چرا در ميان گروه نان و غلات، برنج چاقکنندهتر است؟
اصلا چنين باوري درست نيست و نميتوان برنج را چاقکنندهتر از نان دانست. اتفاقا براساس جدول ترکيبات مواد غذايي، 100 گرم نان معمولي که از نانوايي تهيه ميشود، نسبت به 100 گرم برنج پخته بدون روغن، کالري بيشتري دارد، اما متاسفانه ما ايرانيها برنج را با مقدار زيادي روغن ميپزيم و علاقه زيادي به تهديگهاي چرب داريم. همين موضوع باعث ميشود کالري برنج نسبت به نان افزايش پيدا کند. در حالي که برنج بهطور ذاتي کالري کمتري نسبت به نان دارد.ضمن اينکه هيچ ماده غذايياي به تنهايي چاقکننده نيست.
چاقي نتيجه مجموعه کالريهاي دريافتي از مصرف انواع مواد غذايي و آشاميدني است. حتي برخي افراد از راه نوشيدن مرتب آشاميدنيهاي نامناسب و پرقند، کالري زيادي دريافت ميکنند و بهتدريج چاق ميشوند، بنابراين نميتوان يک ماده غذايي را به تنهايي نام برد و گفت اين ماده چاقکننده است و اگر مصرف نشود، فرد چاق نميشود يا از وزنش کاسته خواهد شد.
موارد موثر در چاقي و تناسب اندام افراد:نحوه انتخاب غذاهاتعداد وعدههاچگونگي پخت و مصرفريزهخواريهاميزان ورزش و فعاليت فيزيکي
و... بستگي دارد.
اگر ميزان کالري غذاهاي مصرفي از هر غذايي حتي غذاهاي کمکالري، بيشتر از ميزان کالري مورد نياز بدن باشد، کالري اضافي به صورت چربي در بدن ذخيره ميشود و باعث چاقي و اضافه وزن خواهد شد.
منبع:salamat.ir