دروغ هايي که به پزشکان مي گوييم!!
دوشنبه 13 ارديبهشت 1395 - 11:04:12 AM
با پزشک تان صادق باشيد

ممکن است گاهي پزشکان به دليل مشغله زياد، از دروغ بودن برخي حرف هاي بيماران مطلع نشوند، و يا فراموش کنند برخي سوال ها مانند سوالات مربوط به تداخل هاي دارويي را از آنها بپرسند، اما خود افراد بايد متوجه باشند که، برخي نکات ضروري را با پزشک در ميان بگذارند و يا راجع به خود دروغ نگويند، زيرا اين دروغ ها ممکن است سلامت شان را به خطر بياندازد.

متأسفانه برخي افراد هر چقدر هم که صادق باشند، گاهي در مواجهه با پزشک، به دليل ترس يا خجالت و يا غرور بيجا، حرف هاي دروغ مي زنند. ولي بايد از اهميت اين موضوع آگاه شده و اين رفتار را ترک کنند. براي ملموس تر شدن اين موضوع به تعدادي از اين دروغ ها اشاره مي کنيم.

من سال هاست که سيگار نمي کشم

واضح است که بسياري از بيماري ها به دنبال مصرف سيگار و قرار گرفتن در معرض دود آن، به سراغ ما مي آيند. متأسفانه درصد زيادي از افراد سيگاري به پزشک خود دروغ مي گويند و سيگاري بودن خود را مخفي مي کنند. اين موضوع بسيار ناگوار است، به دو دليل:

- سيگار بر سلامت بدن اثر منفي دارد و مي تواند خطر ابتلا به بيماري هاي چشمي، پوسيدگي دندان، از دست رفتن شنوايي و ... را افزايش دهد.

- امروزه پزشکان مي توانند راه هاي زيادي را به بيماران نشان دهند، تا بتوانند از شر اين ماده ي مهلک رها شوند، اما با دروغ گفتن تنها خود فرد، از بين مي رود.

من خوب هستم

برخي افراد نگران اين هستند که گفتن ناراحتي و بيماري خود به پزشک، بر پرونده ي سلامت شان اثر منفي بگذارد.

برخي افراد بدون در نظر داشتن شرايط بدني خود، از گياهان دارويي خاصي استفاده مي کنند و براي مثال دچار اختلال در فشار خون مي شوند، ولي به پزشک در اين رابطه دروغ مي گويند يا چيزي نمي گويند.

اين افراد سوابق بيماري درج شده در پرونده ي سلامت شان را، مانعي براي برخورداري از برخي انواع بيمه ها، گرفتن گواهينامه رانندگي و غيره مي دانند.

ولي بهتر است مشکلات خود را حتما به پزشک بگوييد. گاهي مخفي نگه داشتن برخي بيماري ها مانند بيماري هاي قلبي ممکن است به قيمت جانتان تمام شود.

من واقعا صدمه ديده ام، يا بيمار هستم

متاسفانه برخي افراد براي تجويز داروهاي مخدر توسط پزشک، براي گرفتن گواهي پزشکي و گرفتن مجوز عبور و مرور و پارک ماشين، در مناطق مربوط به معلولين، به پزشک خود دروغ مي گويند.

من حسابي ورزش مي کنم

دروغ گفتن درباره ي سيگار کشيدن، برنامه غذايي و ورزش بسيار متداول است. متأسفانه افراد زيادي براي فرار از داشتن برنامه تغذيه اي محدود و يا ورزش به پزشک خود دروغ مي گويند.

شايد در برخي افراد غرور و در برخي خجالت دليل اين موضوع باشد، اما بايد دانست که ممکن است با اين دروغ ها در معرض فشار خون بالا، بيماري عروق کرونر، اضطراب، افسردگي و حتي برخي از سرطان ها قرار بگيريم.

من هرگز افسرده نمي شوم

بسياري از ما هيچ تمايلي به به بيان احساس دروني خود حتي با پزشک نداريم، مخصوصا در رابطه با مشکلات روحي رواني اين موضوع بارزتر است. در حاليکه عدم درمان افسردگي، مي تواند آسيب هاي جدي، به فرد وارد کند.

تأخير در درمان بيماري هاي روحي و رواني، مي تواند منجر به آسيب هاي جدي مغزي شود.

فقط از برخي گياهان دارويي استفاده مي کنم

برخي افراد بدون در نظر داشتن شرايط بدني خود، از گياهان دارويي خاصي استفاده مي کنند و براي مثال، دچار اختلال در فشار خون مي شوند، ولي به پزشک در اين رابطه دروغ مي گويند يا چيزي نمي گويند.

آگاه باشيد که برخي داروهاي گياهي، مي توانند بالقوه براي برخي افراد خطرناک باشند، پس هرگز بدون کسب اطلاعات کافي از آنها استفاده نکنيد.

هيچ داروي ديگري مصرف نمي کنم

آدم ها موجودات پيچيده اي هستند و همه ي ما اين را خوب مي دانيم. برخي افراد براي يک بيماري نزد پزشکان مختلف مي روند، يا به اين دليل که نمي دانند، مشکل فعلي شان با مشکل قبلي شان يکي است، يا نه. و يا اينکه مي خواهند نظرات پزشکان مختلف را بدانند تا خيالشان راحت شود.

متاسفانه بارها ديده شده که تداخل هاي دارويي، صدماتي به افراد وارد آورده است. براي مثال شخصي داروي رواني مصرف مي کند و چون آن را بي ربط به مشکل جديدش مي داند، اين مطلب را مخفي نگه مي دارد و از پزشک جديدش، داروي فشار خون دريافت مي کند. اين تداخل يکي از مواردي است که، فرد را گاهي به کام مرگ مي کشاند.

من يک زندگي کاملا سالم دارم

رفتارهاي پر خطري، مانند استعمال مواد مخدر و يا داشتن روابط جنسي ناسالم و خارج از قانون، از مواردي هستند که مي توانند سبب بيماري هايي، از جمله مشکلات کبدي شوند. براي مثال بيماري هپاتيت و يا بيماري هاي مقاربتي، که مي توانند ناشي از اين رفتارها باشند، اگر از پزشک مخفي شوند، شايد به سختي قابل درمان باشند.

من قرص هايم را سر وقت مي خورم

افرادي که به دليل فراموش کردن، ترس از عوارض جانبي دارو، و يا نپرداختن هزينه اي براي دارو، مصرف آن را ترک مي کنند، مي توانند باعث تشخيص اشتباه از جانب پزشک شوند.





منبع: tebyan.net



http://www.CheKhabar.ir/News/23138/دروغ هايي که به پزشکان مي گوييم!!
بستن   چاپ