به وقت اضطراب و استرس بجاي شيريني اين ها را بخوريد تا آرام شويد!
9 ارديبهشت 1395 - 11:18:26 ق.ظ

به گفته موسسه ملي سلامت روان ايالات متحده، اختلالات اضطرابي شايع ترين بيماري رواني در اين کشور است و 40 ميليون نفر از افراد بالاي 18 سال با اين اختلالات مبارزه مي کنند. در اين ميان اضطراب و افسردگي دو اختلال توامان هستند و حدود نيمي از کساني که از اضطراب رنج مي برند، درجاتي از افسردگي را هم تجربه مي کنند.

درمان هاي خاص و داروها مي توانند به کاهش بار اضطراب کمک کنند اما توصيه کارشناسان بر اين است که راهکارهاي تغذيه اي در مديريت علائم اين اضطراب اهميت زيادي دارد.


عوامل تسکين دهنده علائم اضطراب:-رعايت رژيم غذايي متعادل -نوشيدن آب کافي براي هيدراته ماندن -اجتناب از الکل -جلوگيري از استعمال دخانيات-استفاده از کربوهيدرات هاي پيچيده نيز به تنظيم سطح قند خون و احساس آرامش بيشتر کمک مي کند.
رژيم غذايي مناسب براي مبتلايان به اختلالات اضطرابي

يک رژيم غذايي سرشار از غلات کامل، سبزيجات، ميوه ها، و اجتناب از غذاهاي فرآوري شده براي مبتلايان به اختلالات اضطرابي مهم است.

ارتباط افت قند خون و ترشح هورمون استرس

هرچه قندهاي ساده بيشتري صرف کنيم، قند خون سريع بالا و نهايتا پايين مي آيد. با افت قندخون برخي هورمون ها نظير هورمون استرس در بدن ترشح مي شوند تا قند را حفظ کنند و حالتي شبيه شرايط و حالت هاي استرس در ما رخ مي دهد. در اين شرايط معمولا برخي تصور مي کنند فشارشان پايين است و سعي مي کنند شيريني بخورند تا آرامش خود را بازيابند. به مرور شخصي که اين رويه را پيش مي گيرد به مواد قندي معتاد مي شود و با آن آرامش مي يابد. اثر اين موضوع به خصوص در کساني که استرس در آنها به شکل اضطراب است، بيشتر ديده مي شود.


غذاهايي که اضطراب تان را کاهش مي دهند:-مواد غذايي سرشار از منيزيوم شامل سبزيجات برگ سبز از قبيل اسفناج، چغندر، حبوبات، آجيل، دانه ها و غلات سبوس دار، در کاهش علائم اضطراب و ايجاد آرامش نقش مهمي دارند.-غذاهاي غني از روي مانند گوشت گوساله، جگر، زرده تخم مرغ، براي مبتلايان به اضطراب توصيه مي شود.-اسيدهاي چرب امگا 3 موجود در ماهي هاي چرب نيز همين اثر را دارد.-مصرف غذاهاي پروبيوتيک نيز در کاهش اضطراب موثر است. پروبيوتيک هاي موجود در کلم ترش، کفير و ساير محصولات لبني مفيد است.-مارچوبه نيز خواص ضد اضطرابي اش تاييد شده است.-مواد غذايي غني از ويتامين هاي گروه ب از قبيل بادام و آووکادو توصيه شده اند.
آيا آنتي اکسيدان ها ضد اضطرابند؟

به نظر مي رسد احساس اضطراب با کاهش سطح آنتي اکسيدان ها ارتباط داشته باشد. بنابراين رژيم غذايي سرشار از آنتي اکسيدان ها ممکن است به کاهش علائم اختلالات اضطرابي کمک کند.

منابع آنتي اکسيدان :-لوبيا-ميوه هايي مانند سيب، آلو، گيلاس-انواع توت ها از قبيل تمشک، توت فرنگي، زغال اخته-آجيل شامل گردو-سبزيجات از قبيل کنگر فرنگي، کلم پيچ، اسفناج، چغندر، کلم بروکلي-ادويه جات و ترشي جات شامل زردچوبه و زنجبيل

اگر علائم اضطراب شديد باشد و بيش از دو هفته با وجود رعايت رژيم غذايي متعادل طول بکشد، بايد حتما با پزشک تان مشورت کنيد.

فراموش نکنيد که: عادت بدغذايي و تغذيه نادرست مي تواند توان ذهني را در مواجهه با عوامل استرس زا کاهش دهد و درنتيجه مديريت شرايط استرس زا خدشه دار مي شود و اين مساله به ضرر فرد است. دوم آنکه تغذيه خوب و درست به فرد کمک مي کند از حداکثر توانايي رواني و جسمي خود بهره بگيرد و با شرايط استرس زا بهترين مقابله را داشته باشد.





منبع:salamatnews.com


http://www.CheKhabar.ir/News/22872/به وقت اضطراب و استرس بجاي شيريني اين ها را بخوريد تا آرام شويد!
بستن   چاپ