شيريني ورساق کردي را به روش سامان گلريز درست کنيد
شنبه 14 شهريور 1394 - 5:14:41 PM

شيريني ورساق يکي از شيريني هاي محلي ايران و براي کردستان است. اين بار شيريني ورساق کردي را به سبک سامان گلريز درست کنيد.

طرز تهيه شيريني ورساق کردي، شيريني محلي ايران

شيريني‌ها انواع و اقسام دارند؛ برخي از آن‌ها خشک هستند و برخي تر. معمولاً شيريني‌هايي تر هستند که براي تزيينشان از خامه استفاده مي‌شود اما شيريني‌هاي خشک اغلب شبيه بيسکويت و ترد هستند. در ميان شيريني‌هاي خشک هم برخي از آن‌ها در فر پخته و برخي ديگر در روغن سرخ و به اين ترتيب آماده خوردن مي‌شوند. اين شيريني جزو شيريني‌هاي خشک کردي است و به «ورساق» شهرت دارد و در روغن سرخ مي‌شود. دستور پخت اين شيريني را به روايت سامان گلريز بخوانيد.

مقدار کالري شيريني ورساق کردي

مواد غذايي يادشده در مجموع 2900 کيلوکالري انرژي دارند. در صورت به دست آمدن 40 عدد شيريني هر يک 72 کيلوکالري انرژي خواهند داشت که البته افزودن پودر قند روي شيريني‌ها مقدار کالري دريافتي را افزايش مي‌دهد.

همراه اين شيريني

پيشنهاد مي‌کنيم اين شيريني را با چاي دارچين يا چاي هل‌دار سرو کنيد. اين‌ها بهترين نوشيدني‌ها در کنار اين شيريني‌ها هستند. البته مي‌توانيد با توجه به ذائقه خود و ميهمان‌هايتان با ورساق چاي نعناع هم بنوشيد.

مواد لازم براي تهيه خمير شيريني ورساق کردي :

آرد : 500 گرم - 560 کيلوکالري
شکر : 100 گرم - 400 کيلوکالري
شير : 1 ليوان - 55 کيلوکالري
تخم‌مرغ : 1 عدد - 100 کيلوکالري
رازيانه : 1/2 قاشق سوپ خوري - 0 کيلوکالري
روغن براي سرخ کردن به ميزان لازم - 450 کيلوکالري

مواد لازم براي تهيه مواد داخل شيريني ورساق کردي :

دارچين : 2 قاشق سوپ خوري - 0 کيلوکالري
هل ساييده شده : 1 قاشق مربا خوري - 0 کيلوکالري
گلاب : 1 قاشق مربا خوري - 0 کيلوکالري
گردوي چرخ شده : 1/2 ليوان - 560 کيلوکالري
شکر : 1 ليوان - 800 کيلوکالري

طـرز تـهـيـه شيريني ورساق کردي :

ابتدا آرد، نمک، رازيانه و شکر را با هم مخلوط و بعد تخم‌مرغ، شير و زعفران دم‌کرده را اضافه کنيد و خمير به دست آمده را خوب ورز دهيد. آن قدر ورز دادن را ادامه دهيد تا خمير به دستتان نچسبد.
براي تهيه مواد داخل شيريني، دارچين، هل پودر شده، گلاب، گردو و شکر را با هم مخلوط کنيد و کنار بگذاريد.
خمير آماده شده را با وردنه به صورت ورقه‌اي نازک درآوريد و با سر ليوان آن را دايره دايره برش دهيد.
با قاشق از مواد داخل شيريني وسط هر يک از دايره‌ها بگذاريد و آن را ببنديد.
روغن را داغ کنيد و شيريني‌ها را در آن سرخ و از روغن خارج کنيد و روي حوله يک‌بار مصرف بگذاريد تا روغن آن گرفته شود. به اين ترتيب شيريني شما آماده خوردن خواهد بود.



منبع : tebyan.net

http://www.CheKhabar.ir/News/2822/شيريني ورساق کردي را به روش سامان گلريز درست کنيد
بستن   چاپ