معروف ترين فيلم هايي که در تاريخ جشنواره کن هو شدند!
جمعه 31 ارديبهشت 1395 - 9:40:00 AM
چه خبر - فيلم هاي که در جشنواره کن هو شدند

فيلم «خريدار شخصي» که در جشنواره کن امسال با واکنش تند مخاطبان سينمايي رو به رو شد اولين و مهمترين فيلمي نيست که در تاريخ برگزاري اين رويداد مهم سينمايي مورد هجمه منتقدين و مخاطبان قرار مي‌گيرد.

«اليور آساياس» کارگردان فرانسوي فيلم «خريدار شخصي» با بازي «کريستين استوارت» در واکنش به هو شدن اين فيلم پس از پايان نمايش در جشنواره کن امسال گفت: "زماني که به کن مي‌آييد آماده هستيد، شما آماده همه چيز هستيد".

فيلم «راننده تاکسي» ساخته معروف «مارتين اسکورسيزي» در سال 1976، گرچه توانست جايزه نخل طلاي بهترين فيلم جشنواره کن را از آن کند، اما واکنش اوليه مخاطبان و منتقدان سرسخت فرانسوي به اين فيلم اصلا خوشايند نبود. در واقع مخاطبان خشونت، زاويه ديد پوچگرايانه و ضدقهرمان نه چندان دلچسب فيلم را نپسنديده بودند. زماني که فيلم نخل طلا را کسب کرد از سوي حاضران در سالن هو شد اما خود «اسکورسيزي» در محل جشنواره حضور نداشت و با «رابرت دنيرو» بازيگر اصلي فيلمش براي ساخت فيلم موزيکال «نيويورک نيويورک» به آمريکا رفته بود اما اين فيلم در ادامه در جوايز اسکار نيز نامزد جايزه بهترين فيلم و بازيگري مرد شد و براي حفظ در فهرست ملي فيلم آمريکا انتخاب شد.

گرچه فيلم «داستان عامه پسند» دومين ساخته بلند سينمايي «کوئنتين تارانتينو» بلافاصله پس از نمايش در چهل‌و‌هفتمين دوره جشنواره فيلم کن در سال 1994 هو نشد اما زماني که در رقابت با فيلم «قرمز» از سه گانه معروف «کريستوف کيشلوفسکي» جايزه نخل طلاي بهترين فيلم را از آن خود کرد، از سوي حاضران در سالن هو شد. مخاطبان عمدتا فرانسوي ساخته «کيشلوفسکي» را بيشتر شايسته کسب جايزه بهترين فيلم کن مي‌دانستند.

فيلم «ماجرا» ساخته «ميکل‌آنجلو آنتونيوني» هم‌ اکنون يکي از شاهکارهاي سينمايي اين کارگردان ايتاليايي محسوب مي‌شود اما زماني که در سيزدهمين دوره جشنواره فيلم کن در سال 1960 به روي پرده رفت مخاطبان اصلا چنين عقيده‌اي نداشتند. واکنش‌ها به فيلم «ماجرا» پس از نمايش در کن آنچنان سخت و منفي بود که «آنتونيوني» به همراه «مونيکا ويتي» بازيگر اين فيلم به سرعت سالن نمايش فيلم را ترک کردند تا از واکنش‌هاي جدي‌تر مخاطبان در امان باشند.

نمايش فيلم «ضدمسيح» ساخته «لارنس فون تريه» کارگردان جنجالي دانمارکي در جشنواره کن سال 2009 بلوايي در جشنواره برپا کرد، اين فيلم که درباره جدايي احساسي و روان‌شناختي يک زوج پس از مرگ کودک خردسالشان است، در طول 108 دقيقه نمايش با خنده و هو تماشاگران رو به رو شد و زماني که فيلم تمام شد صداي اعتراض‌ها به فيلم بر صداي تشويق ها غالب بود.

اين فيلم در نهايت جايزه بهترين بازيگر زن جشنواره را براي «شارلوت گينزبرگ» به ارمغان آورد اما هيئت داوران جايزه کليساي جهاني جشنواره، از اين فيلم با عنوان "زن ستيزانه‌ترين فيلم از کسي که خود را بزرگترين کارگردان جهان مي‌داند"، انتقاد کردند.

همچنين نمايش فيلم «آواي ماه» آخرين ساخته «فدريکو فليني» کارگردان افسانه‌اي تاريخ سينماي ايتاليا در جريان چهل‌و‌سومين دوره جشنواره فيلم کن با هو شدن گسترده از سوي تماشاگران فيلم روبه روشد. منتقدين نيز فيلم را خسته‌کننده و بي روح معرفي و از آن انتقاد کردند، «فليني» سه سال پس از ساخت آخرين فيلمش درگذشت.

پس از واکنش‌هاي نسبتا منفي به برنده شدن فيلم «داستان عامه پسند» در جشنواره کن سال 1996، «تارانتينو» در سال 2009 براي درام جنگي «حرامزاده‌هاي لعنتي» مورد انتقاد برخي مخاطبان و منتقدان در جشنواره کن قرار گرفت. برخي از مخاطبان فيلم نسبت به رويکرد تجديدنظرطلبانه فيلم نسب به جنگ جهاني دوم واکنش نشان دادند و برخي ديگر نيز اين فيلم را احمقانه و خودپسندانه دانستند که در سطح جشنواره نيست.

فيلم «گريس از موناکو» با نمايش خود در مراسم افتتاحيه جشنواره کن 2014با انتقادات فراواني رو به رو شد و پس از آن هرگز به صورت عمومي در سينماها اکران نشد. خانواده سلطنتي موناکو پيش از نمايش فيلم «گريس از موناکو» به کارگرداني «اليور داهان» در افتتاحيه جشنواره کن، در بيانيه‌اي اين فيلم را فاقد ارجاعات تاريخي صحيح معرفي کرد و در بيانيه‌اي اعلام کرده بودند که تريلر منتشر شده از فيلم مؤيد ماهيت تخيلي و مضحک فيلم «گريس از موناکو» است و مشخصا اين فيلم براساس ارجاعات تاريخي مشکوک و اشتباه ساخته شده است.

فيلم «از ته دل وحشي» ساخته «ديويد لينچ» گرچه توانست نخل طلاي بهترين فيلم جشنواره کن در سال 1990 را تصاحب کند اما پس از نمايش در جشنواره با صداي اعتراض و هو برخي مخاطبان رو به رو شده بود که نسبت به خشنوت بيش از حد و صحنه‌هاي شکنجه فيلم معترض بودند. اما اين فيلم تحسين‌کنندگان فراواني نيز داشت تا جايي ک جايزه اصلي جشنواره را کسب کرد.

نمايش فيلم «باني قهوه‌اي» ساخته «وينسنت گالو» در سال 2003، با اعتراض گسترده نسبت مخاطبان و منتقدين به روند يکنواخت و ارائه تصاوير ضداخلاقي رو به رو شد تا جايي که «راجر ابرت» منتقد سرشناس سينماي جهان اين فيلم را بدترين فيلم تاريخ جشنواره کن معرفي کرد. واکنش مخاطبان جشنواره کن به اين فيلم آن قدر منفي و شديد بود که «وينسنت گالو» کارگردان اين فيلم قول داد که ديگر فيلم نمي سازد و توضيح داد: "هيچ وقت قصد نداشتم فيلمي متظاهر، خودپسندانه، بي‌فايده و خسته‌کننده بسازم!

از ديگر فيلم‌هاي معروفي که با واکنش منفي مخاطبان جشنواره کن روبه رو شدند مي‌توان به «توئين پيکس: با من بر آتش برو» ساخته «ديويد لينچ»، «تصادف» ساخته «ديويد کراننبرگ»، «ماري آنتونت» به کارگرداني «سوفيا کاپولا»، «داستان‌هاي جنوب» از «ريچارد کلي»، «تنها خدا مي‌بخشد» از «نيکلاس وندينگ رفين» «جستجو» ساخته «مايکل هازاناويسيوس» اشاره کرد.

دريافت بازخورد منفي در جشنواره کن همواره به معناي نقطه پايان موفقيت يک فيلم نبوده است و ارزش‌هاي بسياري از اين فيلم‌ها همانند «راننده تاکسي» اسکورسيزي و «آواي ماه» آنتونيوني با گذشت زمان براي مخاطبان آشکار شد.




منبع : isna.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/25930/معروف ترين فيلم هايي که در تاريخ جشنواره کن هو شدند!
بستن   چاپ