براي عزيزانمان چه کادويي بخريم؟
پنجشنبه 6 خرداد 1395 - 11:10:54 AM
چه خبر - مجله همشهري جوان: قبل از خواندن اين بخش توجه تان را به اين سکانس نه چندان دور در دوران بچگي جلب مي کنم. شب تولد يکي از سال هاي دوران طفوليت را در نظر بگيريد؛ موقعي که بين هياهوي جشن و آدم هايي که يک صدا برايمان تولدت مبارک مي خوانند، چشم انتظار موعد باز کردن جعبه هاي پرزرق و برقي هستيم که خودِ هيجان انگيزشان را در لا به لاي کاغذهاي رنگي رنگي پنهان کرده اند.

کافي است به زمان بازشدن هديه ها برسيم و به محض ديدن بي ربط ترين هديه هاي ممکن، چهره هر کداممان از حالت دو نقطه «دي» به حالت دونقطه خط، تغيير حالت بدهد. درست در همين لحظه به اين نتيجه مي رسيم که هديه دادن واقعا يک هنر به حساب مي آيد. آن هم در روزگاري که کلي مناسبت ريز و درشت توي تقويم ها خودنمايي مي کنند.

بلکه پسنديده شود

با خودتان مسابقه نگذاريد

اگر مي خواهيد براي آدم هاي دوست داشتني زندگي تان دست به جيب شويد، مواظب باشيد که آن قدر درگير دودوتا چهارتاي خريد و قيمت کادو نباشيد که اصل قضيه را فراموش کنيد. هديه گرفتن فقط يک چراغ سبز است تا با آن هرازگاهي به عزيزان دور برتان گوش زد کنيد که چقدر دوست شان داريد. اگر همين پيش فرض را جلوي رويتان قرار دهيد، مطمئن باشيد که مي توانيد از چشم و همچشمي هاي مرسوم خلاص شويد که اگر نشويد شما هم مجبوريد خودتان را اسير ماراتن کادوهاي گران قيمت کنيد و هر بار به صورت تصاعدي قيمت کادوهايتان را بالا ببريد تا ثابت کنيد که طرفتان را بيش از پيش دوست داريد؛ پديده اي که امروزه بده بستان هديه ها را شبيه به يک بازار مزايده کرده است.

با کادوهايتان فخرفروشي نکنيد

تعارف که نداريم، در بين معاشرت هاي دوستانه هر رفتي، آمدي دارد و هر هديه دادني، يک هديه گرفتن. پس موقع خريد نه تنها به فکر جيب خودتان که به فکر جيب طرف مقابل تان هم باشيد. اگر با او اختلاف مالي چشمگيري داريد، چيزي فراتر از حد تصور نخريد و آدمتان را به دردسر نيندازيد. مثلا اگر مي دانيد سر جمع حقوق ماهانه دوست تان به يک تومان هم نمي رسد، برايش هديه 800 توماني نخريد. اين کار او را بيشتر خجالت زده مي کند تا مرام کش. با گرفتن يک هديه مناسب، هواي جيب دوست تان را براي دفعات بعد خواهيد داشت.

اثري از خودتان به جا بگذاريد

در هديه دادن به طرف مقابل تان اثبات کنيد که براي پيدا کردن دکمه خوشحالي اش فکر کرده ايد و وقت گذاشته ايد. حتي بعضي وقت ها بد نيست به هديه هايي فکر کنيد که بشود در آنها امضا يا رد و نشاني از خودتان پيدا کرد، مثل يک کاردستي، يک دست نوشته يا حتي يک نقاشي؛ اين دست هديه ها شايد ارزش مادي زيادي نداشته باشند اما تا هميشه عزيزتان را به ياد شما مي اندازند و از ماندگاري بالاي برخوردارند.

بلکه پسنديده شود

در حالت آماده باش

اگر حواستان پرت است، ليستي از تاريخ هاي تولد تهيه کنيد و به نرم افزارهاي گوشي بسپاريد که تاريخ هاي مذکور را به شما يادآوري کنند. اگر قرار است فقط تلفني تبريک بگوييد، تاريخ مورد نظر را وارد کنيد اما وقتي مي خواهيد کادو بخريد برنامه بچينيد و طرف مقابل تان را غافلگير کنيد، بايد گوشي را براي يک هفته قبل از واقعه تنظيم کنيد. وقتي فرصت بيشتر داشته باشيد، بهتر برنامه ريزي مي کنيد و کادوي مناسب تري مي خريد.

در حالت آماده باش 2

براي روز مبادا در خانه تان يک کشو يا يک کيف را به هديه ها اختصاص دهيد. محتواي آن مي تواند وسايلي باشد که به مرور زمان در حراجي ها يا خريدهاي شخصي چشم تان را گرفته تا به عنوان کادو به کسي بدهيد. وجود اين کيف به عنوان قوت قلب کمک مي کند هميشه آماده باشيد و ا گر کسي به منزلتان آمد که دلتان خواست به بچه اش کادو بدهيد يا در زماني بي پولي دعوت شديد. به توليد مي توانيد روي آن حساب کنيد حتما گوشه همان جعبه يا کشو، پاکت پول و کاغذ کادو هم بگذاريد.

بلکه پسنديده شود

هديه تان را ضايع نکنيد

اين همه زحمت کشيده ايد، کادو تهيه کرده ايد، تنها به خاطر يک اشتباه کوچک زحماتتان را به باد ندهيد. نمونه هاي واضحش در مورد کتاب هديه دادن است. براي دوستي که با وجود 25 سال سن هنوز فقط عکس هاي کتاب و مجلات را نگاه مي کند و حتي حاضر نيست پيام هاي بالاي پنج خط را در گروه هاي اجتماعي بخواند، کتاب کادوي مناسبي نيست.

اگر طرف مقابل در اين دسته نمي گنجد و به نوعي خوره کتاب محسوب مي شود، مي توانيد برويد سراغ چنين کادويي. فقط يادتان باشد که کتاب به خاطر ارزش معنوي اش خيلي به قيمت وابسته نيست، در نتيجه لازم نيست روي قيمت آن را با ماژيک بپوشانيد. بالاخره هرچي نباشد طرف مقابلتان يک آدم فرهيخته است که دربند ز خارف دنيوي نيست. (کتاب هاي 20 صفحه اي با قطر يک لواشک در اين دسته نمي گنجد)

بچه ها را دريابيد

حواستان به بچه ها باشد. کادويي را برايشان ببريد که هم خدا را خوش بيايد هم پدر و مادر بچه مذکور را. اگر مي توانيد از قبل با پدر و مادر بچه در مورد نوع هديه هماهنگ کنيد. اگر شرايط هماهنگي نيست و حتما مصريد که اسباب بازي بخريد دور اسباب بازي هاي خطرناک و پرسر و صدا را خط بکشيد. اگر هديه تان نياز به باتري دارد حتما آن را ضميمه کنيد. اينکه بعد از کادو دادن پدر بچه راهي خيابان شود براي خريد يک باتري قلمي و زيرلب به جان شما دعا کند، خيلي جالب نيست. هديه تان را ضايع نکنيد.

بلکه پسنديده شود

با جيب خالي چه کنيم؟

اگر خيلي بودجه نداريد قيد هديه دادن را نزنيد. با هزينه کم هم مي توان خريد کرد. زرنگ باشيد و بدانيد مثلا يک لباس ارزان قميت گزينه مناسبي نيست چو به محض باز شدن کادو کم قيمت بدونش از جنسش مشخص مي شود. اگر هم مشخص نشود، يک بار که بپوشد، رنگ و رويش و آبرويتان با هم از بين مي رود. براي اينکه اين اتفاق نيفتد، برويد سراغ چيزهايي که کوچکند اما حکم يادگاري پيدا مي کنند. اگر هم جزء کساني هستيد که وضعيت ماليتان خيلي قابل پيش بيني نيست، هميشه از خيلي قبل تر به فکر باشيد و کمي بودجه مخصوص اين کار کنار بگذاريد. خوبي برنامه ريزي اين است که حراجي ها را از دست نمي دهيد يا هر وقت پولي داشتيد، مي توانيد همان موقع هديه را تهيه و نگه داريد تا موقع موعود فرا برسد.
http://www.CheKhabar.ir/News/27286/براي عزيزانمان چه کادويي بخريم؟
بستن   چاپ