جلوگيري از خونريزي هاي زياد در دوران قاعدگي از منظر طب سنتي
3 ارديبهشت 1395 - 08:05:37 ق.ظ
انواع خونريزي هاي زياد در دوران قاعدگي، عوارض و درمان

مژگان تن‌ساز استاديار دانشکده طب سنتي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، علل و عوارض خونريزي زياد دوران قاعدگي از منظر طب سنتي را تشريح کرد.

وي درباره غذاهاي توصيه شده طب سنتي ايراني در خونريزي زياد قاعدگي زنان، اظهار داشت: در طب سنتي افزايش خون ريزي رحمي، کثرت طمث و يا افراط طمث ناميده مي‌شود که، با منومتروراژي مطابقت دارد.

افزايش خون ريزي رحمي بر دو گونه است

- در دوران قاعدگي ميزان خون ريزي افزايش پيدا مي‌کند.

- دوران قاعدگي به پايان مي‌رسد، اما خون ريزي هم چنان ادامه دارد و يا اين که در غير از دوره عادت ماهيانه خون ريزي شروع مي‌شود و ادامه پيدا مي‌کند.

در کتب طب سنتي عوارض متعددي براي افراط طمث يا خونريزي دوران قاعدگي برشمرده شده است که، برخي از آنها شامل ضعف اشتها و ضعف هضم، بدي رنگ و رو و ايجاد درد پشت به دليل خشکي و کشيدگي عصب است، همچنين خون ريزي زياد مي‌تواند موجب غلبه صفرا و در نتيجه بروز تب‌هاي صفراوي و به دنبال آن افزايش سقوط اشتها شود.

با توجه به عوارض درمان‌هاي طب مدرن و هم چنين عدم پاسخ دهي کامل به درمان در برخي موارد، در دهه‌هاي اخير توجه به درمان‌هاي ديگر، در اين مورد اضافه شده است. اغذيه و نوشيدني‌هاي قابض، خشک کننده و تغليظ کننده خون، کاربرد چشمگيري در کمک به بيماران در خون ريزي زياد رحمي دارد. هم چنين اغذيه‌اي که کمک به بازگرداندن قوت مي‌کند و استفاد از غذاهاي سريع الهضم در افراط طمث در طب ايراني مورد توجه است. پرهيز از غذاهاي بالقوه و بالفعل گرم و قاعده آور نيز مورد اهميت است.

استاديار دانشکده طب سنتي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، يادآور شد: با توجه به مرور منابع طب سنتي، تغذيه جايگاه ويژه‌اي در کنترل و بهبود علائم اين بيماري دارد.




منبع:tasnimnews.com



http://www.CheKhabar.ir/News/22362/جلوگيري از خونريزي هاي زياد در دوران قاعدگي از منظر طب سنتي
بستن   چاپ