علت مرگ هاي ناگهاني در جوانان ورزشکار چيست؟
4 ارديبهشت 1395 - 11:06:36 ق.ظ
دلايل اصلي مرگ هاي ناگهاني بطور خلاصه


دکتر قاسم قارون، عضو انستيتو تشخيص و درمان‌ درد در فرايبورگ آلمان دليل اين نوع مرگ‌ها را شوک آنافيلا‌کسي مي داند. روش‌هاي درمان اين شوک وسيع و فوري در زير توضيح داده ميشود اما قبل از آن بايد به دنبال پاسخ به سوالهايي باشيم.

الف) چرا تعداد اين موارد زياد شده است؟ب) چرا اکثراً صحبت از مرگ ناگهاني در سنين پايين و متوسط است؟ج) چرا داستان در همه کم‌ و‌بيش يکي است؟به زبان ساده اطرافيان مي‌گويند چيزيش نبود. اصلا دکتر نرفته نبود، يکدفعه گفت حالم بده، سرم گيج مي‌ره، نفسم درنمياد، دارم خفه مي‌شوم. اگر بيمار در منزل فوت نکرد و به مراکز درماني رسيد اقدامات لازم انجام مي‌گيرد ولي باز هم شنيده مي‌شود که مجددا فشارش افتاد، پزشکان هم نفهميدند. چيزي هم پيدا نکردند. چرا؟ه) تشخيص (البته نه تشخيص اصلي) هم اکثراً بعد از مرگ در همه مشابه است؛ ايست قلبي.


با توجه به نکات فوق چند پديده قابل ذکر است:
اول: ازدياد و تکرار بيماري‌هاي حساسيتي در سنين پايين مانند بيماري آسم و کوليت ‌نويرودرميت (Neurodermitis)، چيزي که 40-30سال پيش در بچه‌ها خيلي کم مشاهده مي‌شد که خود دليل تشديد سريع اشباع ظرفيت دفاعي بدن در اثر آلودگي‌هاي زيست‌محيطي و تغذيه صنعتي است.

دوم: گزارش‌هاي بين‌المللي درباره ازدياد مرگ‌هاي مشکوک در سال‌هاي اخير در اثر شوک آنافيلا‌کسي.

پس مي‌توان نتيجه‌گيري کرد که عوامل و آمار بايد با هم مرتبط باشند.


اصولا اگر به هر دليل فقط 4دقيقه اکسيژن به مغز نرسد مرگ انسان حتمي است، که ممکن است:

1. پمپ اکسيژن‌رسان از کارافتاده باشد؛ يعني ايست قلبي.2. مواد اکسيژن‌رسان قابليت حمل اکسيژن را يا در اثر حجم‌ کم (در اثر خونريزي شديد) يا به‌دليل نداشتن مواد ناقل اکسيژن ( دراثرکم‌ خوني) از دست داده باشند.3. فاکتور1 و 2 طبيعي است ولي حالت سومي هم وجود دارد و آن اين است که برگشت خون به قلب در اثر اتساع بيش‌از‌حد عروق محيطي چنان کم‌ شده باشد که پمپ يعني قلب درعمل خالي بزند. حالتي که در شوک و سقوط شديد فشارخون به هر دليل مانند مارگزيدگي يا مسموميت بوجود مي آيد.


مرگهاي ناگهاني اخيربدون سابقه و آثار بيماري، در عکس‌العمل‌هاي حساسيتي و آلرژي به‌دليل شوک آنافيلاکسي ناشي از عدم تحمل غذايي يا حساسيت دارويي يا در اثرمصرف مواد افيوني است بوجود مي آيند. با توجه به توضيحات فوق بايد علت مرگ هاي ناگهاني افراد نسبتا جوان درايران هم مشابه موارد گزارش شده خارج از کشور، يک نوع شوک وسيع از نوعي حساسيتي دارويي يا غذايي باشد.



روش‌هاي پيشگيري از مرگ‌هاي ناگهانيالف- در موارد مشابه و مشکوک مي‌توان به کمک پزشک، به درمان شوک يعني استفاده از سرم وريدي و داروهاي ضد‌حساسيتي اقدام کرد.ب – اگر دسترسي فوري به پزشک نبود، بايد حداقل با بالا گذاشتن پا‌ها در حالت درازکش به برگشت بهتر خون به قلب کمک کرده و از تغذيه اضافي موقتا خودداري کنيد.



اما مهم‌ترين درمان اين نوع شوک‌ها، پيشگيري است و مفيد‌ترين و بهترين توصيه، آگاهي از مشکلات حساسيتي است زيرا تنها با رعايت عوامل تحريکي مي‌توان از خيلي از دردسر‌هاي پزشکي و درماني در امان بود.

حساسيت، آلرژي يا عدم‌تحمل غذايي (Food Intolerance) ، يک علم جديد و بحث مفصلي است که قبل از هر علم پزشکي قرن‌ها به‌طور تجربي به آن اشاره شده است. بقراط2400 سال پيش به اثر تحريکي پنير روي بيماران ميگرني اشاره کرده که بعد‌ها بوعلي‌سينا و رازي هم به اين مسئله توجه داشته و در درمان از پرهيز و تغذيه کمک مي‌گرفتند. نه‌تنها تجربه‌هاي سنتي در ملت‌ها و در تمدن قديم بلکه تحقيقات جديد به اين نتيجه رسيده که با تغيير محتوا و نوع تغذيه، بشر به دست خودش باعث گرفتاري سلامتي شده و بي‌اطلاع، بهاي سنگيني در اين راه پرداخت مي‌کند؛ چرا که شرايط زيست‌محيطي و تغذيه‌اي با داده‌هاي اوليه تکاملي بشر هماهنگي ندارد.


تحقيقات نشان مي‌دهد که 70درصد هزينه‌هاي درماني قابل اجتناب است اگر انسان به نيازهاي اوليه هزاران سال پيش خود توجه کند. اين تحقيقات همچنين مي‌گويد عدم‌تحرک و تغذيه صنعتي بزرگ‌ترين دشمن انسان امروزي است و اگر براي تهيه غذا چون گذشته چند کيلومتري راه مي‌رفت، غذاي ساده و خام داشت و آن را سخت مي‌جويد خيلي سالم‌تر بود.


متأسفانه مردم به کمک کمپاني‌هاي مواد غذايي نه تنها اطلاع و علاقه‌اي به تغذيه ساده او‌ليه ندارند بلکه به تجربيات و گفته‌هاي سنتي و مذهبي اجداد خويش هم توجه نمي‌کنند. نمونه آن پيشرفت بيماري‌ها در پيروان اديان مختلف است که ديگر چندان پايبند به تغذيه سنتي نيستند.


يـکي از دلايل بـيــمـاري‌ها عدم‌همخواني و عدم‌تجانس تغذيه امروزه با سيستم ژنتيک يعني ساختار اوليه بدن است که نسل‌ها با آن سازگاري داشته که اين مسئله اکنون از بين رفته است. 50سال پيش کالباس و سوسيس در بين خانواده‌هاي ايراني به‌خصوص در شهرستان‌ها ناپاک و ممنوع بود. آنچه امروزه از تغيير عقيده و شدت مصرف مشاهده مي‌کنيم نياز به توضيح ندارد.
از دلايل اصلي مرگ هاي ناگهاني بطور خلاصه ميتوان به فست فوت هاو ساير اغذيه هاي صنعتي ، آلودگي هوا و عدم تحرک کافي اشاره کرد. با توجه به توضيحات داده شده در اين مقاله و عمل کردن به توصيه هاي ذکر شده مي توانيم از بسياري اتفاقات تأثر‌برانگيز در اطراف خود پيشگيري کنيم.




منبع:salamatnews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/22456/علت مرگ هاي ناگهاني در جوانان ورزشکار چيست؟
بستن   چاپ