آيا خون دماغ بي دليل و يا خونريزي لثه هنگام مسواک زدن خطرناک است؟
شنبه 18 ارديبهشت 1395 - 12:05:15 AM
بيماري ترومبوسيتوپني يا کاهش پلاکت خون، علائم و درمان

يک عضو هيئت علمي گروه داخلي دانشگاه علوم پزشکي اصفهان گفت: خون دماغ شدن‌هاي بي‌دليل، خونريزي لثه هنگام مسواک زدن و خون ريزي‌هاي زير پوستي از علائم ابتلا به ترومبوسيتوپني يا کاهش پلاکت خون است.فريبرز مکاريان با بيان اينکه کاهش پلاکت خون به علل مختلفي ايجاد مي‌شود، اظهار کرد: کاهش پلاکت خون يک بيماري خود ايمني است و اين بيماري تا حدودي شبيه به بيماري آسم است و بدن، پلاکت‌هاي خود را به صورت غريبه مي‌شناسد و در اين حالت اقدام به تخريب پلاکت‌ها مي‌کند.

وي با بيان اينکه علل ابتلا به اين بيماري چندان روشن نيست، تصريح کرد: علل ترومبوسيتوپني مي‌تواند ارثي يا اکتسابي باشد، يا به علت ابتلا به بيماري‌هاي ويروسي يا عوامل تغذيه‌اي و مسري باشد. البته در بيماران مبتلا به اين بيماري، مغز استخوان پلاکت زيادي توليد مي‌کند، اما اين پلاکت‌ها در بدن بيمار سريعا تخريب مي‌شود. اين بيماري در کودکان شايع‌تر است و غالبا در عرض يک الي دو ماه خود به خود بهبود مي‌يابد.

درمان کاهش پلاکت خون در افراد بالغ طولاني‌تر است و در برخي موارد به صورت مزمن بروز مي‌کند که در اين حالت دارويي‌هايي مانند کورتون براي بيمار تجويز مي‌شود و در صورت عدم موفقيت درمان‌هاي دارويي اقدام به برداشتن طحال مي‌شود. اين عضو هيئت علمي گروه داخلي دانشگاه علوم پزشکي اصفهان با اشاره به اينکه در بيشتر موارد اين بيماري در بيماران با يک خونريزي خود را نشان مي‌دهد، خاطر نشان کرد: معمولا خون دماغ شدن‌هاي بي دليل يا خونريزي لثه‌ها هنگام مسواک زدن، نشان دهنده ابتلا به اين بيماري است.

از ديگر علائم ابتلا به اين بيماري خون ريزي‌هاي زير پوستي است و بهتر است افراد با ديدن اين علائم به پزشک مراجعه کنند. البته کاهش پلاکت خون ممکن است نشانه ابتلا به بيماري‌هاي ديگر باشد، اما به طور کلي خود اين بيماري يک بيماري خوش خيم است و اکثر بيماران دچار عوارض شديد و جدي نمي‌شوند. کاهش پلاکت خون در حالت مزمن در کودکان هر دو جنس تقريبا يکسان است، اما در بزرگسالان اين بيماري بيشتر در زنان ديده مي‌شود.

در مواقعي که پلاکت خون پايين مي‌آيد، بيماران نبايد با مبتلا شدن به اين بيماري ترس يا واهمه‌اي داشته باشند که ممکن است به کم کاري مغز استخوان و سرطان مبتلا شده‌اند. افرادي که اين بيماري (کاهش پلاکت) را دارند، بايد توسط متخصص داخلي يا متخصص خون بررسي شوند تا علت‌هاي ديگر کنار گذاشته شود.




منبع:isna.ir



http://www.CheKhabar.ir/News/23518/آيا خون دماغ بي دليل و يا خونريزي لثه هنگام مسواک زدن خطرناک است؟
بستن   چاپ