خانه تان را ضد آلرژي کنيد!!
پنجشنبه 30 ارديبهشت 1395 - 3:36:31 PM
چه خبر - چگونه فضاي خانه را ضد آلرژي کنيم؟از اتاق خواب تان شروع کنيد

گرد و خاک، حاوي موجوداتي ميکروسکوپي به نام مايت است که از عوامل قوي آلرژي زا هستند، پس اولين چيزي که نياز داريد جاروبرقي است. بايد هر چيزي که در اتاق وجود دارد را جارو برقي بکشيد.
بالشت هاي تان را فراموش نکنيد، همينطور تشک. تشک هم داراي آلرژن معروف ديگري است: ساس رختخوابي! براي کم کردن احتمال بروز آلرژي توسط اين موجودات کوچک، بالشت و تشک تان را کاملا جارو کشيده و با يک اسپري ضدساس، اسپري کنيد.
از کاورهاي مخصوص مايت براي رختخواب خود استفاده کنيد و حداقل ماهي يکبار اين کاورها را عوض نماييد.

بي خيال فرش و پرده شويد

فرش و پرده، خاک و گرده ها را جذب مي کنند و به همين دليل به مرور زمان تبديل به يک مشکل واقعي مي شوند. هر بار که روي قالي يا فرش قدم مي گذاريد، آلرژن ها را در هوا پخش مي کنيد.
کپک، عامل بسيار موثر ديگري براي آلرژي است که در جاي مرطوب رشد مي کند، مثل پشت سينک، پرده حمام و کاشي هاي ترک خورده
اگر امکانش هست، فرش را برداريد و يک قاليچه بياندازيد که تميز کردنش هم راحت تر است.
به جاي پرده هاي سنگين و پرحجم هم از نوع سبک تر استفاده کنيد که به راحتي بتوانيد هر چند مدت يکبار آنها را در ماشين لباسشويي بشوييد.
اگر در خانه اي قديمي زندگي مي کنيد، کف پوش چوبي و قديمي مي تواند يک عامل بزرگ براي آلرژي باشد. درست مثل فرش، اين کف پوش ها خاک، تار مو، گرده و مايت ها را جذب کرده و بيني، چشم ها و حلق تان را تحريک مي کنند. پس هر چه زودتر تعويض شان کنيد.
کفش ها را ابدا وارد خانه نکنيد
کفش ها حامل خاک و گرده و آشغال هاي ريز هستند. براي اينکه اين آلرژن ها را وارد خانه نکنيد، بايد کفش ها را قبل از وارد شدن به خانه، از پاهايتان درآوريد.

جاروبرقي بهتري بخريد

جاروبرقي مجهز به فيلتر هپا مي تواند در تميز کردن و آلرژن زدايي خانه تان بسيار عالي عمل کند، چون اين قابليت را دارد که ذرات ريز و تارهاي مو را به خوبي بردارد، يعني خانه تان تميز تر خواهد شد. پس اگر جاروبرقي تان قديمي است سعي کنيد نوع بهتر و جديدترش را تهيه کنيد.

فيلترهاي هوا را عوض کنيد

وقتي صحبت از ضدآلرژي کردن خانه مي شود، نمي توان اهميت تعويض فيلترهاي هوا را ناديده گرفت. سيستم تهويه و خنک کننده خانه شما، تمام مايت ها و ذرات نامطلوب را در هوا به جريان مي اندازد که موجب آلرژي مي شود.
به مرور زمان، قرار گرفتن در معرض اين خاک ها و کپک هاي کهنه مي تواند خطر ابتلا به آسم يا ساير بيماري هاي تنفسي را افزايش دهد. براي جلوگيري از چنين حالتي، فيلترها را سالي يک يا دوبار عوض کنيد و مطمئن شويد که هيچ بوي بدي از سيستم تهويه تان نمي آيد.

هواي خروجي سيستم تهويه تان را چک کنيد

زماني که داريد فيلترها را عوض مي کنيد، ببينيد آيا اين سيستم، فقط هواي داخل را به جريان مي اندازد. اگر چنين است پس بزرگ ترين دشمن در خانه شماست! اين سيستم را با سيستمي جايگزين کنيد که رطوبت و هواي سنگين داخل فضاي خانه را بکشد و خارج کند.

فکري به حال کپک ها و قارچ ها کنيد

کپک، عامل بسيار موثر ديگري براي آلرژي است که در جاي مرطوب رشد مي کند، مثل پشت سينک، پرده حمام و کاشي هاي ترک خورده. آشپزخانه و حمام تان را بررسي کنيد و اگر ترکي پيدا کرديد، ترميمش نماييد. سطوح را هميشه تميز و خشک نگه داريد تا از تشکيل کپک و قارچ جلوگيري نماييد.

5 حقيقت در مورد موجودات آلرژي زايي که با شما همخانه هستند

_ ساس هاي رختخواب با سنجش دي اکسيد کربن موجود در نفس تان مي فهمند که چه زماني در خواب هستيد و هرگز روزها بيرون نمي آيند.
_ ساس هاي رختخواب مي توانند موجب واکنش هاي شديد آلرژيکي همراه با تاول هاي قرمز و متورم پوستي شوند.
_ مايت هاي گردوخاک، در مو و پوست شما زندگي مي کنند.
_ يک بالش متوسط، بعد از شش ماه، ده درصد به وزنش اضافه مي شود که اين همان وزن مايت ها است.
_ پارچه با الياف مصنوعي بهترين دوستان مايت ها هستند، چون رطوبت را به خود مي گيرند و رختخواب تان را تبديل به بهشتي براي مايت ها مي کنند، يک جاي گرم و مرطوب و تاريک! رطوبت رختخواب هم ناشي از عرقي است که در خواب مي ريزيد.



منبع : tebyan.net

http://www.CheKhabar.ir/News/25903/خانه تان را ضد آلرژي کنيد!!
بستن   چاپ