بهترين روش ترک اعتياد
جمعه 14 خرداد 1395 - 11:29:43 AM
چه خبر - خوددرماني در اعتياد

دکتر محمدرضا قديرزاده درمان گر اعتياد مي گويد: يكي از موضوعات مهم در مبحث درمان اعتياد، خوددرماني در اين حوزه مي‌باشد. همانگونه كه مي‌دانيد، اعتياد يك بيماري مزمن عودكننده است و همين خاصيت منجر به اين مي‌‌شود كه فرد معتاد انواع روش‌هاي درماني را در طول زندگي تجربه نمايد. در شرح حالي‌‌كه از بيماران معتاد گرفته مي‌‌شود، اغلب سابقه چندين مرتبه رفتن به كمپ، ترك در منزل و استفاده از انواع و اقسام داروها را ذكر مي‌‌كنند.

متاسفانه عدم اطلاع رساني صحيح درخصوص درمان‌هاي استاندارد، ترس از افشاي هويت افراد معتاد و از همه مهم‌تر پديده انكار اعتياد باعث مي‌‌شود كه افراد بيمار به مراكز درمان سوءمصرف مواد مراجعه نكنند و سعي نمايند مشكل اعتياد خود را با خوددرماني برطرف نمايند.

نورجيزك و تمجيزك

اغلب اين خود درماني‌ها نه تنها به درمان اعتياد منجر نمي‌شود، بلكه به پيچيده‌تر شدن مشكل اعتياد فرد مي‌‌انجامد. به عنوان مثال چندسال قبل ماده‌اي به نام‌هاي نورجيزك و تمجيزك از طريق مرزهاي شرقي وارد كشور شد كه تبليغ گسترده‌اي درخصوص خواص درماني آن بين معتادان صورت گرفت.

اين مواد كه به صورت ويال و آمپول مي‌‌باشد در اصل حاوي ماده بوپره نورفين و داروي كورتن است و با توجه به استفاده تزريقي آن در كوتاه مدت بدليل وجود داروي كورتن و پديده جذب آب و نمك در بدن منجر به افزايش وزن و روشن شدن پوست مي‌‌شود كه در اين حالت بيمار فكر مي‌‌كند در حال بهبودي است، در حاليكه متاسفانه فرد معتاد علاوه بر عوارض مصرف تزريقي بوپره نورفين دچار عوارض مصرف كورتن نيز مي‌‌گردد و در آن سال‌ها موارد زيادي از مرگ و مير بيماران بر اثر استفاده از نورجيزك و تمجيزك گزارش شد.

يكي از روش‌هاي سوداگران مرگ در تبليغ مواد اعتيادآور جديد، تبليغ به عنوان داروي ترك اعتياد مي‌‌باشد كه همين موضوع نيز خود به گسترش آن ماده كمك مي‌‌كند. به عنوان مثال يكي از تبليغاتي كه در مورد مصرف شيشه انجام مي‌‌شود اين است كه اين ماده نه تنها اعتياد نمي آورد، بلكه با مصرف آن نيز مورفين بدن شسته شده و فرد معتاد به تدريج ماده مخدر را ترك مي‌‌كند.

همين موضوع باعث شد كه بسياري از افراد معتاد به مواد مخدر به اميد درمان و رهايي از ماده افيوني به مصرف ماده روانگردان شيشه روي بياورند و در حاليكه در اوايل،‌ مصرف مواد مخدر آنها نيز تا حدودي كاسته مي‌‌شد، به اميد درمان سريع‌تر به ميزان مصرف شيشه مي‌‌افزودند، غافل از اينكه خود را در دامان ماده‌اي به مراتب خطرناك‌تر انداخته‌اند.

با اقبال مردم به طب سنتي و استفاده از درمان‌هاي گياهي، مسأله درمان اعتياد با مواد گياهي نيز مورد توجه بيماران و خانواده معتادان قرار گرفت كه اين مطلب نيز به خوددرماني در اعتياد منجر گرديده است.

داروهاي گياهي در درمان معتادان

در حال حاضر داروهاي گياهي درمان اعتياد، به دو صورت تبليغ و توزيع مي‌‌شود: مورد اول به صورت تبليغات در شبكه‌هاي ماهواره‌ايمي‌‌باشد كه اعلام مي‌‌شود داروهاي مذكور صد در صد گياهي، بدون عوارض و با تاييد سازمان غذا و داروي آمريكا بوده و پس از يك دوره درمان، فرد از دام اعتياد رهايي مي‌‌يابد.

بررسي‌هاي صورت گرفته در مركز تحقيقات پزشكي قانوني بر روي اين داروها نشان داد، عليرغم تبليغ صورت گرفته، ماده موثره موجود در اين داروها كه به صورت قرص، كپسول و شربت توزيع مي‌‌شوند، داروهاي شيميايي اعتيادآوري از قبيل ترامادول، ديازپام، ديفنوكسيلات و داروهاي اعصاب مي‌‌باشد كه مصرف آنها در طولاني مدت منجر به اعتياد فرد مصرف كننده به اين مواد خواهد شد و فرد، مشتري دايم اين داروها مي‌‌شود.

عطاري‌ها كه به عنوان عرضه كننده داروهاي طب سنتي در كشور ما شناخته مي‌‌شوند، نيز خود به محلي براي عرضه انواع و اقسام داروهاي ترك اعتياد تبديل شده اند. به طوري كه توزيع غيرقانوني و خارج از ضوابط داروهاي ترك اعتياد از قبيل متادون، بوپره نورفين و شربت ترياك به‌طور شايع در اين مراكز ديده مي‌‌شود.

اين موضوع باعث مي‌‌شود كه فرد معتاد به جاي مراجعه به مراكز درمان سوءمصرف مواد كه به صورت علمي زير نظر پزشك، روانشناس و مددكار اداره مي‌‌شود، به اين عطاري‌ها مراجعه و داروي مورد نياز خود را تهيه كند. همانطور كه مي‌‌دانيد مصرف اين داروها به صورت خودسرانه مي‌‌تواند منجر به اعتياد فرد به اين داروها شده و معضل اعتياد فرد را دو چندان نمايد.

متاسفانه در عطاري‌ها داروهاي ديگري به عنوان داروي گياهي ترك اعتياد به صورت قرص و كپسول و با نام‌هاي دراگون،‌ دتاي هندي و... توزيع مي‌‌شود كه آزمايش‌هاي صورت گرفته روي اين داروها نيز نشان داد كه عليرغم ادعاي صددرصد گياهي بودن داراي مواد شيميايي از قبيل ترامادول، ديفنوكسيلات، كدئين، دكسترومتورفان و... مي‌‌باشد، كه مصرف درازمدت آن منجر به اعتياد فرد به اين مواد شده و مي‌‌تواند عواقب خطرناكي براي فرد مصرف كننده داشته باشد.

ترامادول

يكي ديگر از داروهايي كه توسط معتادان به صورت خودسرانه براي ترك از آن استفاده مي‌‌شود، داروي ترامادول مي‌‌باشد كه مصرف طولاني مدت آن نيز اعتيادي مشابه اعتياد به ترياك براي فرد ايجاد مي‌‌كند و حتي مي‌‌تواند منجر به تشنج و مرگ فرد گردد.




منبع:zendegionline.ir



http://www.CheKhabar.ir/News/30641/بهترين روش ترک اعتياد
بستن   چاپ