ظروف تفلون، مسي يا چدن؟ کدام برا پخت و پز بهتر است؟
يکشنبه 19 ارديبهشت 1395 - 12:37:26 AM
چه خبر - چه ظرفي براي پخت و پز مناسب تر است؟

ظروف مسي براي پخت و پز

در گذشته بسياري از افراد به دليل اينکه ظرف مسي داراي رسانايي حرارتي بالايي است از آن براي جوشاندن آب و تهيه انواع غذا ها استفاده مي کردند و برخي با اعتقاد بر اينکه استفاده از ظروف مسي باعث افزايش مس موجود در بدن مي شود آن را به کار مي بردند.
همچنين در گذشته رسم بوده که ملاقه يا کفگير آهني در ظرف غذاي در حال جوشيدن قرار مي دادند تا مس موجود در ظرف غذا را بيشتر جذب غذا کرده و بدن هر دو عنصر مس و آهن را دريافت کند.

مس يکي از فلزات حلال و نسبت به حرارت و مواد اسيدي حساس است و مي تواند با مواد غذايي واکنش ايجاد کند. براي جلوگيري از فعل و انفعالات شيميايي مس با مواد غذايي، داخل ظرف هاي مسي را با لايه ايي از قلع يا فولاد زنگ نزن مي پوشانند.
اگر ظروف مسي به شکل مناسبي قلع اندود نشده باشند و يا از مواد حاوي سرب براي قلع اندود شدن استفاده شده باشد، اين عنصر مي تواند پس از ورود به غذا در دراز مدت سبب بروز مسموميت شود.

اين ظروف در برابر حرارت و اسيد کاملا ناپايدارند و در حرارت بالا و در مقابل مواد غذايي اسيدي لايه سفيد قلعي آنها از بين مي رود و رنگ مس آشکار مي شود.
در صورتي که ظروف مسي قلع اندود نشده باشد و يا لايه قلعي آن از بين رفته باشد باعث ورود يون مس به غذا در طولاني مدت و ايجاد تاثيرات نامطلوب بر اندام داخلي بدن و ذخيره شدن تدريجي آن در کبد شده و به مرور زمان سبب از کار افتادن اين عضو مي شود.

طروف چدن براي پخت و پز

ظروف چدني نيز داراي عمر بسيار بالا هستند و براي پخت طولاني مدت مناسبند اما بايد بعد از پخت، مواد غذايي از آن خارج شوند تا اکسيد نشود.
بايد مواظب خريد ظروف چدني در بازار به دليل وجود تقلب در توليد بود و برند هاي معروف را که نشان استاندارد داشته باشند خريداري کرد.

ظروف تفلون براي پخت و پز

ظروف تفلون هرچه گرم تر شوند احتمال آزاد شدن بخارات سمي از آنها بيشتر است.
اين ظروف هرچه نو تر باشد با قرار گرفتن ظرف خالي در معرض حرارت زياد، تاثيرات سوء آن بيشتر است.
با توجه به فلزات بکار رفته در اين ظروف، در صورت خراشيده شدن لايه تفلون از بازسازي آن خودداري کنيد و بهتر است پس از ايجاد خراش در لايه تفلون از اين ظروف استفاده نشود.

زودپز

زود پز به دليل افزايش حرارت و کاهش زمان پخت و حفظ آب درون مواد غذايي بهترين وسيله اي است که براي پخت غذا مي توان از آن استفاده کرد.



منبع : salamatnews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/23916/ظروف تفلون، مسي يا چدن؟ کدام برا پخت و پز بهتر است؟
بستن   چاپ