مسائل اقتصادي را چگونه به کودک مان آموزش دهيم؟
يکشنبه 19 ارديبهشت 1395 - 12:03:53 AM
چه خبر -
رابرت کيوفسکي نويسندهء کتاب « پدران پولدار، پدران فقير » مي گويد که آموزش مسايل اقتصادي به کودکان را بايد از سن کم شروع کرد. او مي گويد که تجربه نشان داده که اگر به کودکان اصول سادهء اقتصاد آموخته شود آن ها در بزرگسالي بهتر مي توانند مسايل مالي خود را مديريت کنند و کم تر پول خود را هدر مي دهند، اين ها توصيه هاي دکتر رابرت کيوفسکي براي در ميان گذاشتن مسايل اقتصادي با کودکان و چگونگي طرح اين مسايل است. استفاده از چک هاي شخصي را به کودکان خود ياد بدهيدپول ماهانهء کودکان خود (پول توجيبي) آنها را به صورت يک جا پرداخت نکنيد. به آنها بگوييد که در طول يک ماه در آن حدي که شما در نظر گرفته ايد اعتبار دارند. هر زمان که به پولي نياز داشتند بايد با يک کاغذ به شکل چک آن مقدار پول را دريافت کنند. در صورتي که در يک ماه مبلغ مورد نظر آنها از مبلغي که شما در نظر گرفتيد بيشتر شد به آنها توضيح بدهيد که اين پول را از حساب ماه بعد آن ها کسر خواهيد کرد. اگر در اين شيوه سخت گيري به خرج دهيد آنها متوجه معناي واژه هايي چون اعتبار داشتن و بدهکار بودن خواهند شد .
از کودکان خود بخواهيد که پس انداز کنندکودکان و نوجوانان معمولا به راحتي پول خرج مي کنند و علاقه اي به پس انداز کردن ندارند اما بايد اين مساله را به آنان آموخت که پس انداز کردن يکي از بهترين مسايل زندگي پيش روي آنهاست با هدف قرار دادن يک چيز مهم و دوست داشتني براي کودکان، مثلا يک دوچرخه يا يک بازي کامپيوتري يا يک عروسک مي توان پس انداز کردن را به آن ها آموخت. کافي است به کودک تفهيم شود که براي خريد هر کدام از اين موارد بايد در هر ماه مبلغ مشخصي از پولش را کنار بگذارد و به آن دست نزند. براي تشويق کودک مي توان پس از چند ماه باقي ماندهء پول را به عنوان جايزه به او داد.
آموزش سه شيوهء پس اندازپس از اين که به کودکان شيوهء پس انداز کردن را آموختيد به آنها بگوييد که پس انداز کردن را مي توان در سه بخش مجزا تعريف کرد. بهتر است براي آموزش اين سه نوع پس انداز به کودکان از سه شيوه استفاده کرد. کيوفسکي اين گونه پيشنهاد مي دهد: «بهتر است که براي کودکان سه فرم را در اين گونه تعريف کرد، اول پس انداز طولاني مدت که بهتر است در اين فرم کودکان پول معيني را در هر سال به شما بسپارند تا براي خريد وسايل مورد نياز خودشان در آينده از آن استفاده کنند، در فرم کوتاه مدت مي توان قلک يا جعبه اي به کودک داد تا پول هفتگي يا ماهانهء خود را در آن نگه دارد و خود مسوول دخل و خرج آن باشد.
در مورد سوم که در نظر گرفتن آن کاملا اختياري است مي توان از کودک خواست که پول هاي خرد و بسيار کم را که به نظرش ارزشي ندارند براي مصارف خيريه و اعانه دادن پس انداز کند، کودک با تمرين پس انداز کردن هاي اين گونه مفاهيم اقتصادي زيادي را متوجه خواهد شد.





منبع : radiosalamat.ir



مطالب پيشنهادي :
مردان بيشتر فکر پس انداز هستند يا زنان؟با 5 راه ساده در هزينه هاي مواد غذايي صرفه جويي کنيد!14 راه براي اينکه شما کمتر خرج کنيد!پول درآوردن در شرايط بد اقتصاديچطور از حساب هاي بانکي مان محافظت کنيم؟
http://www.CheKhabar.ir/News/23826/مسائل اقتصادي را چگونه به کودک مان آموزش دهيم؟
بستن   چاپ