با رعايت اصول قبل و بعد حمام از خشکي و خارش پوست خلاص شويد
31 فروردين 1395 - 04:04:35 ق.ظ
اصول حمام کردن براي کساني که پوست خشک دارند و سالمندان

حتما شنيده‌ايد که پدر يا مادرتان با تعجب از خشک شدن پوست دست و صورت خود حرف مي‌زنند و مي‌گويند در جواني هرگز مجبور نبودند مرطوب‌کننده استفاده کنند. به‌خصوص آقايان ميانسال و مسن که حس خوبي از چرب کردن دست و صورت يا ديگر قسمت‌هاي پوست خود ندارند؛ اغلب پوست دست‌هايشان خشک و ترک‌خورده است يا به‌دليل خارش ناشي از خشکي و خاراندن مکرر دچار خراش و زخم هستند.

اگر بگوييم ريشه بسياري از اين دردسرها در شيوه حمام کردن و رعايت نکردن برخي اصول قبل و بعد استحمام است و به راحتي مي‌توانيد از دست آن خلاص شويد، حتما تعجب خواهيد کرد. بهتر است اين شيوه حمام رفتن اصولي و سلامت را اجرا کنيد تا خودتان ببينيد چند درصد از مشکلات پوستي شما به‌خصوص خشکي و پيامدهاي آن از بين مي‌رود.


1) سالمندان بايد هفته‌اي چند بار حمام کنند؟

توصيه ما به افراد مسن و افرادي که پوست خشکي دارند هفته‌اي 1 يا 2 بار حمام است. استحمام به‌خصوص اگر همراه با شستشوي پوست با مواد شوينده باشد باعث خشکي پوست مي‌شود. حتي خود آب به تنهايي مي‌تواند چربي پوست را که در سطح آن و براي حفاظت آب موجود در سلول‌هاي بافت پوست است، از بين ببرد.


2) بهترين درجه حرارت آب براي سالمندان چيست؟

به همه افراد چه جوان و چه پير توصيه مي‌شود هرگز با آب داغ دوش نگيرند اما اين توصيه و تاکيد در افراد مسن جدي‌تر است چرا که به دليل بالا رفتن سن و تغييرات هورموني مخصوص سالمندي، پوست دستخوش تغييراتي مي‌شود که نمي‌تواند به خوبي سال‌هاي گذشته، آب موجود در خود را حفظ کند. پوستتان به صورت مکرر خشک مي‌شود، به‌خصوص اگر در معرض باد قرار بگيرد يا با شوينده‌هاي مختلف در تماس باشد. حتما با آب ولرم دوش بگيريد و قبل از حمام کردن حتما دماي آب را بررسي کنيد. بهتر است پيش از درآوردن لباس‌ها دماي آب را با ناحيه آرنجتان بررسي کنيد. حتما اين کار را بلد هستيد و به ياد زماني که دماي آب را براي حمام کردن بچه‌هاي کوچک آماده مي‌‌کرديد، مي‌افتيد.


3) استفاده از کدام شوينده‌ها به سالمندان توصيه مي‌شود؟

سالمندان بايد از شوينده‌هاي بسيار ملايم مانند صابون يا شامپوهاي بچه يا پن‌هاي مخصوص شستشوي بدن(لابراتوارهايي اقدام به توليد شوينده هاي اسيدي تحت عنوان پاک کننده هاي سنتنيک يا پن کرده اند که اين شوينده ها چربي روي پوست را کمتر پاک مي کنند و جلوي رشد ميکروب ها را مي گيرند.) استفاده کنند تا چربي نهفته موجود در سطح پوست را با دست خود از بين نبرند. آنها نبايد از ليف و کيسه‌هاي زبر استفاده کنند و پوستشان را به بهانه رفع خارش با ليف و کيسه بسايند. توجه کنيد يکي از علل مهم خارش، خشکي بيش از حد پوست است. با تلاش براي حفظ رطوبت پوست به زودي از اين خارش رها مي‌شويد.


4) حوله و لباس را در حمام بگذاريم يا بيرون حمام؟

سعي کنيد حوله و لباستان را داخل حمام بپوشيد. اگر در حمام فضايي براي قرار دادن حوله نداريد، مي‌توانيد آن را در يک لگن يا ظرف مخصوص قرار دهيد و يک لوسيون مرطوب‌کننده که حاوي وازلين يا اوسرين است نيز کنار حوله‌تان بگذاريد زيرا بايد در فضاي حمام که مرطوب است، آرام حوله لطيف خود را روي پوست گذاشته و برداريد. هرگز حوله را به شدت روي پوست خود نماليد. همان‌جا لوسيون بدن را نيز به همه پوستتان بزنيد تا مانع تبخير بيش از حد آب از سطح بدن ‌شود. توجه کنيد لوسيون‌هاي عطري مناسب نيستند.


5) مناسب‌ترين حوله براي سالمندان چه حوله‌اي است؟

جنس حوله‌تان بايد لطيف و ظريف باشد تا بافت خشن حوله باعث آزردگي پوست نشود، حتي همين حوله ظريف را نبايد با خشونت روي پوست حرکت داد. بهتر است پس از حمام و پوشيدن لباس‌ها، حوله را در محيطي خارج از حمام نگهداري کنيد. اگر حوله را در محيط حمام آويزان مي‌کنيد، بهتر است نزديک شوفاژ و دور از توالت (فرنگي يا ايراني) باشد. توجه کنيد نگهداري حوله و توجه به بهداشت آن لازمه حفظ سلامت پوست شماست. رطوبت عامل مناسبي براي رشد مکيروب‌ها و قارچ‌هاست. در محيط تاريک و گرم حمام سرعت تکثير اين قارچ‌ و ميکروب‌ها زياد مي‌شود. اگر عادت داريد بعد از حمام حوله خيس را همان جا آويزان کنيد، بهتر است بدانيد محيط مرطوب حمام اصلا مناسب نيست و بايد حوله در هواي آزاد پهن شود تا خوب خشک شود. بعد از خشک شدن مي‌توانيد آن را در کمد و کشو يا حتي محل خاصي که در حمام داريد، قرار دهيد.


6) حوله حمام را چندوقت‌يکبار بشوييم؟

بهتر است حداقل هر 2 هفته يکبار حوله‌تان را بشوييدو براي خشک کردن از فضاي باز داخل اتاق يا بيرون و در معرض آفتاب استفاده کنيد. حوله‌ها را حتما در دماي بالا و با آب در حد جوش بشوييد. اغلب ميکروب‌ها در دماي نزديک 80 درجه مي‌ميرند. حوله‌اي که در اين دما و با هر شوينده‌اي شستشو داده شود، پاکيزه و عاري از هر گونه آلودگي است. اگر به مشکل خاص پوستي يا بيماري قارچي دچار شده‌ايد، بهتر است از مواد ضدعفوني‌کننده هم استفاده کنيد. بعد از شستشو هم خوب آن را آبکشي کنيد. اگر ماشين لباسشويي اتوماتيک داريد هم لازم است بعد از خشک کردن حوله با ماشين آن را در فضاي باز يا اتاق بگذاريد که کاملا خشک شود.




منبع:salamat.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/22126/با رعايت اصول قبل و بعد حمام از خشکي و خارش پوست خلاص شويد
بستن   چاپ