گاف‌هاي پزشکي يک سريال
يکشنبه 19 ارديبهشت 1395 - 1:09:58 AM
چه خبر -
«شهرام خرازي‌ها» منتقد سينما و مدير گروه سلامت و روان دانشگاه علوم پزشکي ايران در گفت‌وگو با خبرنگار راديو و تلويزيون فارس، اظهار داشت: اين براي اولين بار نيست که رسانه ملي با ارائه اطلاعات کاملًا غلط پزشکي سبب تشديد، تثبيت و تقويت باورهاي اشتباه بينندگان مي‌شود. در اپيزود «تاوان» از مجموعه تلويزيوني «تقاطع» با زني به نام خانم نيازي (ليلا برخورداري) مواجه مي‌شويم که در پي مصرف قرص اکستازي دچار «ترمور» - لرزش عمومي بدن - درست شبيه تشنج بيماران مبتلا به صرع مي‌شود! در حالي که تابلوي باليني لرزش ناشي از مصرف اکستازي به تظاهرات صرع شبيه نيست.

مدير گروه سلامت روان دانشگاه علوم پزشکي تهران در ادامه خاطر نشان کرد: سپس مي‌بينيم که خانم نيازي در دوران بارداري قرص‌هاي اکستازي و ضدافسردگي مصرف مي‌کند و مادرش (گيتي ساعتچي) وي را از مصرف قرص ضدافسردگي منع مي‌کند. پخش چنين توصيه‌اي در قالب سريال سبب خواهد شد تا اين نگرش در گروهي از بينندگان پديد آيد که مصرف هر گونه قرص ضدافسردگي در دوران بارداري مضر و ممنوع است، همچنين برخي از مادران باردار دچار افسردگي ممکن است در مورد مصرف قرص ضدافسردگي خود دچار ترديد شوند، در حالي که درمان افسردگي در دوران بارداري خاتمه نمي‌يابد و مصرف برخي از قرص‌هاي ضدافسردگي در اين دوران کاملاً مجاز است.

خرازي‌ها در ادامه يادآور شد: در پي مصرف قرص اکستازي و ضدافسردگي در دوران بارداري، فرزند خانم نيازي دچار آسيب مغزي مي‌شود که اين آسيب مغزي در کمال تعجب هيچ‌گونه تظاهري در دوران نوزادي و تا سن هفت، هشت سالگي ندارد و بعدها در سنين مدرسه خود را به صورت صرع نشان مي‌دهد، در صورتي که از نظر علمي آسيب مغزي مذکور زودتر از آنچه که سريال نشان مي‌دهد و در سنين پايين‌تر تظاهرات خود را آشکار مي‌کند، آن هم نه به شکل صرع.

دبير اجرائي همايش کشوري سالانه «رسانه و سلامت روان» در ادامه اظهار داشت: برخي از آزمايش‌ها و اقدامات تصويربرداري که توسط پزشک معالج در اين سريال درخواست مي‌شود غلط و نامربوط است و از آن عجيب‌تر توصيه و اقدام به عمل جراحي بچه براي رفع آسيب مغزي ناشي از مصرف دارو در دوران بارداري است که توجيه علمي متقني ندارد. تصوير هولناکي که اين سريال‌ از دستگاه‌هاي تصويربرداري پزشکي و اقدامات تشخيصي مثل گرفتن نمونه مايع نخاع و... پيش چشم مي‌گذارد به وحشت و پرهيز مردم بالاخص کودکان و نوجوانان از اين دستگاه‌ها و اقدامات دامن مي‌زند.

عضو انجمن منتقدان و نويسندگان سينمايي در ادامه به فارس، گفت: سريال «تقاطع» تصوير بسيار بدي از صرع پيش چشم مخاطب مي‌گذارد. سوار کردن موسيقي اضطراب‌زا و ترسناک روي صحنه تشنج پسربچه، اين عقيده غلط را در ذهن برخي بينندگان مي‌نشاند که مصروعين افرادي جن‌زده و خطرناک هستند و بايد از آن‌ها پرهيز کرد.

خرازي‌ها تصريح کرد: بزرگ‌ترين اشتباه رايج در فيلم‌ها و سريال‌هايي که به صرع مي‌پردازند، مهار فرد مصروع و گرفتن دست و پايش توسط اطرافيان و شاهدان در لحظه وقوع حمله تشنج است که متأسفانه به اين سريال هم راه يافته است؛ به اين ترتيب بسياري از بينندگان به غلط ياد مي‌گيرند در مواجهه با فرد مصروع دچار حمله، وي را مهار کنند که اين کار گاه سبب آسيب و شکستن دست و پاي فرد مصروع مي‌شود.

وي در پايان اين گفت‌وگو خاطرنشان کرد: باعث تأسف است که اين سريال مشاور پزشکي هم داشته است! رسانه ملي بايد بيش از پيش مراقب باشد و اگر بر پخش چنين مجموعه‌هاي بدآموزي اصرار دارد، بايد آن‌ها را در ساعات پاياني شب و با اعلام درجه‌بندي سني پخش کند.




منبع:farsnews.com


مطالب پيشنهادي:
تمرين نمايش «تب» با حضور ليندا کياني+ عکسوضع قانون براي حضور فيلم‌هاي ايراني در جشنواره‌هاي خارجيشان پن يک «تفنگدار مستعد» مي‌شودهنر تجسمي به سبک عاشوراييپيشنهاد سلحشور براي حل مشكل "يك خانواده محترم": چهار نفر را اعدام كنيد
http://www.CheKhabar.ir/News/24053/گاف‌هاي پزشکي يک سريال
بستن   چاپ