روش هايي جالب براي پس انداز کردن
شنبه 14 شهريور 1394 - 12:49:28 PM
به طور کلي مي توان پس انداز را به دو گروه پولي و غيرپولي تقسيم کرد. جوامع کم توسعه يافته، پس انداز کمتري دارند. اين اصل را مي توان به خانواده ها نيز تعميم داد. به اين معنا که خانواده هاي مرفه، پس انداز بيشتري دارند و هر چه وضعيت اقتصادي خانواده ضعيفتر باشد، پس انداز کمتري نيز دارد.
شايد ديگر به نوشتن اين اصول نيازي نباشد؛ زيرا همگان نسبت به آن آگاهي دارند و هر عقل سليمي آن را درک مي کند، اما نکته مهم اينجاست که ميزان شناخت و آشنايي با انواع پس انداز و آثار و نتايج آن براي فرد و خانواده به گفتگو نياز دارد و اطلاع چنداني از آن وجود نداشته باشد.

برخي از اين نکات را شرح مي دهيم:
1 _ به طور کلي مي توان پس انداز را به دو گروه پولي و غيرپولي تقسيم کرد
پس انداز غيرپولي شامل مجموعه وسايل و لوازم و موجودي هايي است که هر فرد و خانواده از آن برخوردار است. اين موجودي در دو گروه اقتصادي و اجتماعي جاي مي گيرند؛ يعني موجودي هايي که با پرداخت پول به دست آمده اند و مي توان آنها را دوباره به پول تبديل کرد و موجودي هايي که با روابط اجتماعي به دست مي آيند و به پول تبديل نمي شوند؛ اگر چه ممکن است مبناي دريافت پول نيز باشد. اين گروه آخر به نام سرمايه اجتماعي شناخته مي شود؛ مانند: اعتماد اجتماعي.

همچنين، در اين گروه، نگهداري مناسب از دارايي ها به نحوي که بيشترين سود را براي خانواده به همراه داشته باشد، اصل مهمي است. اين گروه را مي توان به نحوي سرمايه هاي افراد و خانواده ها نيز دانست، اما چگونگي مراقبت از آنها را مي توان پس انداز ناميد؛ زيرا افزايش عمر هر وسيله، از بين نرفتن آن، استهلاک آن در زمان طولاني‌تر در گروه اقتصادي موجب مي شود که خانواده ديرتر نسبت به خريد وسيله جايگزين اقدام کند.

به عبارت ديگر، خانواده، با فاصله زماني بيشتري براي خريد وسيله جايگزين، پول مي پردازد. اگر از وسايل زندگي و وسايل شخصي به خوبي مراقبت شود، با افزايش طول عمر آن، هزينه هاي ثابت خانواده کاهش مي يابد. با کاهش هزينه ها، از سويي امکان پس انداز پولي افزايش مي يابد و از سوي ديگر امکان برآوردن نيازهاي ديگر فراهم مي شود.

از اين رو، پس انداز تنها در قالب پس انداز پولي قرار نمي گيرد. در گروه اجتماعي نيز حفظ و تقويت سرمايه هاي اجتماعي مانند اعتماد موجب مي شود خانواده با مشکلات کمتري مواجه شود.

2 _ پس انداز يکي از راه هاي سهيم کردن نسل آينده در دارايي هايي است که امروز در اختيار ماست خانواده در طول حيات خود به دارايي هايي دست مي يابد که خواسته و ناخواسته بخش چشمگيري از آن در آينده به اعضاي جوان آن مي رسد.

همچنين، اين اعضا در طول رشد خود از اين دارايي ها بهره مي برند، اما حفظ و حراست از اين دارايي ها، تلاش براي افزودن بر آن از سويي موجب مي شود تا زندگي جاري با سهولت بيشتري پيش رود و از سوي ديگر آيندگان پشتوانه هاي قويتري داشته باشند.

3_ پس انداز - اقتصادي يا اجتماعي - سبب امنيت خاطر اعضاي خانواده مي شود. امنيت خاطر نيز سبب کاهش اضطراب و فشارهاي رواني مي شود.
از آن جايي که خانواده، در فرايند حيات خود به شکل هاي گوناگون با مسائل و مشکلات متعددي مواجه مي شود، پس انداز کردن يکي از راه‌ حل هاي اين مشکلات خواهد بود؛ از اين رو، خانواده هايي که پس انداز دارند، امنيت خاطر بيشتري دارند و در زندگي احساس ثبات و پايداري بيشتري مي کنند.

4_ پس انداز تنها با فعاليت سرپرست خانواده حاصل نمي شود، بلکه همه اعضاي خانواده در آن سهيم اند
مديريت داخلي خانه همچون: مديريت صحيح هزينه ها و فرزندان با صرفه‌جويي؛ يعني استفاده بهينه از وسايلي که در اختيار دارند و وسايل منزل به پس انداز خانواده کمک مي کند؛ از اين رو، پس انداز امري مشارکتي است.

مشارکت نه به اين معنا که ديگران را مجبور به انجام دادن فعاليتي کنيم که به پس انداز منتهي شود، بلکه به اين معنا که ديگران خود با شناخت و آگاهي از لزوم و ضرورت و بنا بر ميل و اراده خود به آن بپردازند؛ از اين رو، گفتگو در خانواده درباره ‌راه هاي پس انداز و رابطه صرفه جويي با آن و تأثير پس انداز در زندگي آينده و نقش آن در ايجاد اطمينان خاطر و کاهش فشارهاي رواني، به مشارکت درست و فعال اعضاي خانواده مي انجامد.
بنابر اين، درباره پس انداز بيشتر بينديشيم و راه هاي گوناگون آن را بررسي کنيم و براي به دست آوردن آن اقدام کنيم. به هر ميزان و از هر کجا که آغاز کنيم، براي خود و ديگران مفيد خواهد بود.




www.
منبع : yjc.ir



مطالب پيشنهادي :
10 دليل پدربزرگانه براي پس انداز کردن
5 راهكار براي پس‌انداز کردن
يک برنامه خوب براي خرج کردن و پس انداز کردن
روشهاي پس انداز نمودن پول
رهنمودهايي مهم براي پس انداز کردن پول!
http://www.CheKhabar.ir/News/2334/روش هايي جالب براي پس انداز کردن
بستن   چاپ