اين 5 عيب شما را دوست داشتني تر مي کند!!!
يکشنبه 19 ارديبهشت 1395 - 1:41:03 AM
چه خبر - اين هم پنج عيب که شايد مايل باشيد پذيراي آنها شويد؟زود شرمگين مي شويد

نشانه هاي شرم زدگي اغلب بيش تر از رويدادي که سبب ساز آن بوده است مايه خجالت مي شوند. بعضي آدم ها اين نشانه ها را چندان خفت بار مي دانند که به جراحي پناه مي برند تا عصب هاي مسئول سرخ شدن و عرق کردن را نابود کنند. اما شرمزدگي هرچند هم که براي خود آدمي ناخوشايند باشد براي آدم هاي ديگر خالي از جذابيت نيست. در مجموعه پژوهش هايي، شرکت کنندگاني که با يادآوري موقعيتي ناراحت کننده بيشترين نشانه هاي شرم زدگي را بروز دادند به چشم ناظران همراه تر، قابل اعتمادتر و بخشنده تر جلوه کردند و ناظران علاقه بيش تر به وقت گذراني با آنها نشان دادند.
شرم زدگي، به جاي آنکه نشانه ضعف يا فقدان مهارت هاي اجتماعي باشد، گويي نشان از اين دارد که شخص براي روابط خود ارزش قائل است و احتمالا وفادارتر و قابل اطمينان تر است. افراد مستعد شرم زدگي به ويژه مي توانند شريک هاي خوبي در عشق باشند، چون به نظر مي رسد احتمال بي وفايي در آنها کمتر است.

سفره دل را زيادي باز مي کنيد

گفتن ندارد که زياده روي در دادن اطلاعات شخصي به افراد نامناسب و در مکان هاي نامناسب مي تواند فاجعه باز باشد، و نداشتن هرگونه صافي اجتماعي بي ترديد دردسرساز مي شود. اما گرايش به زياده روي در گشودن سفره دل هميشه هم بدترين کار نيست اگر پاي برقراري رابطه هاي تازه و استحکام دوستي هاي موجود در ميان باشد. بنا بر نظريه «قدرت نفوذ اجتماعي»، يکي از راه هاي مهم براي ايجاد دوستي و صميميت آن است که آرام آرام اطلاعاتي درباره خودمان به ديگري بدهيم. لازمه رسيدن از حرف هاي بي مايه به بحثي درست و حسابي پا گذاشتن به سرزميني ناشناخته است. قرارگيري در موضع ضعف، هر چند که در لحظه وقوع آزاردهنده باشد، مي تواند همان چيزي باشد که ديوارها را فرو مي ريزد و امکان پا گرفتن رابطه اي صادقانه تر را فراهم مي کند.
منظور اين نيست که تنها با دادن اطلاعات شخصي به هر کسي مي توان پيوندهاي صميمانه و ماندگار ايجاد کرد. اما آدم هايي که از قرارگيري در موضع ضعف ترسي ندارند به مدد گشاده رويي خود فرصت هاي بيش تري براي برقراري پيوندهاي ارزشمند به وجود مي آورند.

دوست داريد در مورد ديگران حرف بزنيد

مي گويند هيچ کس غيبت کردن را دوست ندارد. اما پژوهش ها نتيجه ديگري به دست مي دهند. البته بي ترديد برخي گونه هاي غيبت کردن زيان بار است، اما برخي حرف زدن ها در مورد ديگران به نوعي هشدار به مخاطب درباره افراد يا موقعيت هاي خطرآفرين است و نقش حفاظتي دارد. اطلاع رساني درباره خنجر از پشت زدن به دوستان، خيانت همسران، يا کارمندان فاسد شايد بي اهميت به نظر برسد، اما کارکرد مفيدي دارد- هم به سود قربانيان احتمالي است و هم مايه مهار سوءاستفاده گران آينده مي شود.
اين گونه گفت و گوهاي «حمايت گرانه» با ديگران حاوي اين پيام است که به آنها اهميت مي دهيد و اعتماد داريد و مي توانيد به هم نزديک تر شويد. البته با غيبت هاي ناخوشايند هم ممکن است احساس کنيد (به شيوه «ما عليه آنها») به هم نزديک تر شده ايد، اما آن گونه نزديکي بعيد است دوامي داشته باشد. به ويژه اگر همه طرف ها پريشان بمانند که نوبت قرباني شدن آنها کي فرا مي رسد. لازمه اطلاع رساني «خوب» اين است که بتواند شکل هاي سودمند و سرگرم کننده بي آزار را از شکل هاي مخرب تميز دهد.

دست و پا چلفتي هستيد

همه ديدند که جنيفر لارنس هنگامي که مي خواست براي گرفتن اسکار بهترين هنرپيشه سال 2013 روي صحنه برود زمين خورد، اما همين سبب شد که او را بيشتر دوست داشته باشند. اين حادثه درواقع او را از عرش به زمين آورد و به نظر رسيد، با وجود قرارگيري در موقعيت سوپراستار، انساني مانند ديگران است و مي توان با او رابطه برقرار کرد. اگر از آنهايي هستيد که ممکن است نوشابه را روي خودتان بريزيد، حواستان به اثر غذا روي صورت تان نباشد، يا هنگام راه رفتن سکندري بخوريد، ترسي نداشته باشيد؛ هم لارنس و هم پژوهش هاي علمي خبر مي دهند که اين ويژگي ها شايد شما را نزد ديگران عزيزتر کند.
در نخستين بررسي پديده اي مرسوم به «اثر زمين خوردن»، پژوهشگران به اين کشف نايل شدند که شرکت کنندگان فردي را که روي خودش قهوه مي ريزد، اگر از جنبه هاي ديگر شايسته باشد، بيش تر از فردي که اين کار را نمي کند دوست دارند (چنانکه براي کسي چون لارنس رخ داد. اين گونه لغزش ها مي توانند به آدمي حالتي انساني ببخشند، به ويژه در مورد کساني که از جنبه هاي ديگر برتري دارند. تا زماني که روي هم رفته آدم قابلي باشيد، يکي دو خطا اينجا و آنجا سبب مي شود ديگران با شما راحت تر باشند- و به احتمال زياد خطاهاي خودشان را هم بپذيرند.

زيادي صادق و رک گو هستيد

صداقت زياد ممکن است شما را به دردسر بيندازد، اما اين را هم به مردم مي گويد که مي توانند مطمئن باشند با آنها روراست رفتار مي کنيد، حتي اگر حقيقت دردناک باشد. بنابر پژوهش ها، آدمي که به جاي گفتن همان چيزي که ديگران دوست دارند بشوند، احساسات خود را صادقانه بيان مي کند روابط رضايت بهتري با ديگران برقرار مي کند و روي هم رفته خوشبخت تر است. صادق بودن در بيان احساسي که داريد شايد، نسبت به اينکه تظاهر کنيد همه چيز خوب است، بحث هاي بيش تري به بار آورد، اما بيان احساسات منفي هميشه هم موجب خرابي روابط نمي شود، و برحسب موقعيت، حتي مي تواند آنها را مستحکم تر کند.
شايد رک گويي در تمامي موقعيت ها و با همه آدم ها کار درستي نباشد- بسيار مهم است که بدانيم کجا بايد حد را نگه داريم- اما آدم هاي روراست معمولا دوستان و همسراني عالي از کار در مي آيند، نه تنها به اين دليل که نمي گذارند از رفتار بد قِسر در برويم بلکه به اين خاطر که هرگاه از ما تعريف کنند مي دانيم از ته دل مي گويند.

حالا تکليف عيب هاي کم تر تحمل پذيرتان چه مي شود؟ شايد آنها هم به آن بدي نباشند که شما فکر مي کنيد. پژوهش ها خبر مي دهند که ما معمولا درباره آدم هاي محبوبمان پندارهاي مثبت داريم، راه هايي پيدا مي کنيم که در معايب آنها حُسن ببينيم. با گذشت زمان، اين پندارها مي توانند به واقعيت بدل شوند. به قول يکي از پژوهشگران، گويي عشق «بيش تر غيب گوست تا نابينا» و سبب مي شود که آدم ها نه تنها بهتر جلوه کنند، که بهتر بشوند.

گردآوري

منبع : ماهنامه زنان امروز

http://www.CheKhabar.ir/News/24107/اين 5 عيب شما را دوست داشتني تر مي کند!!!
بستن   چاپ