پديده اي به نام «مسخ»
يکشنبه 19 ارديبهشت 1395 - 12:59:25 AM
چه خبر - نمايش «مسخ » نوعي اجراي متفاوت در تئاتر است که با استفاده از بازي بدن توانسته سبک جديدي را در تئاتر به مخاطب خود عرضه کند . نصير ملکي جو اجراي نمايش «سفيد برفي» و «نان » را با همين جزئيات و ساختار در کارنامه خود دارد . در اين نمايش سعي شده از محوريت ديالوگ گويي دور شده و تمامي عناصرنمايشي را بر پايه بازي بدن استوار کند.
نمايش «مسخ »از 30 ارديبهشت ماه روي صحنه تالار حافظ رفته است .به همين بهانه گفت و گويي با نصير ملکي جو کارگردان و بازيگران نمايش انجام داده ايم که مي خوانيد :


* * *

* چرا سراغ اين گونه اجرا رفتيد ؟ آيا دليل خاصي وجود داشت که نمايش را بر اين پايه و اين نوع اجرا روي صحنه برديد؟
نصير ملکي جو : در اين نمايش همانند نمايش «نان» سعي کردم دنبال فضايي متفاوت و دنياي جديد بروم اما اين نکته که چقدر توانسته ام به موفقيت برسم بر مي گردد به نظر مخاطب و منتقدان که بعد از تماشاي اين نمايش نظرات خودشان را اعلام مي کنند. در اين نمايش سعي شده با استفاده از بازي بدن مفهومي جديد را به مخاطب نشان بدهم، چرا که اين شيوه اجرا باعث نگرش جديدي در مخاطب مي شود و مي توانيم بگوييم که تئاتر تنها ديالوگ محور نيست.

*شما معمولا از رمان هاي بزرگي اقتباس مي کنيد ؛ اما در اجرا به دنبال شيوه متفاوتي هستيد ،آيا دليل خاصي دارد که شما به ماهيت اصلي داستان نمي پردازيد؟
در اين سه گانه که شما الان آخرين قسمتش را روي صحنه مشاهده مي کنيد و بيان مي کنيد چرا به ماهيت اصلي داستان اشاره نشده؟ بر مي گردد به نوع نگاهي که نويسنده در زمان اقتباس از يک رمان و يا يک داستان ادبي و يا يک اثر نمايشي دارد . البته نوع نگاه هر نويسنده نسبت به پيرامون و جهان خود متفاوت است، چرا که هميشه نوع نگارش نويسندگان بزرگي همچون کافکا با ديگر نويسندگان در عصر خود متفاوت بوده است.

*نمايش شما بر پايه بازي بدن بدن استوار است ؛ فکر نمي کنيد مخاطب خود را از دست بدهيد ؟
در ابتدا بايد اشاره کنم که استقبال از نمايش «مسخ » مناسب بوده و اميدوارم اين روند ادامه دار باشد. در پاسخ به سوال شما بايد بگويم ،هميشه ما در تئاتر به سمت کليشه ها رفتيم و سعي نکرديم که از کليشه ها دور بمانيم .گروه سعي کرده با اجراي متفاوت از کليشه ها دور بماند و فضاي جديدي را به تماشاچي فهيم تئاتر ارائه کند.

*در بعضي صحنه ها شما به دنبال فضاي کميک رفتيد؛معمولا اين نوع فضا را بيشتر در دنياي سينماي صامت مي بينيم ،آيا اين نوع اجرا الهام گرفته از بازي چاپلين در سينماي صامت است؟
در پاسخ به سوال شما بايد بگويم به مطلب جالبي اشاره کرديد ،چرا که باعث افتخار است که نمايش گروه من در بعضي از صحنه ها توانسته از بازي بي نظير چاپلين الهام بگيرد، اما اين نکته که چقدر توانسته ام اين عمل را به خوبي نشان دهم بر مي گردد به نظر مخاطباني که اين نمايش را مشاهده کردند.خيلي خوشحالم که توانسته ام با ترکيب اين دو جهان نمايشي متفاوتي را روي صحنه ببرم.

*شما در نمايش «مسخ » يک فضاي فرا واقعي را به ترسيم مي کشيد ، اما چرا در طراحي نور به دنبال استفاده از فيلترهاي رنگي نرفتيد ؟
در اين نمايش طراح بسيار فکوري داريم ، اما اين نکته که شما به آن مي پردازيد بر مي گردد به نوع نگاه طراح نور ،ما در نمايش «مسخ » ورود و خروج هايي زيادي داريم و به همين علت است که زياد به دنبال فيلتر هاي رنگي نرفتيم.

*همکاري شما با نصير ملکي جو چگونه شکل گرفت؟
فلامک جنيدي : در ابتدا متن را مطالعه کردم و بعد از آن نمايش هاي قبلي نصير ملکي جو توسط لوح فشرده اي که گروه در اختيار م گذاشت بررسي کردم و حس کردم پروژه مناسبي است.
رامين ناصر نصير: در گذشته يکي از نمايش هاي نصير ملکي جو را نظاره کرده بودم و بعد از پيشنهاد نصير ملکي جو و خوانش متن قبول کردم که در اين نمايش همکاري داشته باشم.

*چرا فعاليت شما در عرصه تئاتر کمرنگ شده است ؟
رامين ناصر نصير: حضور من در عرصه تئاتر کمرنگ نشده است.هميشه سعي کردم کارهايي را انتخاب کنم که هميشه براي مخاطب تصويري خوب بجاي بگذارد.

*آيا کتاب جديدي را براي ترجمه داريد ؟
- بله ، در حال حاضر مشغول بازي در نمايش «مسخ» هستم . بعد از اتمام اين نمايش طي قراري که با ناشر خودم دارم قرار است، دو کتاب جديد را روانه بازار نشر کنم.

*فعاليت شما در پروژهاي تئاتر پر رنگ شده است ، آيا اين روند همکاري شما با گرو هاي تئاتري ادامه دار است ؟
اشکان خطيبي : در ابتدا بايد بگويم هر ميزان که بتوانم به گروهاي تئاتري کمک مي کنم . هر زماني که دوستانم بخواهند که من در کنار گروه آنها حضور داشته باشم ،سعي مي کنم با تمام وجود در کنار آنها باشم.

*اولويت انتخاب شما در بازيگري کدام مديوم است؟
فلامک جنيدي: اوليت خاصي ندارم ، اما هميشه سعي کردم کار مناسب را انتخاب کنم.
رامين ناصر نصير:حضور من بيشتر در تلويزيون بوده است، اما سعي کردم با انتخاب مناسب ، بازي خودم را در تئاتر محک بزنم و اجرايي متفاوت را به مخاطب ارائه دهم.

*چقدر نمايش «مسخ» ذهن مخاطب شما را در بر مي گيرد و به نوعي ما به ازاي بيروني دارد؟
نصير ملکي جو : در اين نمايش بيشتر سعي کرديم تلنگر بزنيم و فضايي جديد را به مخاطب نشان بدهيم تا تماشاچي با ترسيم اين فضا تصويري متفاوت را در ذهن خود تداعي کند.

*کلام آخر ؟
- فکر نمي کنم مطلب خاصي مانده باشد . اميدوارم بعد از اين گفت و گو مخاطبان به تماشاي نمايش «مسخ» بنشينند.



گرد آوري : گروه فرهنگ و هنر سيمرغ

منبع:banifilm.ir

مطالب پيشنهادي:

«زندگي سفيد» امين حيايي!!!معرفي کتاب هاي مورد علاقه ي هاليوودي ها+ تصاويرالناز شاکر دوست در يک انيميشن+ تصاويرنگار جواهريان و رامبد جوان در «پريدن از ارتفاع»+ تصاويرهديه تهراني به روز مبادا رسيد+ تصوير
http://www.CheKhabar.ir/News/24026/پديده اي به نام «مسخ»
بستن   چاپ