ثروتمندترين و فقيرترين کشورهاي جهان
پنجشنبه 6 خرداد 1395 - 11:06:03 AM
چه خبر - هفته نامه سلامت - ترجمه زهرا صادقي: کشور قطر در سال 2015 هم خود را با درآمد سرانه 146 هزار دلار در صدر فهرست ثروتمندترين ها قرار داد و بر اساس گزارشات، اين روند با سرعت بالايي رو به رشد حرکت خواهد کرد و تا سال 2022 که اين کشور ميزبان مسابقات جام جهاني فوتبال است، ادامه پيدا مي کند. مجله آمريکايي «منابع مالي جهاني» به تازگي رتبه بندي ثروتمندترين و فقيرترين کشورهاي جهان را منتشر کرده است. اين فهرست بر اساس اطلاعات بانک جهاني و صندوق بين المللي پول تدوين شده و قدرت خريد هر شهروند با در نظر گرفته هزينه نسبي زندگي و سطح تورم در آن مورد اندازه گيري قرار گرفته است.

به گزارش اين مجله، ثروتمندترين کشورهاي جهان به ترتيب قطر، لوکزامبورگ و سنگاپور هستند و برونئي، کويت، نروژ، امارات متحده عربي، هنگ کنگ، آمريکا، سوييس، عربستان سعودي، بحرين، هلند، ايرلند، استراليا، اتريش، سوئد، آلمان، تايوان، کانادا، دانمارک،عمان، ايسلند، بلژيک و فرانسه در رده هاي بعدي قرار دارند. فقيرترين کشورهاي جهان هم در اين رتبه بندي آفريقاي مرکزي، کنگو و مالاوي معرفي شده اند. در زير گزارش مصور از 10 کشور ثروتمند و فقير جهان را مشاهده مي کنيد.

10 کشور ثروتمند جهان:

1- قطر با درآمد سرانه 146 هزار دلار

قطر بزرگترين صادرکننده گاز طبيعي مايع محسوب مي شود و نفت منبع اصلي درآمدش است. نفت و گاز طبيعي مايع، پايه هاي اقتصاد اين کشورند که بيش از 70 درصد از درآمد کل و همچنين بيش از 60 درصد از توليد ناخالص داخلي را تشکيل مي دهد. اتباع قطر تنها 12 درصد از کل جمعيت 2.2 ميليون نفري اين کشور است. قبل از ظهور صنعت نفت، قطر کشور فقيري بود با اقتصاد مبتني بر صيد مرواريد.

ثروتمندترين و فقيرترين کشورهاي جهان


2- لوکزامبورگ با درآمد سرانه 94 هزار دلار

لوکزامبورگ دومين کشور کوچک اتحاديه اروپاست که ميان کشورهايي که داراي دموکراسي هستند، از رفاه بيشتري برخوردار است. اين کشور با صنايع متنوعش، تا حد زيادي وابسته به بانک، فولاد و بخش هاي صنعتي است. لوکزامبورگ با جمعيت کمي بيش از 500 هزار نفر، هشتمين کشور کم جمعيت اروپا محسوب مي شود.

ثروتمندترين و فقيرترين کشورهاي جهان


3- سنگاپور با درآمد سرانه 85 هزار دلار

سنگاپور کشور – شهري است مستقل که با داشتن حکومتي عملگرا و عاري از فساد و با پيشرفت سريع اقتصادي به يک نماد تبديل شده است. سنگاپور به دليل تجارت آزاد و نرخ پايين مالياتي که با بازار تجارت گرا همراه است، بسيار توسعه يافته. سنگاپور با يک جمعيت 5.3 ميليوني، دومين کشو ر- شهر مستقل متراکم پس از موناکو است.

ثروتمندترين و فقيرترين کشورهاي جهان


4- برونئي با درآمد سرانه 80 هزار دلار

درآمد نفت بيش از نيمي از توليد ناخالص داخلي اين کشور کوچک و ثروتمند را تشکيل مي دهد. درآمد حاصل از سرمايه گذاري هاي خارج از کشور و همچنين درآمدهاي توليد داخلي، به تقويت اقتصاد اين کشور کمک مي کنند. برونئي، سومين توليدکننده نفت در جنوب شرقي آسا و چهارمين توليدکننده گاز طبيعي مايع در جهان است. جمعيت اين کشور 418 هزار نفر تخمين زده شده است.

ثروتمندترين و فقيرترين کشورهاي جهان


5- کويت با درآمد سرانه 72 هزار دلار

کويت نزديک به 10 درصد از ذخاير نفت جهان را داراست و چهارمين توليدکننده در اوپک است. نفت، نزديک به نيمي از توليد ناخالص داخلي و 95 درصد از درآ»د حاصل از صادرات و درآمد دولت را تشکيل مي دهد. ارز کويت بالاترين ارزش ارزي را در جهان داراست. يک دينار کويت، معادل 3.28 دلار آمريکاست.

ثروتمندترين و فقيرترين کشورهاي جهان


6- نروژ با درآمد سرانه 68 هزار دلار

نروژ داراي بزرگترين صندوق هاي ثروت ملي در جهان است. بخش بزرگي از رشد اقتصادي نروژ به دليل وفور منابع طبيعي است مانند اکتشاف و توليد نفت، برق آبي و شيلات. اين کشور با جمعيت بيش از 5 ميليون، داراي استاندارد بسيار بالاي زندگي در مقايسه با ساير کشورهاي اروپايي است و سيستم رفاهي کاملي دارد.

ثروتمندترين و فقيرترين کشورهاي جهان


7- امارات متحده عربي با درامد سالانه 68 هزار دلار

امارات متحده عربي دومين اقتصاد را پس از عربستان سعودي در جهان عربي دارد. با توليد ناخالص داخلي 570 ميليارد دلار در سال 2014 که به شدت به نفت متکي است و بيش از 85 درصد از اقتصاد خود را از صادرات نفت تامين مي کند.

ثروتمندترين و فقيرترين کشورهاي جهان


8- هنگ کنگ با درآمد سرانه 57 هزار و 676 دلار

هنگ کنگ يک منطقه مستقل در ساحل جنوب چين است که بيشتر به دليل آسمانخراش هاي عظيمش مشهور است. 2 منبع درآمد عمده اين کشور، کشتيراني و خدمات مالي است.

ثروتمندترين و فقيرترين کشورهاي جهان


9- ايالات متحده آمريکا با درآمد سرانه 57هزار دلار

ايالات متحده آمريکا اواسط سال 2015 با توليد ناخالص داخلي 17.914 تريليون دلار بزرگترين اقتصاد جهان را داشته است. در حال حاضر آمريکا بزرگترين توليدکننده نفت و گاز طبيعي در جهان است. اين کشور يکي از بزرگترين کشورهاي تجاري و همچنين دومين توليد کننده نفت و گاز است. ايالات متحده داراي جمعيت 322 ميليوني است که سومين کشور پرجمعيت جهان است.

ثروتمندترين و فقيرترين کشورهاي جهان


10- سوييس با درآمد سالانه 56 هزار دلار

سوييس که توليدکننده شکلات و ساعت هاي لوکس است، يکي از ثروتمندترين کشورهاي جهان محسوب مي شود. سياست امنيت پولي بلندمدت و ثبات سياسي به اين کشور کمک کرده که در زمره بزرگترين مراکز اقتصادي جهاني باقي بماند.

ثروتمندترين و فقيرترين کشورهاي جهان


10 کشور فقير جهان:

1- جمهوري آفريقاي مرکزي

فقيرترين کشور جهان همچنين يکي از کم توسعه ترين کشورهاست. اين کشور سال هاست گرفتار فساد، فقر و خشونت است. اين کشور محصور در خشکي است و از هيچ طرف به دريا راه ندارد. آب و هواي گرمسيري دارد و شمال آن را بيابان فرا گرفته است. متوسط درآمد مردم اين کشور سالانه 639 دلار است.

ثروتمندترين و فقيرترين کشورهاي جهان


2- جمهوري دموکراتيک کنگو

دومين کشور فقير جهان است. ارزش منابع معدني کنگو 24 تريليون دلار برآورد شده که برابر با توليد ناخالص داخلي آمريکا و اروپاست. تصاحب اين ثروت غيرعادي زيرزميني، انگيزه اصلي جنگ داخلي اين کشور بوده است. کنگو داراي تورمي افسارگسيخته است و سطوح زندگي در آن يکي از پايين ترين سطوح در آفريقاست. متوسط درآمد سالانه مردم اين کشور، 753 دلار است.

ثروتمندترين و فقيرترين کشورهاي جهان


3- مالاوي

سومين کشور فقير جهان سوم است. تورم بالا و اتکا به تامين مالي کمک کننده ها منجر به سقوط اقتصادي بيشتر در مالاوي شد. مشکلات اقتصادي مالاوي از سال 2011 پس از اينکه نهادهاي بين المللي که معمولا 40 درصد از بودجه اين کشور را پشتيباني مي کردند، کمک خود را به دليل نگراني هاي مربوط به حقوق بشر در اين کشور متوقف کردند وخيم تر شد. متوسط درآمد سالانه مردم اين کشور 819 دلار است.

ثروتمندترين و فقيرترين کشورهاي جهان


4- ليبريا:

چهارمين کشور فقير جهان است. اين کشور در غرب آفريقاست و مردم آن هنوز از 20 سال جنگ داخلي رنج مي برند. با شيوع بيماري کشنده ابولا در سال 2014 در اين کشور ميزان فقر و رکود اقتصادي افزايش يافت. متوسط درآمد سالانه مردم اين کشور 934 دلار است.

ثروتمندترين و فقيرترين کشورهاي جهان


5- جمهوري بوروندي

پنجمين کشور فقير جهان به دليل بحران هاي سياسي، هيچ توسعه خاصي نداشته است. جنگ داخلي در اين کشور تا به حال باعث کشته شدن 200 هزار نفر شده است. همين مسئله موجب گسترش فقر و فساد در اين کشور شده است. متوسط درآمد سالانه مردم اين کشور 951 دلار است.

ثروتمندترين و فقيرترين کشورهاي جهان


6- نيجر

ششمين کشور فقير جهان، بيست و يکمين کشور جهان از لحاظ وسعت جغرافيايي و يکي از بزرگترين کشورهاي آفريقاست. اين کشور صخره اي با وجود اينکه جزو فقيرترين کشورهاي دنيا محسوب مي شود داراي منابع نفتي و معادن اورانيوم فراوان است. درآمد سرانه نيجر 1069 دلار است.

ثروتمندترين و فقيرترين کشورهاي جهان


7- موزامبيک

هفتمين کشور فقير جهان پس از مصالحه و برقراري آرامش در کشور در سال 1992 اندکي با بهبود شرايط اقتصادي روبرو شد و سرمايه گذاران خارجي براي سرمايه گذاري در اين کشور ترغيب شدند اما همچنان بسياري از مردم اين کشور در فقر به سر مي برند. نرخ بيکاري در اين کشور 21 درد است و 70 درصد مردم اين کشور زير خط فقر زندگي مي کنند. درآمد سرانه اين کشور 1208دلار است.

ثروتمندترين و فقيرترين کشورهاي جهان


8- اريتره

هشتمين کشور فقير جهان در سال 1993 به استقلال دست يافت. اين کشور از آن زمان تاکنون درگيري هاي بسياري با همسايگان خود از جمله اتيوپي و يمن داشته است. با اينکه مردم اريتره هم اکنون با گرسنگي و کمبود غذا مواجه هستند، آينده اين کشور روشن به نظر مي رسد. اريتره در حال حاضر يکي از سريع ترين رشدهاي اقتصادي را در جهان دارد و از انبوه منابعي همانند طلا و مس بهره مند است. درآمد سرانه اين کشور 1210 دلار است.

ثروتمندترين و فقيرترين کشورهاي جهان


9- گينه نو

نهمين کشور فقير جهان کشوري غني از منابع با درآمد پايين است. حدود 40 درصد از جمعيت کشور در فقر به سر مي برند. کمبود فرصت هاي شغلي رسمي براي جمعيت جوان جوياي کار يکي از مهم ترين دلايل فقر در اين کشور قلمداد مي شود. درآمد سرانه در اين کشور 1388 دلار است.

ثروتمندترين و فقيرترين کشورهاي جهان


10- ماداگاسکار

جزيره اي واقع شده در اقيانوس هند است که با درآمد سرانه 1477 دلار دهمين کشور فقير جهان محسوب مي شود.

ثروتمندترين و فقيرترين کشورهاي جهان

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE
http://www.CheKhabar.ir/News/27270/ثروتمندترين و فقيرترين کشورهاي جهان
بستن   چاپ