تاثير مخرب شب کاري بر مغز زنان بيشتر است يا مردان؟
1 ارديبهشت 1395 - 11:06:27 ق.ظ
ساعت زيستي يا ساعت بيولوژيک بدن در زنان و مردان

پيش از اين اطلاعات کافي در مورد مقايسه تفاوت تاثير کمبود خواب در زنان و مردان وجود نداشته و به همين دليل متخصصان سلامت بر آن شدند تا اين فرآيند را بررسي کنند.

مطالعات نشان مي‌دهد که ساعت زيستي بدن، خواب را تنظيم مي‌کند. اين ساعت بيولوژيک به انسان کمک مي‌کند تا رفتارهايش را در طول شبانه‌روز هماهنگ سازد. زماني که هوا روشن است مردم براي فعاليت و کار آماده هستند و پس از تاريک شدن براي خوابيدن آماده مي‌شوند.

يک گروه از سلول‌هاي عصبي که تقريبا در تمامي نقاط بدن و مغز پيدا مي‌شوند مسئول اين سرنخ‌ها هستند. زمانيکه ساعت زيستي بدن به درستي کار نکند از تنظيم خارج شده و اختلال‌هاي رواني، کاهش عملکرد مغز، افسردگي و بيماري آلزايمر را در پي خواهد داشت.

درحاليکه نتايج برخي مطالعات حاکي از آن است که اين اختلال‌ها در زنان بيش از مردان شايع است و زنان در تحقيقات مربوط به خواب، به مراتب کمتر مورد بررسي قرار گرفته‌اند.

در اين مطالعه 16 مرد و 18 زن در فضاي کنترل شده بدون چرخه روشنايي و تاريکي طبيعي قرار داده شدند. اين اتاق به گونه‌اي طراحي شده بود تا بر مغز و ساعت دروني بدن تاثير مشابه با کار کردن در شيفت شب را بگذارد.

همچنين در زمان بيداري از اين افراد درخواست شد تا هر سه ساعت با انجام تست‌هايي، کنترل حرکتي و حافظه خود را ارزيابي کنند. در مواقع خواب نيز با استفاده از نوار مغزي فعاليت الکتريکي در مغز اين افراد مورد بررسي قرار گرفت.

به گزارش مديکال ديلي، نتايج به دست آمده نشان مي‌دهد چرخه خواب - بيداري و دوره‌هاي شبانه‌روز تمامي جنبه‌هاي عملکرد بيداري را تغيير مي‌دهد. و البته در زنان عملکرد شناختي در مقايسه با مردان آسيب بيشتري مي‌بيند.





منبع:isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/22255/تاثير مخرب شب کاري بر مغز زنان بيشتر است يا مردان؟
بستن   چاپ