خطر بدهي مالي را از سر ازدواج کم کنيد
پنجشنبه 6 خرداد 1395 - 11:48:59 AM
چه خبر - ماهنامه معيشت: گفت و گو کردن درباره پول آسان نيست. اين دشواري به طور عمومي در اغلب موقعيت ها وجود دارد، ولي بحث هاي مالي با شريک زندگي از جمله سخت ترين اقداماتي است که در چهارچوب زندگي مشترک وجود دارد. ملاحظات گوناگون و احتياط باعث مي شود که زوجين نتواند به سادگي و با شفافيت کامل از مسائل پولي سخن بگويند؛ غافل از آنکه نتايج حاصل از اين سهل انگاري مي تواند فاجعه بار باشد.

خطر بدهي مالي را از سر ازدواج کم کنيد

1- نهايت صداقت را به کار بگيريد

بدهي از جمله مقولاتي است که گاه باعث ايجاد نوعي از احساس خجالت يا سرافکندگي در فرد مي شود. همين احساس انگيزه اي است که مانع طرح شفاف مساله مي شود. اين مساله به ويژه اگر حجم بدهي ايجاد شده بالا باشد، نمود بيشتري پيدا مي کند.

اگر شما نيز از جمله افرادي هستيد که در زمان بحث در مورد بدهي دچار شرمساري مي شويد، پيوسته به خود يادآوري کنيد که پنهان کردن بدهي ها مي تواند عواقب بدتري داشته باشد و احساس گناهي بسيار شديدتر از خجالت زدگي به همراه داشته باشد.

پيشنهاد اغلب متخصصان آن است که به صورت دائمي و بر اساس زمان بندي منظم، از آنچه «داريد» و آنچه «بدهکاريد» با همسر خود بگوييد و او را در جريان کامل مسائل قرار دهيد.

اين کار باعث مي شود تا حجم بدهي هاي هر يک از زوجين مشخص شده و مسئوليت آنها معين گردد. فراموش نکنيد که بدهي چيزي نيست که بتوان تا پايان عمر آن را مخفي کرد. بالاخره روزي فرا مي رسد که مسائل آشکار خواهد شد و اگر با صداقت رفتار نکرده باشيد، شرمساري شما شديد و عميق خواهد بود. به علاوه طرح شفاف بدهي ها، هرچند ممکن است در ابتدا باعث رنجيدگي و تنش شود، اما يقينا در بلندمدت به احساس اعتماد متقابل کمک کرده و پايه هاي زندگي مشترک را مستحکم مي سازد.

2- محدوديت هاي قانوني را مدنظر قرار دهيد

اگر در شرف ازدواج هستيد، خبر خوش براي شما اين است که ناچار نيستيد مسئوليت بدهي هاي همسرتان را بر عهده داشته باشيد. از اين رو گرفتاري هاي مالي پيش از ازدواج نمي تواند وضعيت مالي شما را به مخاطره بيندازد. البته اين مساله نافي همکاري و مشارکت ميان شما و همسرتان نيست و همچنان مي توانيد براي غلبه بر دشواري ها با تمام توان کنار او باشيد. با اين حال، اگر از بدهي هاي قبلي نامزد خود آگاهي پيدا کرديد، بر او خرده نگيريد و آرامش خود را حفظ کنيد، چون در نهايت خطري متوجه شما نخواهد بود.

خطر بدهي مالي را از سر ازدواج کم کنيد

3- احساسات مشترک يا متفاوت درباره بدهي را شناسايي کنيد

بحث درباره پول و به ويژه بدهي اين قابليت را دارد که به سرعت احساسي شده و به مشاجره بينجامد. اغلب اين مشاجرات زماني روي مي دهند که شخصيت مالي دو طرف بحث با يکديگر متفاوت باشد. به طور مثال، مرد خانه اهل ولخرجي و همسر او مقتصد و پس اندازگر باشد.

طبيعي است که در چنين موقعيتي، بحث درباره دلايل بروز بدهي و شيوه بازگرداندن آن مي تواند به افزايش تنش، عصبانيت و حتي مشکلات جدي تر منتهي شود. از اين رو شناسايي دقيق تفاوت ها و شباهت هاي موجود در نسبت با پول براي پي ريزي زندگي مالي و خانوادگي آرام و مطمئن ضروري است.

يکي از راه هاي موثر براي غلبه بر اين مشکل، صرف زمان کافي و گفتگو درباره پول و بدهي است. مي توانيد در اين بحث پرسش هاي زير را در مقابل يکديگر قرار دهيد و با يافتن پاسخ هاي دقيق، شناخت مناسبي از رويکرد شريک زندگي خود نسبت به پول پيدا کنيد.

• رويکرد والدين تو درباره پول يا بدهي چه بوده است؟

• آيا اتفاقات خاصي در گذشته وجود دارد که ديدگاه ات را درباره پول تغيير داده باشد؟

• چه رويکردها و ديدگاه هايي درباره پول داري که مي توان براي بهبود آنها تلاش کرد؟

• ترس و اميد اصلي تو درباره آينده مالي مشترکمان چيست؟

هر دو زوج بايد پاسخ هاي صادقانه و شفافي را درباره اين سوالات ارائه کنند. از اين طريق، تصوير نسبتا روشني از آنچه در ذهن هر يک از زوجين مي گذرد پيش روي طرف مقابل قرار مي گيرد و نه تنها حرکت مشترک و هم سو در جهت اهداف مشترک ممکن مي شود، بلکه در زمان گفت و گو درباره پول يا بدهي، خطر مشاجره کاهش پيدا مي کند.

خطر بدهي مالي را از سر ازدواج کم کنيد

4- برنامه ريزي کنيد

حتما مي دانيد که برنامه ريزي کليد هر نوع پيشرفت است. در زمينه بدهي نيز، پس از آنکه صادقانه و شفاف مسائل طرح شدند، بايد در اولين فرصت براي بازگرداندن بدهي ها برنامه ريزي نماييد. مي توانيد بدهي مشترک را در يک بخش از برنامه مورد توجه قرار دهيد و بدهي خاص هر فرد را نيز بر عهده خود او بگذاريد.

با آنکه تمام بدهي ها را به صورت مجموع محاسبه کرده و براساس درآمد و توانايي مالي خانواده نسبت به بازپرداخت آنها اقدام کنيد. دقت برنامه ريزي شما با دانستن حداقل و حداکثر بازپرداخت ممکن ماهانه، نرخ بهره هر يک از آنها و مدت زمان بازگرداندن بدهي ارتقا پيدا خواهد کرد.

در زمان برنامه ريزي، اهداف اصلي مشترک خود (مانند خريد خودرو يا خانه) را فراموش نکنيد. به طور طبيعي، تلاش براي تامين اين نيازها در کنار بازپرداخت منظم بدهي ها دشوار خواهد بود و نياز به دقت عمل زيادي دارد.

5- بازبيني را فراموش نکنيد

افراط و زياده روي حتي در اقدامات مثبت نيز آسيب رسان خواهد بود. براي بازپرداخت بدهي ها نبايد تعلل کنيد، اما عجله نيز مانع بهره وري خواهد بود. براساس برنامه ريزي قبلي خود، به صورت ماهانه مبالغي را براي بازپرداخت بدهي در نظر بگيريد.

پس از گذشت چند ماه، مجددا ميزان بدهي ها و نرخ بهره آنها را بررسي کنيد و تغييرات احتمالي و مورد نياز را در برنامه مالي خود اعمال نماييد. اگر در اهداف يا نيازهاي خانواده نيز تغييري به وجود آمده باشد (مثلا با ورود عضوي جديد به خانواده) برنامه پيشين به تغييرات متناسب نياز خواهد داشت تا بازپرداخت بدهي ها مانع ادامه مسير طبيعي خانواده نشود.
http://www.CheKhabar.ir/News/27417/خطر بدهي مالي را از سر ازدواج کم کنيد
بستن   چاپ