسائل جنسي از طريق منابع غير والديني نظير دوستان ورسانه ها نظير اينترنت و ... کسب مي کنند. با در نظر گرفتن تغييرات خلقي و تحولات شناختي در دوران نوجواني که زمان دلبستگي هاي بزرگ و انديشه درباره آنهاست، تاثيرات نيرومند احساسات مربوط به تمايلات جنسي، جاي بسياري از تصورات و مفاهيم ذهني را مي گيرد و آثار دلبستگي جنسي در رفتار نوجوان آشكارا منعكس مي شود، اغلب نوجوانان مهربان، دلسوز و دقيق كه به تاثيرات و اضطرابات جنسي متمايل شده اند، نسبت به اطرافيان كينه جو، عصباني، و بي عاطفه مي شوند.

در اين دوران حس استقلال طلبي نوجوان سدي مي شود در برابر آموزش ها و آگاهي هاي جنسي که بايد قبل از رسيدن به اين دوران به نوجوان ارائه داده مي شد و در اينجا نوجوان به اطلاعاتي که خود به دست آورده به دور از در نظر گرفتن درست يا غلط بودن آن اطمينان کامل دارد و اين مسئله باعث مي شود که فرد زير انباشت اطلاعاتي که صحت آن مشخص نيست سردرگم شود و افکاري را در ذهن خود پرورش دهد که محيط را امن براي بيان اين افکاراحساس نکند و همين عامل باعث به خطر افتادن سلامت جنسي نوجوان مي شود.
پيشنهاد
با توجه به موارد مطرح شده اين نياز احساس مي شود که آموزش هاي طولي طرح ريزي شوند که به تناسب سن کودک پاسخگوي سوالات جنسي وي باشند. از روش هاي ديگر مي توان به سرمايه گذاري ورزشي، تحصيلي، شرکت در فعاليت هاي گروهي و ارائه آزادي هاي مجاز فردي در حد چهارچوب خانواده اشاره کرد و بايد در نظر گرفت که انضباط و انعطاف پذيري در روند آموزش و تربيت جنسي مولفه هاي اصلي هستند.

لادن سوادکوهي (روانشناس عمومي) - عاطفه اکبريان (روانشناس باليني)



تهيه و تدوين : گروه سلامت سيمرغ - کلينيک روانشناسي و روانپزشکي نيماهwww.اختصاصي سيمرغ



مطالب پيشنهادي:رشد و تربيت جنسيآنچه بايد درباره تربيت جنسي فرزندتان بدانيد (1)تربيت جنسي در نوجوانيتربيت جنسي فرزندتان را جدي بگيريدتربيت جنسي کودکان دبستاني
http://www.CheKhabar.ir/News/3400/آنچه بايد درباره تربيت جنسي فرزندتان بدانيد (2)
بستن   چاپ