سوالاتي که در مصاحبه هاي استخدامي مطرح مي شود + پاسخ
شنبه 18 ارديبهشت 1395 - 11:47:39 PM
چه خبر - مصاحبه هاي استخدامي معمولا زماني برگزار مي شود که يک کارفرما قصد دارد از بين رزومه هاي مختلفي که به دستش رسيده و از بين متقاضيان مختلف يک شغل بهترين فرد را انتخاب کند و به يک توافق دو طرفه دست يابد. اين توافق دو طرفه عبارت از رضايت دو طرف گفتگو(کارفرما و کارجو) مي باشد.در اين زمان هرعمل شما زير ذره بين کارفرما قرار دارد و در تصميم گيري او موثر خواهد بود پس در اين گزارش مي کوشيم شما را با بهترين راهکارها آشنا کنيم.
شما قهرمان هستيددر هنگام مراجعه به يک مصاحبه شغلي خودتان را به عنوان نقش اول يک آگهي بازرگاني در نظر بگيريد ، در آگهي هاي بازرگاني هدف جذب حداکثري مخاطب و ترغيب آنها به خريد کالاست . شما هم بايد بکوشيد هرآنچه را در دانشگاه و مراحل مختلف تحصيل آموخته ايد به بهترين نحو به کارفرما ارائه کنيد ونظر او را به خودتان جلب کنيد او بايد مطمئن شود شما همان هستيد که او مي خواهد. پس سعي کنيد به کوچکترين جزئيات حتي طرز پوششتان هم دقت کنيد.
انتخاب شغل صحيحدنيا دنياي تخصص است. پس وظيفه اصلي شما اين است که در بين فرصت هاي شغلي به دنبال آنهايي بگرديد که با تخصص هاي شما تطابق داشته باشند. کارفرما ها هم دقيقا دنبال همين هستند. آنها به کساني که متخصص نيستند و ادعا مي کنند نيازي ندارند. آنها به کساني نياز دارند که متخصص و صاحب سبک هستند. پس سعي کنيد نياز هاي کاري شغل مورد درخواستتان را بشناسيد و با طرح و برنامه وارد دفتر مدير عامل شويد در غير اينصورت موفقيت شما دشوار خواهد بود.
گسترش دايره اطلاعاتمثبت باشيد و با ديدي مثبت صحبت کنيد هرچه دايره اطلاعات و دانسته هاي شما بيشتر باشد کارفرما را بهتر و سريعتر جذب خواهيد کرد در غير اينصورت اون مردد خواهد ماند. براي جلب نظر مديريت بايد يک کارجوي متفاوت باشيد اگر مثل سايرين باشيد کارفرما مايوس مي شود پس سطح اطلاعات و راهکارهايي که ارائه مي دهيد بهترين راه تمايز شماست.
مهمترين مباحث مطرح در مصاحبه شغليکارفرما براي اينکه به يک جمع بندي کلي برسد و تصميمي بگيرد سعي مي کند جنبه هاي مختلف را بسنجد از ويژگي هاي شخصيتي شما گرفته تا مهارت ها و توانايي هايتان. معمولا در همه مصاحبه هاي شغلي سوالات زير پرسيده مي شوند:_ سوابق شغلي_ تجربه کاري_ شخصيت_ تحصيلات و مهارت‌ها_ انگيزه و اهداف
مهم‌ترين پرسش‌هاي مصاحبه‌کننده :درباره فعاليت‌هاي شغلي خودتان توضيح دهيد؟پاسخ شما به هر يک از اين پرسش ها بخشي از شخصيت شما را نمايان مي کند و در واقع مشخص مي کند براي کار مناسب هستيد يانه.
جواب هايي که مي توانيد به پرسش ها بدهيد :_ درباره فعاليت‌هاي شغلي خودتان توضيح دهيد؟اين پرسش فرصتي است تا مصاحبه‌شونده به طور خلاصه فعاليت‌ها و سوابق شغلي و تحصيلي خويش را شرح دهد. مي‌توانيد نتايج تحقيق‌ها و تجربه‌هاي خودتان را در دوره دانشجويي درباره پروژه‌هاي مرتبط توضيح دهيد.
_ چرا شرکت ما را انتخاب کرديد؟اين پرسش کاملاً جنبه روان‌شناختي دارد. در واقع بهترين شرايط را براي بيان تحقيق‌ها ايجاد مي‌کند. هر آنچه را که درباره فعاليت‌، بازدهي، موقعيت تجاري و مخاطبان مي‌دانيد، براي مصاحبه‌کننده شرح دهيد. چالش‌ها و فرصت‌ها، امتيازهاي ويژه همکاري با اين شرکت و درنهايت ديدگاه ذهني مصاحبه‌شونده براي مصاحبه‌کننده با اين پرسش مشخص خواهد شد.
_ اگر مشکلي براي شما پيش بيايد چگونه آن را حل خواهيد کرد؟در اين بخش مي‌توانيد نمونه‌اي از خلاقيت‌ها و راهکارهاي موثر خودتان را در مواجهه با مشکلات کاري عنوان کنيد. هدف از طرح اين پرسش ميزان خلاقيت، مسئوليت‌پذيري و اراده شما در برابر حوادث مختلف است. در جايگاه کارجويي که تجربه خوبي از فعاليت در حوزه مرتبط با تحصيلات و مهارت خويش دارد؛ اين پرسش فرصتي ايجاد مي‌کند تا قدرت مديريت بحران و ظرفيت‌هاي مهارتي خودتان را توضيح دهيد.
_ نقاط ضعف و قدرت خودتان را بيان کنيد؟کافي است تا برترين ويژگي‌هاي شخصيتي و کاريتان را عنوان کنيد. روحيه کار گروهي، انتقادپذيري، حفظ آرامش و سلامت محيط کار، انظباط کاري، رفتار مناسب با همکاران و مسئوليـــــت‌پذيري از جمله عواملي هستند که حضور کارجويان را در مشاغل مختلف تضمين مي‌کنند. اما بحث درباره نقاط ضعف يکي از پرسش‌هاي سنتي است که هنوز در برخي از مصاحبه‌ها استفاده مي‌شود و کارجويان نيز از طرح آن بسيار متنفر هستند.
يک راهکار مناسب براي پاسخ به مصاحبه‌کنندهاگر درباره نقاط ضعف‌تان صحبت کنيد؛ قطعاً در جلسه مصاحبه‌ پذيرفته نخواهيد شد. اگر هم با جديت بگوييد که نقطه ضعفي ندارم و بسيار سخت‌کوش هستم؛ مصاحبه‌کننده سخنان شما را جدي نمي‌گيرد.
به شکلي منطقي اين پرسش را پاسخ دهيد. مثلاً مي‌توانيد بگوييد: امنيت شغلي و کسب درآمد از اولويت‌هاي انتخاب من براي همکاري هستند. اما محـيط کار و رفتار متقابل مدير و همکاران نيز جايگاه ويژه‌اي دارد. قطعاً اگر بستر مناسبي براي فعاليت ايجاد نشود؛ هرگونه حاشيه‌پردازي نه تنها بهره‌وري را کاهش مي‌دهد، کارمندان را نيز از محيط کار بيزار مي‌کند.




منبع : banki.ir



مطالب پيشنهادي :
ده دقيقه سرنوشت ساز در مصاحبه شغليآداب مصاحبه شغلي4 عامل مخرب در مصاحبه هاي استخداميپانزده پرسش متداول در مصاحبه هاي استخدامي10 قاعده براي موفقيت در مصاحبه شغلي
http://www.CheKhabar.ir/News/23762/سوالاتي که در مصاحبه هاي استخدامي مطرح مي شود - پاسخ
بستن   چاپ