چرا پاهايم هميشه سردند؟
سه شنبه 21 ارديبهشت 1395 - 11:42:06 PM
چه خبر - پاهاي سرد

ساده ترين دليل سردي دائمي پاها، کمبود گرماست. دليل رايج ديگر، گردش خون ضعيف است، چون خون کافي به پاهاي شما نمي رسد تا گرم نگهشان دارد. دليل ديگرش مي تواند سبک زندگي يکجانشيني باشد، يعني بيشتر ساعات روز را پشت ميز يکجا نشسته ايد. مي توانيد با تحرک بيشتر و قدم زدن اين مشکل را تا حدودي برطرف نماييد.

در اينجا نگاهي داريم به بعضي از دلايل جدي تر که ممکن است باعث هميشه سردبودن پاهاي تان باشند.

بيماري رينود

بيماري رينود باعث مي شود انگشتان دست ها و پاها سرد و بي حس باشند، مخصوصا اگر در معرض سرما و استرس باشيد. در اين بيماري، سرخرگ هاي کوچکي که خون را به پوست تان مي رسانند تنگ مي شوند و در برخي نواحي بدن، گردش خون را کاهش مي دهند.

مشکلات گردش خون ناشي از سيگار مي تواند باعث سردي پاها شود

بيماري رينود که به آن پديده رينود يا سندرم رينود هم گفته مي شود، در زنان و افرادي که در آب و هواي سرد زندگي مي کنند شايع تر است.

به غير از احساس سردي، معمولا پوست هم تغيير رنگ مي دهد. نواحي تحت تاثير رنگ پريده و کبود مي شوند و بعد از گرم شدن به قرمزي مي زنند. با گرم شدن پوست، ممکن است احساس سوزن سوزن شدن و درد داشته باشيد.

در موارد خفيف تر، مي توانيد با پوشيدن لباس بيشتر و گرم تر، اين حالت را برطرف نماييد. در برخي موارد، پزشک ممکن است داروهايي تجويز نمايد تا به گردش خون بهتر کمک کند. بعضي از داروهاي سرماخوردگي که فروش آزاد دارند و داروهاي بيماري هاي قلبي مي توانند اين بيماري را بدتر کنند، بنابراين اگر علائم اين بيماري را داريد، به پزشک تان بگوييد.

کم کاري غده تيروئيد

کم کاري تيروئيد زماني رخ مي دهد که غده تيروئيد هورمون کافي براي عملکرد مناسب سيستم هاي بدن توليد نکند. علائم اين بيماري نامحسوس هستند و ممکن است آن را با نشانه هاي سالخوردگي يا استرس اشتباه بگيريد.

علائم کم کاري تيروئيد شامل حساسيت به سرما همراه با احساس خستگي، اضافه وزن و مشکلات حافظه مي باشد. در پوست تان ممکن است احساس سرما، خشکي و خارش داشته باشيد. پزشک مي تواند مشکلات تيروئيد را با آزمايش خون تشخيص دهد. کم کاري تيروئيد با مصرف روزانه هورمون مصنوعي تيروئيد (قرص لووتيروکسين) درمان مي شود.

کم خوني

کم خوني زماني رخ مي دهد که گلبول هاي قرمز خون تان کافي نباشند تا اکسيژن را به سراسر بدن منتقل کنند. رايج ترين علامت کم خوني شامل احساس ضعف و خستگي مي باشد، اما ساير علائم شامل دست و پاهاي سرد همراه با سرگيجه، تنگي نفس، سردرد و رنگ پريدگي پوست است.

درمان کم خوني بستگي به نوع آن، علت و شدت آن دارد، اما معمولا شامل تغييراتي در برنامه غذايي و مصرف مکمل هايي مانند آهن، اسيدفوليک، ويتامين ث و ويتامين ب 12 مي باشد.

انسداد سرخرگ

انسداد سرخرگ که به آن تصلب شرايين، يا آترواسکلروز و يا بيماري عروق محيطي هم مي گويند، وقتي رخ مي دهد که کلسترول، چربي يا ساير مواد موجود در خون در ديواره رگ ها جمع شوند. اين رسوبات، ساختار محکمي شکل مي دهند که به آن پلاک گفته مي شود و باعث تنگ و باريک شدن ديواره سرخرگ ها مي شوند.

ممکن است سخت شدن ديواره سرخرگ ها سال ها طول بکشد. معمولا اولين علائم، شامل احساس ناراحتي در پاها، درد و گرفتگي عضلات مي باشد. ساير علائم هم شامل سردي پاها و قرمزي و درد در پاها و انگشتان پاها مي باشد.

اگر چنين علائمي داريد به پزشک بگوييد. درمان هم بستگي به ميزان پيشرفت بيماري دارد و مي تواند شامل تغيير در روش زندگي و درمان دارويي باشد.

تعريق زياد

اين مشکلي است که مکررا و معمولا در دست ها، کف پاها و زير بغل رخ مي دهد. ظاهرا تعريق زياد ربطي به سردي پاها ندارد، اما اين بيماري در اثر فعاليت بيش از حد سيستم عصبي سمپاتيک مي باشد که منجر به تنگ شدن سرخرگ ها شده و در نتيجه وقتي دست ها و پاها عرق مي کنند، جريان خون کمتري در آنها وجود داشته و باعث سرد شدن و مرطوب شدن شان مي شود.

نوروپاتي محيطي ديابتي

نوروپاتي ديابتي نوعي آسيب عصبي است که مي تواند براي افراد ديابتي که قندخون بالاي مزمن دارند، رخ دهد. علائم شامل کرختي، مورمورشدن، احساس سوزش، درد و سرما در کف پاها، پاها يا دست ها است. اين علائم شب ها تشديد مي شوند.

يادتان باشد که پاهاي تان را براي گرم شدن در آب گرم فرو نبريد، چون ممکن است متوجه نشويد که آب خيلي داغ است. در عوض، هميشه جوراب هاي گرم بپوشيد، حتي موقع خواب. ورزش مرتب و حرکت دادن مرتب پاها و انگشتان پا هنگام نشستن، به گردش خون بهتر کمک مي کند.

ساير آسيب هاي عصبي

به غير از آسيب عصبي ناشي از ديابت، ممکن است نوروپاتي محيطي نتيجه يک آسيب يا يک بيماري پنهان باشد. اين درد عصبي که مي تواند احساس سرما به پاها بدهد، ممکن است نتيجه کمبود ويتامين، بيماري کليه يا کبد، عفونت، مشکل متابوليسمي و يا حتي بودن در معرض نوعي سم باشد. اين بيماري مي تواند ژنتيکي هم باشد و در برخي موارد علتش هرگز ظاهر نگردد.

سيگار کشيدن

مشکلات گردش خون ناشي از سيگار، مي تواند باعث سردي پاها شود. يکي از بيماري هاي بسيار نادر اما خطرناک بيماري برگر است، که روي رگ هاي خوني در بازوها و پاها تاثير مي گذارد. در اين بيماري ، رگ هاي خوني متورم مي شوند و مانع جريان خون مي گردند و مي توانند باعث تشکيل لخته خون شوند. علائم اوليه شامل دست ها و پاهاي سرد است، اما مي تواند منجر به آسيب بافتي، درد و زخم هاي دردناک و حتي قانقاريا شود.





منبع: tebyan.net



http://www.CheKhabar.ir/News/24343/چرا پاهايم هميشه سردند؟
بستن   چاپ