10 مزيت ناراحت بودن!
پنجشنبه 6 خرداد 1395 - 11:05:25 AM
چه خبر - وب‌سايت فراديد: هيچ کس در جهان وجود ندارد که حس غمناک «ناراحتي» را تجربه نکرده باشد؛ تقريبا همه گريه مي‌کنند و تقريبا همه مي‌توانند ديگران را هم به گريه بيندازند. اما آيا اين حس تلخ «ناراحتي» هميشه بد است؟ در ادامه به اين سوال پاسخ خواهيم داد.

يکي از عباراتي که زياد در موتورهاي جستجوي اينترنتي تايپ مي‌شود اين است که «چگونه خوشحال باشيم؟» البته مطلب هم در اين کم نوشته نشده است! اما در اين گزارش من قصد دارم رويکردم را تغيير دهم. مي‌خواهم از اين زاويه نگاه کنم که چرا احساسات تلخ انسان هم مي‌تواند مفيد باشد.

10 مزيت ناراحت بودن!

البته منظورم افسردگي و يا حتي دمدمي مزاج بودن نيست. من بسياري از پژوهش‌هاي در زمينه روانشناسي را مطالعه کردم و نکات کليدي آن‌ها را استخراج کردم. در ادامه با اين موارد آشنا شويد.

1. خلق و خوي بد، مي‌تواند انگيزه بخش باشد

مادامي که خلق و خوي بد منتهي به خلق و خوي خوب شود، مي‌تواند انگيزه بخش باشد. مطالعه انجام شده بر روي 55 برنامه نويس در سال 2011 نشان داد که افرادي که اخلاق بدشان در صبح را به اخلاق خوب تبديل مي‌کنند، مي‌توانند مفيدتر کار کنند. به عبارتي، کساني که در طول روز به يک حالت بودند، نسبت به گروه مذکور کارايي کمتري داشتند.

نتايج اين مطالعه با «مدل تغيير عاطفي» در محيط کار همخواني دارد. پژوهشگران مقاله مي‌گويند: «به نظر ما، تمام درگيري‌ها، بحران‌هاي شغلي و حتي اشتباهات حين کار مي‌تواند در نهايت مفيد باشد.»

2. خلق و خوي بدتان را درک کنيد

سال گذشته ميلادي بر روي 365 شرکت کننده آلماني پژوهشي جالب انجام شد. نگرش اين افراد به احساسات منفي و مثبت ارزيابي و سلامت روحي و جسماني آن‌ها نيز کنترل شد. سپس، وضعيت اين افراد در سه هفته آينده از طريق گوشي هوشمندشان کنترل شد. در نهايت مشخص شد افرادي که حتي به احساسات منفي خود با نگرش مثبت نگاه مي‌کنند، تجربه بهتري را کسب مي‌کنند.

3. گريه کردن مي‌تواند حالتان را جا بياورد

10 مزيت ناراحت بودن!

گريه کردن دست کم در کوتاه مدت مي‌تواند حالتان را جا بياورد، از اين کار نبايد در تنهايي‌تان هراس داشته باشيد. در يک مطالعه انجام شده در ابعاد کوچک مشخص شد که در بيش از 60 درصد اوقات، گريه کردن تغييري در فرد ايجاد نمي‌کند، اما در حدود يک سوم موارد مي‌تواند حال فرد را بهتر مي‌کند. اين در حالي بود که گريه کردن تنها در 8.8 درصد از مواقع مي‌تواند حال فرد را بدتر کند. بنابراين گريه کردن به امتحانش مي‌ارزد!

4. شما هنگام ناراحتي، منطقي‌تر به نظر مي‌رسيد

پژوهشي در سال 2007 انجام شد که اين مسئله را تاکيد مي‌کرد. در آن پژوهش، به شرکت کنندگان چند ويديو کوتاه نشان داده شد و سپس از آن‌ها خواسته شد تا با ديگران در مورد مباحث جدي مانند افزايش شهريه دانشگاه‌ها و يا حقوق بوميان استراليا با ديگران بحث کنند. افرادي که تحت تاثير قرار گرفته بودند، بهتر مي‌توانستند ديگران را متقاعد کنند.

5. افسردگي معمولي مي‌تواند حس همدردي را تقويت کند

قبلا همه فکر مي‌کردند که افراد افسرده از جهان دل کنده‌اند، اما نتايج پژوهش انجام شده در سال 2005 نشان داد که افراد افسرده در سطح متوسط مي‌توانند بهتر احساسات ديگران را از روي چشم‌هايشان بخوانند. البته اين مورد هميشه هم خوب نيست! پژوهشگران گفتند که افراد فوق حساس ممکن است به راحتي از ديگران آزرده خاطر شوند. اين اتفاق البته بيشتر در مکالمه‌ي رو در رو با ديگران رخ خواهد داد.

6. ترشرو بودن بر توانايي‌هاي ذهني اثر نمي‌گذارد

در پژوهش انجام شده در سال گذشته ميلادي مشخص شد که ترشرويي هيچ ارتباط معناداري با توانايي ذهني ندارد. به عبارت بهتر، اگر شخصي ترشرو باشد، از ميزان هوش ذهني‌اش هنگام پاسخ دادن به آزمون کاسته نمي‌شود.

7. مديران ناراحت، تفکر تحليلي را پيشنهاد مي‌دهند

10 مزيت ناراحت بودن!

پژوهشي بسيار جالب در سال 2013 انجام شد. دانشجويان به سخنراني ضبط شده يک مدير در دو حالت خوشحال و ناراحت گوش دادند. محتواي اين سخنراني‌هاي در حقيقت يکي بود. گروهي که به مدير خوشحال گوش داده بودند، غرق در خلاقيت و گروه ديگر نيز به تفکر تحليلي روي آوردند.

8. ناراحتي با گمراهي رابطه عکس دارد

پژوهشي در سال 2005 انجام شد که در آن افراد تصاوير يک تصادف را مشاهده مي‌کردند. سپس آن‌ها در طول نيم ساعت بايد اتفاقات خوب و بد زندگي شخصي‌شان را مرور مي‌کردند. پس از آن نيز آن‌ها بايد به سوالاتي در مورد تصادف پاسخ مي‌دادند.

براي مثال، آن‌ها بايد مي‌گفتند «آيا آتش نشاني که شلنگ آب در دست داشت را ديدي؟» اين در حالي بود که اصلا آتش نشاني در کار نبود. آن مطالعه نشان داد افراد ناراحت کمتر گمراه مي‌شود.

9. افراد ناراحت به سادگي فريب نمي‌خورند

افراد ناراحت راحت‌تر مي‌توانند دروغ ديگران را شناسايي کنند. سرحال بودن در برخي موارد مي‌تواند منجر عواقبي داشته باشد. مثلا به اين فکر کنيد که بسيار خوشحال هستيد و وارد مغازه‌اي مي‌شويد؛ در چنين شرايطي احتمال گول خوردن شما در انتخاب جنس مناسب بالاتر است.

10. خلق و خوي بد برابر است با زندگي با مسما

برخي از بزرگان گفته‌اند که هر چه کمتر بفهميد، در زندگي خوشحال‌تريد. اين گفته در مطالعه انجام شده در ايالات متحده در سال 2013 به اثبات رسيد. در يک نظرسنجي مشخص شد افرادي که زندگي‌شان را کمي بامسماتر و پرمعناتر شرح داده بودند، از استرس و اضطراب و ناراحتي هم به دور نبوده‌اند.
http://www.CheKhabar.ir/News/27268/10 مزيت ناراحت بودن!
بستن   چاپ