ارزش پول را به کودک تان ياد بدهيد!!!
پنجشنبه 27 خرداد 1395 - 11:09:34 PM
چه خبر - چگونه ارزش پول را به فرزندانمان يا بدهيم؟

يکي از آموزش‌هايي که اخيرا مورد توجه کارشناسان تربيتي قرار گرفته، آموزش ارزش پول و آينده‌نگري اقتصادي به بچه‌هاست. منظور از اين آموزش در واقع آماده کردن بچه‌ها براي پس‌انداز پول نيست بلکه هدفي فراتر مدنظر است چراکه تفهيم «ارزش پول» به بچه‌ها کمک مي‌کند از امکانات موجود بهترين استفاده را ببرند. حتي اگر خانواده‌ها هم امکانات زيادي داشته باشند، بايد سعي کنند به نيازهاي کودکان در حد معقول پاسخ دهند. بچه‌ها بايد ياد بگيرند محدوديت‌هاي خاصي را که در زندگي پيش مي‌آيد، بپذيرند. اين پذيرفتن کاستي‌ها و ضعف‌ها و تلاش براي رفع آنها، بچه‌ها را واقع‌بين مي‌کند و آنها را به فردي خودساخته و کارآمد تبديل خواهد کرد.

بچه‌ها از همان کودکي به ارزش پول و قدرتي که دارند، پي مي‌برند و مي‌فهمند داشتن پول بيشتر، قدرت بيشتري مي‌آورد. حتي بچه‌هاي خردسال هر چه سکه‌هاي براق‌تري داشته باشند، خوشحال‌تر مي‌شوند. وقتي بچه‌ها کمي بزرگ‌تر مي‌شوند، از جمع کردن و شمردن مکرر «سکه‌ها» لذت مي‌برند و در نهايت نوجوان مي‌داند با داشتن پول بيشتر مي‌تواند به بسياري از خواسته‌هاي خود برسد، اما اين موضوع که بچه‌ها «پول» را دوست دارند، دليل بر شناخت ارزش واقعي آن نيست و تضميني وجود ندارد که در بزرگسالي صرفه‌جو شوند. اگر مي‌خواهيد به بچه‌ها در اين رابطه کمک کنيد بايد مفاهيم اوليه خرج کردن، پس‌انداز و برقراري تعادل بين‌ هزينه و درآمد را بياموزيد.

شيوه آموزش ارزش پول به بچه‌هاي 5 تا 7 سال

بايد آنها را با ارزش سکه‌هاي رايج آشنا کنيم. مثلا تعدادي سکه به کودک بدهيم و معرفي کنيم نام هر سکه و ترتيب ارزش آن چيست.

به اين ترتيب کودک چند نکته ضروري را ياد مي‌گيرد :

1 - ديدن هر چيز به معناي خواستن آن نيست، حتي اگر توان مالي خانواده براي تهيه آن وجود دارد.
2 - انتخاب کردن بين چند گزينه؛ مثلا از کودک بخواهيد بين شکلات و بستني يکي را انتخاب کند.
3 - درک مفهوم مالکيت، يعني هر چيزي متعلق به صاحب آن است.
4 - تشخيص خواسته‌هاي ضروري و غيرضروري؛ يعني نيازها با خواسته‌ها تفاوت دارد.
5 - تمرين خويشتنداري؛ يعني اگر بتواند کمي از پول توجيبي‌اش را جمع کند مي‌تواند به خواسته‌هاي مهم‌تر برسد.

شيوه آموزش ارزش پول به بچه‌هاي 7 تا 12 سال

کودکان دبستاني قادرند ارزش انواع سکه‌ها را با هم مقايسه کنند. به همين دليل نسبت به قبل از مدرسه انگيزه بيشتري براي خرج کردن پول پيدا مي‌کنند بنابراين درباره پول بايد ياد بگيرند که انواع اسکناس‌هاي رايج چه ارزشي دارند، با تقليد و کمک والدين خريدهاي کوچک خانگي را انجام دهند، داشتن حساب بانکي يا مکاني امن براي پس‌انداز پول ضروري است و توانايي پس‌انداز کوتاه‌مدت براي تهيه کالاي مورد علاقه خود پيدا کنند.

شيوه آموزش ارزش پول به بچه‌هاي بالاي 12 سال

به بچه‌هاي 12 سال به بالا هم بايد روش درست خرج‌کردن پول را آموزش داد تا بتوانند دخل و خرج خود را متعادل کنند، در برآورد صورت‌ هزينه‌هاي خانواده مشارکت داشته باشند و بحث و گفت‌ و گو کنند و در افتراق و تمايز خواسته‌ها از نيازها کاملا متبحر شوند.

با همه اينها نقش الگو بودن والدين در ارز‌شگذاري به پول، واقعا مهم است و باعث مي‌شود بچه‌ها به شيوه عملي ياد بگيرند چگونه با «پول» رفتار کنند. اگر زمان گرفتن پول از فروشنده آن را مچاله مي‌کنيد يا براي برداشتن سکه‌تان از روي زمين خم مي‌شويد، بدانيد اين رفتار را به بچه‌ها نيز مي‌آموزيد. ضمنا والديني که در اين راه افراط و تفريط دارند بايد مراقب باشند چرا که تاکيد زياد بر پس‌انداز مي‌تواند باعث شود پول خرج کردن براي کودکان سخت شود و خصلت خساست در آنها شکل بگيرد به‌خصوص اگر زمينه اضطراب داشته باشند، تاکيد بر جمع کردن پول براي روز مبادا، باعث افزايش اضطراب آنها مي‌شود.

بهترين روش براي آموزش پول به کودکان، پرداخت مقرري هفتگي است. به بچه‌هاي کوچک‌تر مي‌توان مقرري روزانه داد و براي نوجوانان که قادرند بهتر دخل و خرجشان را مديريت کنند، پول توجيبي ماهانه در نظر گرفت.



منبع : salamat.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/32762/ارزش پول را به کودک تان ياد بدهيد!!!
بستن   چاپ